Wendy Evering [R] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Wendy Evering [R] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Wendy Evering, England, Cherington

Hon håller ett hårt grepp med sina händer i varandra. Bredvid henne står de andra dansarna, de som likt henne tävlar om förstaplatsen. Ledaren står längst fram och pratar med publiken. Dröjer ut vem som vinner. Till slut går det knappt att förstå att man kan hålla det hemligt. Det är allt som betyder något för tillfället. Vem som vinner. Till slut ropas tredjeplatsen upp. Andraplatsen. Hon är inte något av det.
”För sin vackra, stilfulla och graciösa dans går förstaplatsen till miss Wendy Evering!” ropar ledaren, och hon kan inte stå still. Hon vann! Hon vann verkligen! Det är ofattbart. Hon försöker samla sig, och går sedan fram för att ta emot sitt pris lugnt, dock inte utan ett stort leende på läpparna. Alla i tävlingen var så bra att hon aldrig trodde att hon skulle vinna.

Till slut tar det dock slut. Wendy går till omklädningsrummet och pustar ut. Så mycket roligt på en och samma gång. Nu är det dock över för det här tillfället. Hon släpper ut sitt mörkblonda hår och borstar igenom det. Det har blivit långt nu på sistone, ner under skulderbladen, nu när hennes mamma låter henne ha det så utan att klippa sig hela tiden.

Dans är något Wendy har hållit på med hela livet, i princip. Hon började när hon var riktigt liten, runt tre, fyra år. Nu är hon elva, snart tolv. Dans kan vara ganska lätt för henne ibland, för hon är väldigt lättlärd, vilket hjälper henne när det gäller att lära sig nya steg, eller en ny koreografi. Hon är även väldigt kreativ, och gillar att hitta på egna koreografier. I framtiden vill hon bli dansare, men även koreograf. Tanken på att få stå på en scen efter ett dansnummer, och få applåder för en dans man koreograferat helt själv.

Wendy lägger även lite tid i veckan på gymnastik, som hon lägger som en del av sina danser. Det blir mycket finare och häftigare om man kan göra volter och annat i dansen. Dessutom har hon blivit väldigt vig av det, vilket ger stora möjligheter till fler variationer i dansen.

Dörren till omklädningsrummet öppnas, och in kommer Wendys familj. Hennes föräldrar och hennes storasyster, Chloe. Ja, Chloe kommer också med sin stora mage. Wendy kan inte hjälpa det, men hon tycker att det är jättespännande att Chloe ska få barn. En flicka förhoppningsvis, som kan döpas till Stephanie, som även är Wendys mellannamn. Wendy Stephanie Evering. Inte för att hon använder sitt mellannamn särskilt ofta, men hon gillar det ändå.

Man kan tycka att Wendy är väldigt livlig och ofta drar förhastade slutsatser, eller inte tänker efter innan hon gör något. Saken är den att Wendy egentligen tänker väldigt mycket innan hon gör något. Visserligen kan det bero lite på vad det är för situation, men hon går alltid igenom flera alternativ av vad som skulle kunna hända innan hon faktisk undersöker det. Hon råkar bara vara kvicktänkt, och hinner gå igenom mycket som kan hände under en väldigt kort stund.

Chloe och Wendy är ganska lika, och det är lätt att se att de är syskon, trots åldersskillnaden på fyra år. De har samma mörkblonda hår, och samma bruna ögon. Wendy har hittills följt Chloe vad gäller längd med, vilket innebär att hon för tillfället ligger under medellängd, men antagligen kommer komma ikapp om något år. Wendy är också ganska smal, både av att hon alltid har varit ganska medel, men också på grund av träningen hon kör. Det är mycket man ska tänka på om man ville hålla formen, inkluderat vad man äter och att man sover bra. Allt hör ihop.

Wendy längtar tills hon börjar på Hogwarts. Hon är född den 23 November, så hon är tekniskt sett ett år äldre än många som också ska börja, samtidigt som det ändå inte är jättestor skillnad. Det är bara två månaders skillnad mellan henne och de som är födda i början av året efter. Wendy är däremot inte säker på vilket elevhem hon kommer komma i. Chloe gick i Gryffindor, men Wendy känner sig inte som en gryffindorare. Hon är inte tillräckligt modig för att gå i Gryffindor. Var hon annars skulle placeras är hon inte säker på, men hon vill inte gå i Slytherin. Alla i Slytherin verkar vara elaka mugglarhatare, och Wendy kan inte riktigt förstå varför de tycker så. Hon är tillräckligt förståndig för att inte döma dem innan hon vet något om dem, och hon själv har ingen som helst koll på mugglare, mer än att de verkar annorlunda och inte har någon magi. Wendy kan inte föreställa sig att leva utan magi. Hur skulle allt fungera? Hur reser man utan magi? Kanske kan hon få svar på det någon gång. Någon på Hogwarts kanske har svaret. Där ska det finnas mugglarfödda, som säkert har full koll på mugglare.
”Kommer du Wendy, vi ska hem”, säger hennes mamma och Wendy lägger snabbt ihop de sista sakerna i sin väska, och springer ut till familjen som redan börjat gå därifrån.
Post Reply