Adalyn Fairclough [R] (Elddraken)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Adalyn Fairclough [R] (Elddraken)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Adalyn Fairclough, Cambridge

Adalyn Fairclough hade ända sedan hon var liten varit medveten om att hon var häxa. Hennes pappa Andrew var trollkarl, och hennes magiska förmågor hade visat sig alla de gånger hon trillat. Som den där gången hon ramlat ned i en sjö i skogen och sedan bara flutit ovanpå vattnet som en luftmadrass, eller när marken nedanför kullen hon ramlat ner för plötsligt varit mjuk som en madrass. Denna talang att ständigt snubbla närhelst hon sprang hade snabbt fått Adalyn att ge upp alla sporter som inbegrep springande i någon större utsträckning. Ingen behövde tackla henne när hon råkade få bollen i fotboll, hon stöp ändå. Orientering i skolan hade varit en plåga, det var ju rötter överallt i skogen! Hennes mamma sa alltid att Adalyn bara hade stora fötter för sin ålder. Det kanske var sant, men det var inte bara Adalyns fötter som var stora. I sina egna ögon hade hela hon varit som ett nyfött föl under större delen av sitt liv, för långa armar och ben som hon knappt hade någon kontroll över. Detta hade fått henne att börja i karate bara några år tidigare, hon hade (uppmuntrad av sin mamma) tänkt att det kanske kunde hjälpa henne att få någon slags kontroll över sin egen kropp. Det var också någonting lockande med den kontroll och det fokus som behövdes för att genomföra rörelserna, det minne och den koordination som krävdes för att genomföra en kata, en serie med förutbestämda moment som utfördes efter varandra. Hon tränade flera gånger i veckan efter skolan.

Skolan, ja. Adalyns pappa må vara trollkarl, men hennes mamma Isabel var mugglare och numera forskarstuderande inom genusvetenskap vid Cambridge universitet, vilket var anledningen till att det var där familjen bodde. Adalyns mamma hade alltid envisats med att Adalyn skulle gå i vanlig skola. De visste förstås allihop att hon skulle få ett brev från Hogwarts när hon fyllt elva, och hennes pappa hade ofta sagt att barn i vanliga trollkarlsfamiljer inte brukade gå i skolan innan de började på Hogwarts. Det var inte ett argument som bet på hennes mamma.
- Ingen har väl någonsin skadats av kunskap och utbildning, var hennes stående svar på det argumentet. Förminska inte mugglarkunskaper framför dina barn, min kunskap och min forskning är inte mindre värd än magi, bara annorlunda.
- Du vet att jag inte ser ner på det du gör, älskling. Självklart ska Adalyn gå i vanlig skola.
Så Adalyn hade börjat i vanlig skola. Hennes pappa försökte kompensera så bäst han kunde genom att prata om magivärlden, och de träffade hans gamla vänner, de som inte sagt upp vänskapen samma dag han valt att gifta sig med en mugglare. Det var inte bara vänner som sagt upp kontakten, utan Adalyns farmor hade valt att inte ge pappa något arv, och från hans sida släkten så var det bara hans äldre syster som fortfarande träffade honom. Adalyns två kusiner var också de enda magiker-barn hon kände som var i hennes egen ålder. Även om hennes pappa försökte kompensera så gott det var möjligt så var Adalyn mer mugglare än häxa vid elva års ålder.

Hon hade inte haft speciellt mycket kontakt med den magiska världen under sin uppväxt, deras hus låg i ett radhusområde för att mamma skulle ha nära till universitetet och familjerna runt omkring var inte heller några magikerfamiljer. Det innebar dock inte att hon inte hade något intresse för magi, tvärtom tyckte hon att allting som var det minsta magiskt var fruktansvärt spännande och förpestade sin pappas tillvaro med ständiga frågor. Hur stor är en drake, har alla magiska familjer husalfer, vad är en trädgårdstomte. Hon hörde en hel del från sina kusiner, så det fanns alltid nya frågor att ställa. Brukar mammor som är häxor diska med magi? Det fanns mycket att vara nyfiken på. Adalyn har vid det här laget mycket bra koll på de allra flesta typer av kärnor som trollstavar kan ha, vilket lag som vunnit Världsmästerskapen i Quidditch vid varje tillfälle år sedan 1878 och alla kvinnor som varit trolldomsministar. Mycket mindre koll hade hon på Henrik VIII, vem som är premiärminister och hur man löser en ekvation. Det vill säga, Adalyn tycker om att lära sig saker, så länge det intresserar henne. Det är inte det att hon inte förstår, hon tycker bara inte att det är värt att lägga ner tid och kraft på någonting som hon själv inte anser att hon kommer att ha nytta av.

Adalyn hade aldrig haft speciellt svårt att få kompisar, utan alltid hittat några personer som hon kommit bra överens med. Med såväl kusiner som skolkamrater brukade hon ha rollen som den lugna och sansade personen som kunde lugna ner uppspelta och entusiastiska personer i sin omgivning. Det hade visat sig vara uppskattade egenskaper och hennes föräldrar hade alltid gett henne ganska stor frihet. Hon hade tidigt fått ta hand om sin illbattingar till småbröder, och i skolan så brukade hennes klasskamrater ofta be henne om hjälp med skoluppgifter. Hon själv hade det inte speciellt svårt, även om hon inte alltid presterade väl, så det var lätt att komma med frågor till henne eftersom hon var både tålmodig och kunde förklara på ett enkelt sätt. Hon kunde dock vara svår att komma nära personligen, det var inte alltid hon hade mycket att säga om det inte var någonting hon var väldigt intresserad av. Hennes tystnad, relativa mognad och seriositet skrämde ibland bort jämnåriga klasskamrater.

Hon må vara ganska mogen för sin ålder, men utseendet var fortfarande barnsligt, tänder som såg lite för stora ut för munnen, armar och ben som var lite oproportionerligt långa. Adalyns föräldrar var båda två långa och magra människor, och självklart verkade det som att hon skulle få ungefär samma kroppsbyggnad, även om kroppen inte riktigt tycktes växa lika mycket överallt samtidigt. I övrigt verkade hon brås mest på sin pappa, med ett tunt och fluffigt, något lockigt rödblont hår som nådde henne strax nedanför axlarna. Hon försökte sätta upp det i hästsvans ibland, men det brukade sluta med att hälften av håret slet sig och tofsen trillade ur. Hennes brungröna ögon sitter en aning brett isär, näsan är smal och munnen tunn. Om hon har mycket fräknar normalt sett så är det ingenting emot hur hon ser ut på sommaren när hon spenderat mycket tid i solen. Då har hon fräknar inte bara över kinderna och näsan utan över större delen av sitt smala ansikte. Hittills har hon inte brytt sig speciellt mycket om sina fräknar, men det är någonting som nästan säkert kommer att bekymra henne när hon kommer upp i tonåren.

Den dagen brevet från Hogwarts från kommer är hon beredd, och efter att ha fått stora kramar av bägge sina föräldrar så påbörjar de planeringen. Vill hon ha en av familjens katter, eller hellre en uggla? Vilka böcker kan hon tänka sig att försöka hitta begagnade och vilka vill hon ha nya? Hur många uppsättningar kläder ska hon ha med sig? Det slutar med att Adalyn har med sig en katt, strax över ett år gammal. Den heter Laura efter huvudpersonen i en bok hon tycker om. Trollstaven är gjord av ek, med en kärna av enhörningshår. Det är en mycket förväntansfull Adalyn som beger sig mot Hogwarts för sitt första av sju år där.

Post Reply