Sky Pemberton [G] (Potatisen)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Sky Pemberton [G] (Potatisen)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Sky Viola Magnolia Pemberton, Bardsey Island.

Sky Pemberton är vad man skulle kalla en riktig äventyrstjej. Hon började springa innan hon kunde gå och har som vana att rymma hemifrån. Inte för att hon hatar sitt hem utan mer för att hon söker äventyr. Sky bor på utkanten av ön Bardsey Island. Hennes familj flyttade dit efter att Skys mamma, Bella, bestämt sig för att hon ville så långt från sin släkt som möjligt. Detta är på grund av att efter Skys morbror gift sig med en mugglare så var Skys mamma den enda på hans sida. När resten av familjen stötte bort honom fick Bella nog och flyttade till en avskild liten ö för att få se dem så sällan som möjligt. Sky har aldrig klagat över detta eftersom att hon får så mycket frihet på den glesbebodda ön. Hon får springa runt var hon vill, inte gömma sina krafter och hon kan utan problem bjuda in andra magiker dit. Det är så få som bor där att de inte behöver oroa sig så mycket över att någon ska se dem. Något som Sky dock tycker är synd är att hon inte får se så mycket av mugglarstäderna. Hon är väldigt intresserad av kulturen och vill veta allt. Till hennes besvikelse så vet inte hennes familj så mycket om mugglarvärlden eftersom hon kommer från en helmagisk familj. Det mesta har hon fått höra från sin kusin som bor bland mugglare och Sky är alltid lika glad över att träffa henne och höra på vad som hänt i världen som är så avlägsen. Sky hade fått höra den senaste gången de träffats att mugglare färgar håret i rolig färger ibland, oftast för att vara lite “coolare”. Sky hade genast berättat detta för sin mamma, för att sedan färga håret turkost. Hennes hår var nu inte bara kort, fluffigt och stod nästintill rakt ut, utan det var också i en kraftig turkos färg. Förutom sitt extrema hår så ser Sky ganska vanlig ut. Hon är normalviktig, lite längre än medel och hon har en hyfsat ljus hy med fräknar. Hennes ögon sitter inte långt isär och inte tätt ihop, utan på den mest vanliga placeringen de kan ha. Hon har en mellanstor mun med runda läppar med en lite mer rosa underton, vilket är något hon är ganska stolt över. Hennes ögon är djupt bruna och ganska stora och runda i formen, och med hennes runda läppar ger det en ganska söt effekt, det brukar hennes pappa säga i alla fall.
Sky har sedan hon var riktigt liten älskat quidditch. Hon har följt med sin mamma och kollat på matcher flera gånger per år. Hennes pappa är inte så involverad i sporten, men följer alltid med eftersom han älskar att vara med sin familj. Hennes dröm är att vara en fast spelare i Holyhead Harpies och satsar på att gå med i quidditchlaget i det hus hon hamnar i på Hogwarts. Genom hela sin barndom har hon sprungit runt med leksakskvastar i sin trädgård och låtsats att hon spelat quidditch. Hon har med sin pappas hjälp övat i trädgården, då hon kastat klonkar in i hemgjorda quidditchmål.
Hennes pappa Samuel, som är botaniker, har ofta tagit med henne ut på sina spontana resor till skogar. Då han letat efter olika växter och plantor. Han har lärt henne om olika växter och deras användningsområden. Hon har fått lära sig vilka man ska plocka, vilka man inte ska plocka och vilka som ska säljas till trolldrycksmakare. Hennes mamma som då är trolldrycksmakare har sedan lärt henne hur man ska använda de olika plantorna. Sky kan därför väldigt mycket om växter och trolldrycker och det är också ett intresse av hennes. Hon säger ofta att om, och endast om, hon inte lyckas inom quidditch så ska hon bli botaniker och trolldrycksmakare. Hennes lillebror Dorian, som nu kan prata hyfsat bra, säger hela tiden att han ska bli trolldomsminister. Sky stödjer honom totalt och berättar allting hon kan om de gamla ministrarna, det är inte mycket, men tillräckligt för honom. Hon har en väldigt nära relation till sin bror eftersom att det inte finns så många människor där hon bor. Hennes familj åker dock ganska ofta in till Diagongränden, eller till någon trevlig taverna, för att träffa andra, men det blir ändå mycket ensam tid på Bardsey. Och även om Sky älskar sin bror önskar hon ibland att hon hade ett äldre syskon. Hon vill ha någon att gå på äventyr, upptäcka och springa runt med. Hennes lillebror orkar ännu inte att vara med på alla hennes bravader. Sky brukar därför, till hennes föräldrars förfäran, gå på äventyr helt själv. Hon kan en sekund vara i sin trädgård och nästa sekund har hon sprungit iväg. Hon springer till klippkanter, åkrar, andras hus och havskanter. Hon kollar runt och har roligt medan hennes föräldrar försöker lista ut vart hon försvunnit den här gången. De flesta gånger har det gått bra, förutom en gång då hon föll ner för en bergskant. Som tur för henne hade det varit mjukt gräs under och inte vassa stenar så hon kom undan med endast ett brutet ben. Så klart har detta inte stoppat Sky, istället gjorde det henne ännu mer äventyrlig, då hon vill testa sina gränser och verkligen få känna spänningen av ett äventyr. Hon ger inte direkt upp när saker blir jobbigt, utan hon är väldigt tålmodig och viljestark.
  Sky verkar ofta som en person som inte tycker om att anstränga sig, men motbevisar nästan alltid de antagandena. Hon arbetar flitigt med sådant som intresserar henne och vill lyckas med det hon drömmer om. Dock om hon blir tvungen att arbeta med något hon inte tycker om kan hon bli riktigt seg. Ofta när hennes föräldrar börjar prata om magins historia kan hon lätt drömma sig iväg och helt missa vad som blir sagt.
Skys personlighet har präglats ganska mycket av att hon bor så avskilt. Hon säger ofta själv att eftersom hon varit så avskild från andra människor så har hon hållit in så mycket prat vilket leder till att när hon väl träffar andra i sin egen ålder så kan hon inte sluta prata. Hon kan stå och rabbla i evigheter till människor hon precis träffat; och sociala sammanhang är något av de bästa hon vet. Även om Sky älskar att prata älskar hon nästan att lyssna ännu mer. När någon berättar om sådant de gått igenom i livet lyssnar hon intensivt och intresserat. När Adalyn, hennes kusin, hälsar på kan Sky aldrig få nog av att höra om det konstiga livet mugglare har och brukar sedan slänga ur sig allt hon vet om trollkarlar och häxor som utbyte.

Sky är väldigt exalterade över att äntligen börja på Hogwarts och har haft svårt att tänka på något annat än det den sista tiden. Hon var färdig med sin packning nästan dagen efter hon fått sitt antagningsbrev och hon har köpt sin första egna kvast som hon skall flyga på i skolan. Även om hon är glad över att hon äntligen får börja så har hon också börjat bli nervös, men hon tänker inte låta det stoppa henne.
Post Reply