Brave Devine-Fool [G] (Angfiel)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Brave Devine-Fool [G] (Angfiel)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Brave Devine-Fool

Skottland – Penicuik

Trots sitt namn har Brave Devine-Fool aldrig haft något som helst problem med det. Vem vill inte heta modig! Så klart betyder det att man måste leva upp till sitt namn vilket han har. En del skulle även argumentera för att han levt upp till namnet Devine-Fool. Brave tackar aldrig nej till en ny utmaning och kastar sig hejdlöst in i nya saker så länge han tycker de verkar intressanta. Sällan gör han det själv, utan han gör det tillsammans med sin bästa kompis Linus Devine. Linus är inte bara hans bästa kompis, han är även Braves morbror, men det är inget som de direkt reflekterar över mycket. Inte Brave i alla fall. Om Linus skulle få för sig att vara lite mer storebror (trots att Brave är en hel vecka äldre än Linus) så skulle Brave bara stirra på honom som att ett extra huvud växt ut på hans axlar. Brave är av övertygelsen att han kan ta hand om sig själv.

Brave och Linus gör det mesta tillsammans. Eftersom det bara är en vecka mellan dem och de är så pass nära släkt har de växt upp tillsammans och de firar alltid sina födelsedagar ihop. De har byggt en koja tillsammans, de har lekt med ett barnset med "trolldrycker" tillsammans, de har klättrat i träd och gjort det mesta som små busiga och ganska spralliga pojkar gör i den åldern. Linus må inte dela Braves entusiasm kring att läsa allt han kommer åt om magikerkrig och Brave delar inte Linus tävlingsinstinkt, men annars har de ungefär samma intressen. Brave har dock alltid haft lätt för sig, i skolan och socialt, vilket han använder till att hjälpa Linus som kämpar lite med de delarna. Däremot kan man inte påstå att de är lika som bär utseendemässigt. Där Linus är lite kortare är Brave över medlellängd för sin ålder, där Linus har brunt hår har Brave ljusblont och där Linus är smalare är Brave lite kraftigare byggd.

Han har också en syster som redan går på Hogwarts och som blev sorterad in i Ravenclaw, vilket Brave tycker verkar ganska trist som elevhem om han ska vara helt ärlig. True har alltid varit mer intresserad av dans än något annat så de har inte umgåtts så mycket trots att det bara skiljer dem ett år. Hans två yngre syskon Happy och Strong umgås han med när hans föräldrar tvingar honom. Det är helt enkelt mycket roligare att hitta på bus med Linus än att umgås med yngre syskon. Givetvis så älskar han dem, men på det sättet man älskar sina syskon som man samtidigt stör sig väldigt mycket på.

När True åkte till Hogwarts så fick hon en kattunge att ta med sig så givetvis insisterar Brave på att få ett eget djur. Det var inte ett helt lätt val ska erkännas men till slut så fick han köpa en mindre salamander med terrarium och allt att ha med sig. Brave döpte den till Coward som ett skämt på sitt eget namn.

Post Reply