Leo Sanders [R] (MinyardRule)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Leo Sanders [R] (MinyardRule)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Leo Michael Sanders; Monmouth, Wales

Leo Sanders föredrar böcker framför verkligheten. När man läser en bok kan man byta om man inte tycker om riktningen berättelsen tar. När man läser en bok kan man låtsas att man inte är den man är, inte lever det liv man lever. Leo kan stänga ute föräldrarnas höjda röster och deras gräl när han har en bok i knät. Utan en bok med sig känner han sig oskyddad, som om han var en riddare och hans sköld hade tagits ifrån honom.

Leos pappa heter Thomas. Han är trollkarl och har en mamma som är häxa men hans pappa är mugglare. Han är översättare och översätter till engelska från både spanska och franska. Han är den förälder som kommer hem och lagar middag. Leos mamma Mathilda är djurbotare och har betydligt mer jobb att ta hand om. Hon kommer ofta hem sent och barnen har ofta gått och lagt sig när hon kommer hem. Båda hennes föräldrar är magiker och har varit så i generationer.

Leo sitter hopkurad i fönsterkarmen i sitt rum, uppslukad av en bok om en auror som försöker ta reda på vem som kidnappade ministerns son, när en knackning hörs på dörren. Hans föräldrars röster når honom så fort han tar ögonen från orden. Det är andra grälet de har idag, den första var i morse och handlade om att Leos mamma inte tog tillräckligt med ansvar för barnen utan valde jobbet istället. Efter middagen hade de satt igång och bråka igen, men Leo hade inte försökt förstå vad bråket handlade om den här gången. Ibland tror han att de bråkar bara för att bråka.

Han lägger ner boken och hoppar ner från fönsterkarmen, går fram till dörren och öppnar den.
”Jag kan inte sova” säger Hugo när Leo öppnar dörren. Hugo är två år yngre än Leo, bara nio år gammal, och är den enda anledningen att Leo skulle lägga ner en bok frivilligt. Han tar sin lillebror i handen och de sätter sig på sängen tillsammans.

Till utseendet är Hugo en nära kopia av Leo med sitt vitblonda, raka hår och gröna ögon. De har samma lilla uppnäsa, lika breda munnar och samma bleka hudton. Båda är de spinkiga och långa för sin ålder. Hugo har långt hår, men Leo tycker det är för besvärligt och har sitt mycket kortare, luggen är det enda han låter vara långt. Förutom till utseendet är de två bröderna väldigt olika. Hugo avskyr böcker och älskar båtar. Han har mängder av modellbåtar i sitt rum. Leo är frågvis och måste få veta svaret på frågorna han har, Hugo är mer accepterande och frågar inte så mycket. Leo tar in information vill veta mer, Hugo är nöjd som det är. Hugo kan inte vara själv för länge, Leo tycker mest om när han kan vara ensam.

Trots att de två är väldigt olika kommer de bra överens. Leo känner en stark ansvarskänsla för Hugo och har alltid varit den som Hugo har gått till när han behöver sällskap.
”Berätta om båten igen” säger Hugo och tittar bedjande på Leo. Hugo syftar på en saga som Leo har kommit på och som han brukar berätta för Hugo när de är tillsammans. Berättelsen har Hugo i huvudrollen och han är kapten ombord på sitt favoritskepp. Leo brukar ha en mindre roll i berättelserna också, och handlingen i berättelsen ändras varje gång. Idag seglar Hugo genom en storm. Himlen är mörk och vinden sliter i kläder och hår. Leo trillar överbord och Hugo måste rädda honom. När Leo har avslutat berättelsen stoppar han om Hugo som somnar snabbt. Föräldrarna har äntligen tystnat och Leo ser på klockan att det är läggdags för honom också.
Post Reply