Tally Watson [H] (Mallory)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Tally Watson [H] (Mallory)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Tally Margaret Watson, Pitlochry, Skottland
 
I den lilla mugglarstaden Pitlochry, ger familjen Watson upphov till mycket skvaller. Men en sak vet ingen annan än familjen om, och den hemligheten skulle verkligen sätta fart på pratet. Det hände när en man plötsligt knackade på dörren och sa att han kom från ett magiministerium. Sedan berättade han för Tallys förvånade föräldrar vad som hade hänt med Tally – att hon skulle skickas till en skola för att lära sig magi. Det var bara att de inte visade så stor förvåning. Tallys föräldrar tog det hela ganska lätt, och de trodde på vartenda ord. Man märkte att magitjänstemannen var förvånad och hade väntat sig mer motstånd och chockade föräldrar. Men den dagen kände sig Tally som den lyckligaste människa i världen. Hon hade alltid tvivlat på sig själv och de konstiga saker som ofta hände runtomkring henne, nu visste hon att det fanns fler som var som hon.
 
Tally är mycket liten till växten, kort och smal. Hon har mörkbrunt kort hår som spretar åt alla håll, och ofta ett leende på läpparna, prytt av en silverfärgad tandställning. Hennes ögon är stora och ljust gråa.  Efter att ministerietjänstemannen gått satt hon uppe på sitt rum på övervåningen, med sin katt och sin spindel – Morris och Roland heter de. Morris kurade ihop sig i hennes knä och Roland kröp uppför hennes arm och satte sig tillrätta på hennes axel. Hon minns då hon brukade tycka så synd om Roland, för att Morris fick gå som han ville men Roland fick sitta i sin bur. Men hennes mamma hade tydligt sagt till henne att hon inte ville hitta en stor spindel under mattan när hon städade. En katt var okej men inte en spindel. Tally hade verkligen inte kunnat förstå henne. Varför skulle Morris vara okej men inte Roland? Roland var världens sötaste spindel, han hade mjukt fjun över hela kroppen, många söta små ögon och så kittlade det så roligt när han kröp över armen. Till slut hade också Roland fått gå fritt, men Tallys mamma hade polerat en plåtskylt som hon satt upp vid ytterdörren där det stod: VARNING: stor spindel. För att ingen skulle trampa på honom. Roland hade ställt till med mer problem ändå. Som när Tallys vän från dagiset en gång skulle komma hem till henne och råkade sätta sig på Roland. Som tur gick det bra med Roland, men flickan som suttit på honom skrek en del oförskämda saker rakt i Rolands lilla ansikte, det var ju inte hans fel. Då blev Tally faktiskt arg, flickan kunde ju ha kolla innan hon satte sig. Tyvärr ville hon aldrig komma tillbaka till Tallys hus mer. Tally tröstade Roland så gott hon kunde, men han fortsatte att vara halt på ett ben.
 
Tallys föräldrar är båda mugglare, hennes pappa jobbar som författare. Han har skrivit en del barnböcker. Han har skrivit en bok om Tally faktiskt och hennes magiska krafter. Det var en fin liten bilderbok, med bilder av en flicka som fick Morris att sväva en bit upp i luften, eller så att en pudding exploderade. De sakerna hade hänt Tally på riktigt. Men så klart visste ingen annan om att den handlade om Tally. Tallys mamma, Yvonne, jobbar på en städfirma tillsammans med sina två bästa väninnor, det är bara att ringa så kommer de på direkten och städar ut huset. I Tallys familj har det alltid varit viktigt att aldrig ljuga. Så det har alltid varit mycket svårt för Tally att göra det – hon ljuger aldrig. Bara kanske för Morris eller Roland, som när de skulle ta sprutor, då sa hon att det inte var någon fara. Men när Morris väl fick sprutan pep han så hjärtskärande att det kanske var lite fara i alla fall. En gång hörde Tally sina föräldrar prata med varandra: ”Tally känner nog sig lite ensam, hon pratar med sina djur. Långa samtal, som om de förstod vad hon sa”, och det var faktiskt sant. Men hon tyckte ibland att djuren förstod henne, och de gjorde som hon sa. Hon antog att det hade med magi att göra.
 
Nu håller hon på att packa sin väska inför resan till Hogwarts. Hon har varit mycket flitig och hållit på med det i flera dagar. Tyvärr fick man inte ta med sig spindlar till Hogwarts. Såklart är Tally helt förkrossad över detta. Hon har pratat med sina föräldrar och håller på med ett brev hon ska skicka till Hogwarts rektor om sin spindel. Innerst inne har hon accepterat att Roland inte får komma med, men hon kommer fortsätta att kämpa för sin älskade spindel.

Locked