Aaron Huxley [R] (Timot04)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Aaron Huxley [R] (Timot04)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Aaron Huxley
Boxford, Suffolk, Storbritannien

Aaron Huxley vaknade av att någonting träffade honom i ansiktet. Han sträckte på sig innan han kollade på det som träffat honom. När han såg vad det var blev hans mörka ögon stora som tekoppar. Det var ett brev från Hogwarts! Aaron hoppade upp ur sängen och såg i ögonvrån en uggla som flög ut från hans öppna fönster med ett glatt "Ho Ho". När Aaron samlat sig slängde han sig ner för trapporna och slog upp dörren till köket.
"Aaron?" Sa hans mamma innan har avbröt henne med att ge henne brevet. Hon kollade på det innan hon kollade på Aaron och hans pappa. Ett leende spred sig på hennes läppar innan hon sprang fram till Aaron och kramade om honom.
"Aaron det här är ju fantastiskt!" Sa hon. Aarons pappa förstod först ingenting, men när han fick se brevet blev han också glad. Han kom och kramade om dem båda och i sekunder som kändes som minuter stod dem alla och kramades.

Aarons mamma och pappa träffades tre år innan Aaron föddes. Mamma Hazel hade flyttat till Boxford för att fortsätta att studera konst eftersom att hon jobbade som konstnär i magivärlden. Hon var inte så känd där, men de klarade sig bra på vad dem fick.

När hon träffade Aarons pappa David så berättade hon direkt att hon var en häxa. Hon ville inte ha ett förhållande för att sedan behöva bryta det när han fick reda på det, men han var okej med det. Rättare sagt älskade han det, han brukade förundrat se på disken när den skötte sig själv eller när sopkvasten sopade helt på egen hand. Han älskade magin lika mycket som han älskade mamma.

"Jag älskar dig Aaron." Sa hans pappa och gick sedan och satte sig vid bordet igen. "Jag måste ringa Amory och berätta det här!" Sa hans mamma och tog upp telefonen. Amory var en trollkarl som också bodde i Boxford. Hans dotter Coral gick i samma klass som Aaron.
"Det här måste vi väl fira med lite pannkakor va?" Sa hans mamma efter att hon pratat klart, Aaron nickade. Pannkakor var det bästa Aaron visste. Särskilt mammas frasiga, underbara pannkakor. Det var bara en av de få sakerna han skulle sakna när han var på Hogwarts. En annan sak han skulle sakna var huset. Deras fina hus i Boxford. Han skulle sakna sin pappa ännu mer än vanligt. Aarons pappa var en affärsman som åkte jorden runt och sålde bilar. Det gick oftast väldigt bra så Aarons familj hade gott om mugglarpengar. Men Aaron saknade honom så mycket när han var borta. Nu skulle han få se honom ännu mindre. Just den tanken fick honom att tveka men han sköt tanken åt sidan för mamma var klar med pannkakorna och han var redo att hugga in.

Aaron gick upp på sitt rum igen efter frukosten och där satte han sig och läste en bok. Han älskade att läsa och att lära sig nya saker. Det var bara sån han var. Han var väldigt snabbtänkt. Medan han läste sin bok kom hans svarta katt Mr. Johnson upp på sängen och gosade ihop sig vi Aarons sida. Aaron älskade att klappa den lena pälsen och att höra Mr. Johnson spinna.

Mr.Johnsson kom till familjen Huxley en jul för sex år sedan. Aaron hade alltid velat ha en katt och när han fick det blev han överlycklig. Han fortsatte att klappa katten en lång stund innan han gick för att ta på sig kläderna.

När han kollade in i garderoben så såg han att en av hans skjortor var skrynkliga och sådant var han väldigt noga med, så han tog skjortan med sig ner till den lilla tvättstugan och strök den. Han andades djupt innan han gick in i tvättstugan. Han försökte att inte tänka på att han stod i ett litet rum utan fönster. Han hatade trånga utrymmen och fick panik om han var inlåst. Det var därför han vände sig om och gick in i köket till sin pappa.
"Pappa, kan du stryka min skjorta." Sa Aaron.
"Varför vill du att jag ska göra det gubben? Du kan väl själv."
"Därför att..eh..strykjärnet har blivit sådär konstigt igen. Du vet, när den inte vill funka. Du kan ju fixa den. Snälla." Sa Aaron. Han hatade att ljuga men han ville inte att någon skulle få veta att han hade klaustrofobi.
"Okej då Aaron." Sa hans pappa, log, tog skjortan och tog in den i tvättstugan.
Aaron tänkte medan hans pappa strök skjortan, om Coral skulle åka till Hogwarts. Hon verkade snäll och Aaron ville gärna prata med henne, men så fort han gick ut på rasten var hon borta.

När hans pappa hade strukit klart skjortan och gett den till Aaron gick han upp till sitt rum och gjorde sig i ordning, borstade tänderna och kammade håret. Ibland rufsade hans pappa honom i håret. Det var bara han som fick det. När Aaron borstade håret såg han sig alltid i badrumsspegeln. Han var nöjd med det han såg. En lång kille med mörk hy och svarta ögon, oftast klädd i skoluniform eller skjorta. Han var rätt söt om man tänkte efter. Han log för sig själv och fortsatte borsta tänderna.

Ibland efter skolan kom han hem med pinnar i håret. Han älskade att klättra i träd och springa omkring, men oftast satt han med en bok i en alm på skolgården. Där slapp man allt ljud och allt tjafs på fotbollsplan. Aaron ville att allt skulle vara bra och hade alltid haft bra resultat i skolan.
Han hoppades att han skulle lyckas på Hogwarts med. När han gick ner till köket petade hans mamma honom på axeln och sa
"Kom Aaron, jag vill visa dig något."
Aaron följde efter henne till hennes och pappas rum och såg på när hon tog fram en klädnad. Hennes gamla Hogwartsklädnad.
"Aaron, både jag och dina morföräldrar gick i Ravenclaw. Vad tror du du hamnar i?" Sa hon och log mot Aaron.
"Jag vet inte mamma. Jag hoppas på Ravenclaw som du. Det gör jag, men passar jag för det?" Sa Aaron och kollade upp mot sin mamma som log och sa
"Aaron,det tror jag verkligen." Innan hon tog honom i sin famn och kramade honom.
Post Reply