Flora Cartwright [R] (Emmz)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Flora Cartwright [R] (Emmz)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Gloucester, England

Regnet öser ner från en grå himmel den här eftermiddagen i mitten på augusti och på ett bibliotek någonstans i Gloucester sitter en rödhårig flicka nersjunken i en fåtölj med en bok. Flickans vars fullständiga namn är Flora Elizabeth Cartwright tycker verkligen om att läsa och skulle kunna tillbringa flera timmar i veckan på biblioteket om hon fick. Tyvärr har hon inte kunnat det eftersom hon har varit tvungen att gå till skolan om dagarna, men under sommarlovet har hon passat på att gå dit. Om några veckor så är det dags att börja skolan igen, men inte vilken skola som helst utan Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Det ser hon verkligen fram emot eftersom hon tycker om att lära sig nya saker och magi är inget undantag. Dessutom har hennes pappa berättat att Hogwarts har ett stort bibliotek och det längtar hon verkligen efter att få besöka. Men lite nervös är hon förstås också inför att börja på Hogwarts eftersom hon är blyg och därför har haft lite svårt att skaffa vänner. Men ju mer hon lär känna någon, desto mindre blyg blir hon även om det kan ta ett tag. Innerst inne är hon en glad och trevlig tjej.

Apropå skolan så har Flora alltid varit duktig i skolan, i alla fall i de ämnen som intresserar henne eftersom hon är lättlärd. Hennes mamma brukar säga att hon är intelligent och kvicktänkt eftersom hon är bra på att lösa problem och snabbt kommer på olika idéer och lösningar. Detta spelar nog också en viktig roll i skolarbetet. De ämnen som inte intresserar henne brukar det inte gå lika bra i men hon anstränger sig ändå för att klara av dem. På grund av sin blyghet har hon däremot inte haft särskilt många vänner i skolan och det önskar hon att hon hade kunnat ändra på.

Plötsligt störs hon av någon som smyger upp bakom henne och lägger händerna för hennes ögon.
”Gissa vem?” hör hon sedan någon säga och rösten känner hon så väl igen.
”Isaac!” utbrister hon och försöker skaka av sig sin två år yngre lillebrors händer.
Tänk att de är så lika men ändå så olika, hon och Isaac. De har samma runda ansikte, röda hår, grå ögon, smala kroppsbyggnad och fräknar på nästan men skiljer sig åt personlighetsmässigt. Han är framåt, busig och tycker om äventyr medan hon är blyg, lite försiktig och föredrar att läsa en bra bok.
”Vi ska åka hem nu”, säger Isaac och pekar mot utgången deras mamma väntar.
”Okej”, svarar hon med en suck och reser sig upp för att ställa tillbaka boken hon läst i hyllan.
Förutom böcker så tycker hon även om djur och att rita. Det är verkligen synd att familjen inte har några djur enligt henne. Men en vacker dag ska hon ha ett eget djur har hon bestämt.

Floras föräldrar Eric och Charlotte träffades av en slump i Kina en sommar när de båda besökte landet. Eric som hade ett stort intresse för natur och växter var i landet för att lära sig mer om kinesiska växter och blommor medan Charlotte var där för att lära sig språket och kulturen. Med tiden uppstod känslor dem emellan och de blev ett par. Några år senare gifte de sig och först då bestämde sig Eric för att berätta för sin fru att han var en trollkarl. Charlotte fick en mindre chock när hon fick veta men accepterade tillslut det hela. Året därpå föddes Flora och ytterligare två år senare kom Isaac till världen.

Post Reply