Leo Valdez [G] (mimi03)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Leo Valdez [G] (mimi03)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Leo Valdez, Carmarthen, Wales

I ett tegelhus på en gata i Carmarthen, sitter en pojke med långt, lockigt, brunt hår och pillar koncentrerat på en konstruktion han gjort av meccano. Han heter Leo Valdez. Meccano lådan fick Leo av sin morfar när han fyllde 11 i februari, och sen dess har han varit helt uppslukad av de små skruvarna och metallplattorna. Ganska snabbt märkte han att det var mycket roligare att bygga modeller utan ritningarna. På bara några dagar hade han byggt en nya modell av en bil med en baklucka som gick att öppna. Leo är väldigt tålmodig och ger inte upp när han upptäcker att han har skruvat fast någon bit fel eller får slut på skruvar. Han brukar fråga kompisar eller sin teknik lärare om råd, men tänker ganska mycket själv också. Hans mamma är alltid till stor hjälp när hon har tid. Hon heter Esperanza Valdez och jobbar mycket, både hemma och utanför hemmet för att kunna försörja Leo och sig själv. Dessutom är hon och Leo väldigt givmilda och lånar gärna ut saker till grannar och kompisar. Det är inte alltid de får tillbaka allt, de som lånat glömmer bort att de har lånat saken och Leo och hans mamma vill inte värka påfrestande. De tänker att de som lånat kanske behöver saken lite till.

Leo sträcker sig efter sin lilla skruvmejsel och skruvar fast en rektangulär metallplatta på sitt bygge. Sedan knäpper han på radion för att det inte ska vara så tyst. Radion är gammal men den funkar, vilket är tur eftersom de behöver lägga pengar på andra viktigare saker än att köpa en ny radio. Efter en stund bestämmer sig Leo att det är dags för mellanmål och reser sig upp. Hans bruna blick sveper över sitt halvfärdiga bygge, och upp mot ett fotografi som sitter ovanför hans skrivbord. Det föreställer hans pappa Aldred som med ett leende och sorgsna ögon håller om Leos mamma. Esperanza träffade Aldred i Spanien, men dem flyttade sedan till Wales för att Aldred fick jobb där. Kortet är taget precis innan han behövde åka iväg för att utföra något viktigt jobbärende, vad har aldrig Esperanza berättat. Han kom aldrig tillbaka. Alla gissade att han var död. Han åkte innan Leo föddes, så Esperanza gav Leo sitt efternamn för att andra skulle veta att Leo var hennes barn. Leo är ganska nöjd med sitt efternamn, han tror att om han fått sin pappas efternamn så skulle han inte känna att han hörde ihop lika mycket med sin mamma. Det kan bli jobbigt om någon frågar, för Leo har aldrig gillat att ljuga. Men om någon frågar säger han att hans pappa har dött. Det är enklast så, det är ju delvist sant. Det är så krångligt att berätta att ingen vet osv.

Leo ger Aldreds ansikte en sista blick och går till köket. Han tar fram en tekopp och en färdiggjord trekantig smörgås med riven ost i. Precis när han ska sätta på vattenkokaren så plingar det på dörren. Leo tittar förvånat mot dörren. Esperanza brukar ju inte komma såhär tidigt? Han går fram till dörren och kikar genom det lilla kikhålet. Där står faktiskt hans mamma, och bakom henne står en annan kvinna med brunt borstigt hår. Leo känner genast igen henne.
” Mamma! Mrs Cooper! ” utbrister Leo och öppnar dörren.
” Hej älskling, jag kommer lite tidigare idag.”
Esperanza ler stressat och ger Leo en snabb kram, sedan tar hon en väska från garderoben och går in i köket för att hämta något. Mrs Cooper ser vänligt på Leo, precis som hon gjorde förra gången de träffades.
” Hej Leo. Hur mår du? Det kändes väll lite omskakande efter gången antar jag? ”
” Ja det var lite omskakande, men jag mår bra ” säger Leo, och tänker lite på förra gången när Mrs Cooper kom på besök. Han och Esperanza hade först trott att hon kom för att prata om när Leo klättrat upp i ett träd för att hämta en kompisen Charles jacka. När Leo precis fått tag i jackan tappade han balansen och föll handlöst mot marken. Konstigt nog hade Leo inte skadats. Mrs Cooper berättade att det berodde på att Leo var en trollkarl och att han hade visat prov på magi och därför hade fått en plats på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.
” Vad bra. Vi ska gå ut en sväng.”säger Mrs Cooper och ler lite mot Leo, som känner hur det spritter till av nyfikenhet och nervositet i magen. Esperanza kommer ut från köket och tar på sig skorna igen. Sedan tar hon väskan i ett stadigt grepp och ser lite nervös ut.
” Mrs Cooper har kommit för att ta med oss till Diagongränden där vi ska köpa.... ” Esperanza ser frågande på Mrs Cooper.
” Vi ska köpa dina nya böcker, din nya klädnad och förstås en trollstav. ” Leo känner en märklig blandning av upprymdhet, nervositet och spänning när de går ut genom dörren.
Post Reply