Jeremy Ling [G] (Foxears)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Jeremy Ling [G] (Foxears)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Jeremy (Jieming 杰明) Ling

Brighton, England

“Vad är högsta betyget på Hogwarts?” frågar Amy Ling sin son Jeremy på mandarin medan hon viker hans nyinköpta skjortor.
“Utomordentligt”, svarar Jeremy på engelska samtidigt som han packar sina nya skolböcker i kofferten.
“Och hur många ämnen läser ni?” frågar mamma.
“Åtta med kvastflygning”, svarar han, nu på mandarin.
“Då kommer du hem med åtta utomordentligt i sommar.”
Det är inte en fråga, eller ens en önskan. Det är ett påstående. Egentligen är det ingenting som behöver sägas eftersom Jeremy redan vet vad som förväntas av honom. Mamma och pappa är båda forskare inom Astronomi, forskar gör även hans farföräldrar och det var planerna för Jeremy också. Inom vad återstår att se.

Kofferten tar upp nästan hela Jeremys golvyta, men så fort den är packad kommer farfar och svävar ner kofferten till hallen.
“Känns som det var nyss vi skickade din pappa till Hogwarts”, säger farfar och lägger en hand på Jeremys axel.
Farfar talar också mandarin med honom, pappa är den enda han pratar engelska med. Pappa är nästan 40 år äldre än Jeremy, så han tycker att farfar är konstig som känner att det var nyss. Fyrtio år var nyss om en talade om historia, eller evolution, eller astronomiska fenomen, inte om människoliv.
“Gå upp och gör din läxa nu”, uppmanar farfar, och Jeremy går tillbaka till rummet.

Det spelar ingen roll att det bara är två dagar tills han ska till Hogwarts, han har läxor att göra varje dag. Även om han blir klar snabbt så får han en ny, men det är vad föräldrarna förväntar sig, så han saktar inte ned tempot med flit.

Pappa gick i Slytherin, och Jeremy har hört mycket om det elevhemmet. Pappa tror att Jeremy också kommer gå i Slytherin, eller kanske Ravenclaw. Det skulle vara enklast så, att låta allt bli som pappa förväntar sig, men Jeremy vill inte riktigt det. Med fyra vuxna i hushållet så blir det ibland lite för mycket ansvarstagande och stillasittande. När helst Jeremy får egentid brukar han gå ut, mer för att han vill komma ifrån än för att han tycker om att vara ute. Han har ett slagträ och en dunkare som han brukar slå med en bit från huset. Eller så låtsas han rädda huset från en förymd drake.

“Jieming, kvällsmat!” ropar farmor från köket.
Mamma och pappa har åkt och jobbat nu, eftersom de är astronomer så jobbar de kväll. Farmor och farfar forskar hemifrån, så Jeremy behöver aldrig vara ensam. Jeremy skyndar ner för trapporna. Det blir “rester”, farmor har slängt ner allt möjligt i en nudelwok. Rester är Jeremys favoritmat.

Efter maten hittar farmor Jeremy i badrummet framför spegeln. Han stirrar på sitt hår. Det är svart, hårstråna tjocka, och de står åt alla håll på huvudet. Det första en främlig skulle notera är antagligen öronen som sticker rakt ut på varsin sida av huvudet, men Jeremys mörkbruna ögon letar efter tecken.
“Sluta upp med det där nu”, säger farmor strängt.
“Men mamma säger att förbannelsen är sann”, invänder Jeremy.
En förbannelse på mammas sida av släkten gjorde att alla pojkar, och även vissa flickor, tappade håret innan de var femton. Något som farmor anser bara är trams.
“Om den är sann, kommer du se ut som en vis gammal man”, säger hon och tar ett hårt tag i hans arm och leder ut honom från badrummet.
Jeremy svarar inte, men trots att håret på huvudet verkar leva sitt eget liv så älskar han det. Han vill inte se ut som en gammal gubbe om bara några år, oavsett hur vis.

Jeremy håller inte alltid med sin familj om hur saker ska göras, men han konfronterar dem inte om det. Att konfrontera vuxna är nåt en inte gör, men Jeremy står upp mot dem på andra sätt. Han bidar sin tid och väljer sina strider. Som när farmor och farfar inte ville att han skulle följa MMBC på radion eftersom det tog för mycket tid, då sa han ifrån. Han är lite rädd för farmor, för hon kan vara väldigt strikt, men han stod upp mot henne ändå. I slutänden fick han inte följa programmet ändå, eftersom det krockade med tiden farmor schemalagt teckenstudier för honom. Jeremy hade istället börjat lyssna på reprisen som sändes sent på kvällen trots att farmor och farfar sov vägg i vägg och riskerade att vakna av det. Vissa saker gav en bara inte upp!
Post Reply