Achilles Heart [G] (Embli)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Achilles Heart [G] (Embli)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Achilles Heart

Whitestone, Devon, England

"Var är boken nu, kan du svara på det, vem kan svara på det?" halvsjunger Achilles Heart, som ofta hittar på fåniga sånger när han är själv. Om det han håller på med, något han tänker på eller något helt random. Ibland till och med skolgrejer, för att komma ihåg saker lättare men så akademisk brukade hobbyn - om man nu kunde kalla det så - inte bli. "Letar överallt, finner ingenting, åh du trolldrycksbok vaaar äääär du?" Achilles har aldrig påstått att han sjunger bra. Det kommer falska toner då och då och är inget han brukar göra inför publik. Inte publik utanför familjen i alla fall. Även om han ibland började sjunga utan att tänka sig för, så alla som delar sovsal med honom och ett par andra i klassen och Gryffindor i stort har hört honom. Ofta kunde han vända det till att han var rolig och charmig... i alla fall i hans eget tycke. "Jag måste ju ha med dig till skolan, till skooolan, nu i år när liten syster börjar, pytte mini liiiiiiten syster" han höjer rösten på slutet, för ibland vill han allt att systrarna - eller i det här fallet Psyche - ska höra honom.

Att Psych ska börja på Hogwarts. For real. Det är lite svårt att ta till sig. Hon känns så liten, jämfört med Achilles egna (mycket mogna) fjorton år. Sexåriga Echo håller sig i alla fall mer vettigt i barndomen. Inget bli-förstaårselev-och-skrämma-storebror-med-hur-stor-du-blivit-plötsligt. För Hogwarts, det var en stor grej. Ett stort steg. Achilles är inte alls samma person som han var innan han började på skolan och att Psyche också ska förändras känns inte helt okej.

Själv ska han börja fyran också. Merlins allra prickigaste tekoppar, det är bara ett år kvar till femman med GET-prov och yrkessamtal och framtiden som tornar upp sig. Han har ingen lust alls. Om Achilles fick välja skulle han vara tonåring för alltid. Klart att det fanns fördelar med att bli vuxen och få bestämma själv men det känns inte som om de uppväger nackdelarna.

Det är som igår han fick sorteringshatten på sitt elvaåriga huvud och sorterades i Gryffindor. Någon direkt överraskning hade placeringen inte blivit - han har alltid tyckt om att vara något av en beskyddartyp och visa sig lite modig - och han har trivts bra bland lejonen sen dess. I ettan hade han drömt om att komma med i Quidditchlaget (även om han aldrig faktiskt sökt när han blev gammal nog) motvilligt gjort läxor och bestämt sig för att doppa Shun Yus fläta i sitt bläckhorn bara för att det var det äldsta hyss han hört talas om. En hedring av klassikerna.

I tvåan hade Achilles börjat ta skolan på lite större allvar och haft mindre tid över för bus. En del av det han fnittrat väldigt åt tidigare verkade nu dessutom rätt barnsligt. Han ville inte verka omogen, särskilt inte som det börjat bli lite intressant att skaffa flickvän. Inte så att han kärat ner sig i någon speciell utan mer för att det kändes coolt att ha haft en. Han lyckades också bli tillsammans med Andromeda Christie och deras förhållande höll en hel vecka. Efter att det tagit slut lyckades han få pussar av ett antal tjejer i Sanning eller Konsekvens, Snurra Flaskan och Ryska Posten, vilket han var rätt nöjd med. Att det också blivit pussar med killar var smällar man fick ta. Det var inget som intresserade honom personligen men man kunde ju inte fega ur och vägra följa lekens regler.

Tredje året kom med Hogsmeadbesök och nya tillvalsämnen. Med flickvän nummer två vid namn Christina Reed och med insikten att det kanske fanns killar han inte skulle ha något emot att pussa på. Det senare var ingen klasskamrat, utan artisten Max Hayes. Om Achilles kommer vilja ha några pojkvänner i framtiden vet han inte så noga ännu. Kanske om de såg lika bra ut som Hayes. Achilles gick på sin första konsert för att se honom i verkligen, vilket hade varit spännande men gett honom vagt dåligt samvete utan att han riktigt kunde förklara varför. Kanske för att han inte berättat för någon om de här nya tankarna. Achilles tycker inte om att ha hemligheter. Samtidigt är han lite orolig för hur folk skulle reagera och tänk om han kallar sig bi och sen kommer fram till att han inte är det och... nej, det var nog bäst att inte säga något riktigt än. Det kunde ju hända att Hayes var en engångsföreteelse som handlade mer om kändisskap eller... eller nåt.

Achilles fortsätter att packa. Han fyller sin kittel med hoprullade strumpor för att spara plats. Bygger ett torn av kursböcker i väskans ena hörn. Inte den bästa viktfördelningen kanske men det spelar ingen roll med en förtrollad koffert. Ett inramat familjefoto får också följa med. Han brukar alltid ha en bild på sin familj på nattduksbordet när han åker till skolan. Ingen har någonsin retat honom för det och om de försökte skulle han inte bry sig så mycket. Vems skäms för sin familj? Inte Achilles i alla fall. Självklart kunde de vara pinsamma vid enskilda tillfällen men att försöka dölja hur mycket han älskade dem finns inte på kartan. Det här specifika fotot visar Achilles själv - brunhårig, blåögd och iförd en gryffindorröd klädnad med juliga detaljer i vitt, grönt och guld - med båda armarna om varsin lillasyster och med föräldrarna i bakgrunden. Det togs i julas och hela familjen har gröna kransar i håret. Inte särskilt fina, kanske, eftersom det var lilla Echo som gjort dem men det var en del av minnet.

(Börjar direkt i Fyran)

Post Reply