Studieperiod i Stora Salen?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
monte
Husalf
Husalf
Posts: 263
Joined: 29 Dec 2011, 17:52

Studieperiod i Stora Salen?

Post by monte »

Ja, det ska tydligen finnas en studieperiod i Stora Salen där eleverna ska få studera och även träna på trollformler.
Jag undrar om denna studeperioden hålla varje dag, och isåfall runt vilken tid ungefär?
Är det även helt uteslutet att elever från olika elevhem studerar tillsammans här, eller är det okej?

Är inte helt säker på om detta står skriver nånstans, ber så mycket om ursäkt i så ifall :look

Embli
Husalf
Husalf
Posts: 2144
Joined: 08 Jul 2009, 16:04

Re: Studieperiod i Stora Salen?

Post by Embli »

Det finns ju alltid läxläsningarna. I olika klassrum under lärarens uppsyn men öppet för alla ur alla elevhem år årskurser. Ett utmärkt tillfälle för folk att umgås över de gränserna, plugga tillsammans och så kan de ju få en lektion rapporterad dessutom.

Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 5174
Joined: 03 Feb 2008, 19:59

Re: Studieperiod i Stora Salen?

Post by Angfiel »

Om man tittar på filmerna, där de har "study hall" så skulle jag säga att det handlar om att de bara ska sitta och plugga. Tror de inte får öva på trollformler där av enda anledning att det skulle bli för högt ljud om det satt 500 elever och övade på formler i samma rum. Så det verkar bara vara plugg. Skulle gissa att våra läxläsningstrådar minskar behovet av sådana träffar men det kan säkert vara några gånger i veckan i Stora Salen också om man vill spela på det.
Då lär det vara innan middag eller efter middag beroende på ens schema i övrigt. Efter middag verkar troligast.

Post Reply