[Vaktmästare] Perpetua Peacock [S] (Angfiel)

Här kan man läsa karaktärernas bakgrunder.
Post Reply
Foxears
Husalf
Husalf
Posts: 2864
Joined: 01 Mar 2008, 23:43

[Vaktmästare] Perpetua Peacock [S] (Angfiel)

Post by Foxears »

Perpetua Peacock
Slad, Gloucestershire, England

Perpetua har då sannerligen tråkigt. Hon snörper på munnen ännu mer än vad hon i naturliga fall gör och spänner sina pliriga ögon i tidningen hon håller i handen. Försöket att försöka hitta något roligt i The Daily Prophet att läsa om går inte alls bra. Det är bara en massa hippa ungdomssaker som inte intresserar henne. Tacka vet hon den gamla goda tiden när ungdomar sa goddag och ursäkta om de så mycket som andades fel i närheten av en vuxen. Nu är det pojkband hit och kändisar dit. Vad är Jinx för typ av namn egentligen? Nej huga ligen! Problemet är att det aldrig händer något i den lilla perfekta byn hon stadgat sig i heller.

Inte var det någon som råkade klippa rosenbusken fel eller inte vattnade gräsmattan. Inte fick hon skvallra om de unga förskräckliga damerna som kastade sig i varje stilig mans armar, för några sådana unga damer bor inte i den här byn. Det är bara gamla tanter och farbröder och även om Perpetua själv börjar närma sig hundratrettio så betyder inte det att hon är redo att ge upp på allt det roliga här i livet. Hon vill ha lite spänning och lite äventyr ändå! Perpetua vill att något ska hända. Att sitta och sticka hela dagarna är inget som intresserar henne.

Med en fnysning knölar hon ihop tidningen, något som säkert skulle fått några av de andra damerna i området att stirra storögt på henne, för Perpetua är då rakt inte någon som brukar skrynkla ihop papper på det sättet. Precis innan hon lägger ifrån sig den ser hon en annons. Hogwarts söker... Professorer måste det givetvis vara. Det är rena rama svängdörrarna på det stället nu för tiden. Tacka vet hon på hennes tid när man hade samma professorer under alla sina sju år på Hogwarts. Trots de tankarna kan hon inte låta bli att trassla upp tidningen igen för att kunna läsa annonsen.

Hogwarts söker Vaktmästare. Hon rynkar lite på pannan. En vaktmästare? Hur mycket kunskap och kvalifikationer måste man ha för det egentligen? Perpetua lutar sig bakåt i stolen och plockar av sig sina runda glasögon och börjar fundera. Hennes städformler är det då sannerligen inget fel på. Hon kan städa bättre än de flesta ungtuppar. Flytta på saker, plocka upp saker, ställa dem till rätta. Ja, det var det då inget fel på. Som för att bevisa detta för sig själv plockar hon upp sin trollstav och får en av vaserna att sväva från ena fönstret till det andra. Att städa något skulle hon kanske ha försökt sig på om det inte var skinande rent överallt i hennes hus redan.

"Perpetua Peacock vet minsann hur man håller rent omkring sig." säger hon till sig själv, då hon varken har en partner eller ett husdjur som kan lyssna på henne. "Reparationer behöver man också kunna!" fortsätter hon men hon förblir tyst när hon funderar vidare på det. Reparera saker är inget problem. Reparera stenblock kanske är lite värre, men hon fick inte U i Trollformellära för intet! Det ska då sägas. Perpetua har dessutom minnet av en elefant och envisheten av en ko. Om hon var tvungen att lära sig något nytt så skulle det minsann ordnas. Rörmockeri ska då inte vara några problem. Hogwarts har förvisso lite mer rör än vad hennes lilla hus har, men har hon tämjt dem ska Hogwarts rörsystem inte vara några problem, bestämmer hon sig för. Dessutom är hon gammal nog att ha varit med om en hel del och erfarenhet det trumfar det mesta i Perpetuas ögon.

Perpetua själv gick i Slytherin när hon började på Hogwarts. En del tror säkert att det betyder att hon avskyr mugglarfödda, inte tål mugglare och har massor av pengar på banken. Det kunde inte vara mer fel. Den lilla byn hon bor i befolkas av bara mugglare och henne själv, inte har hon särskilt mycket pengar på Gringotts då hon inte ärvt något stort arv och hennes pappa hade varit en mugglare som hon kommer ihåg med värme. Ambitiös är hon däremot och intelligent, även om hon är ointuetiv när det gäller andras känslor och tankar.

När hon väl övetalat sig att hon är den bästa personen för jobbet och att hon ska skicka in sin ansökan det första hon gör nästa morgon, så sätter hon på sig glasögonen igen och ler nöjt. Hon behöver göra förberedelser inför en sådan flytt givetvis. Perpetua kallar till sig en fjäderpenna och ett pergament varpå hon skriver flera listor över saker hon behöver ordna med. Hon gör en lista som är vad hon ska säga till sina grannar, vilka hon behöver skicka uggla till om meddela denna förändringen, vad hon ska packa inför att åka iväg, vad hon ska sälja och några fler listor blir det. Sen indexerar hon sina listor i en annan lista för att kunna ha koll på dem.

De som hon måste skicka uggla till är givetvis hennes barn, barnbarn, barnbarnsbarn och kanske att hon hade fått något barnbarns barnbarn de senaste åren, vad vet hon. Inte kan man hålla reda på alla ungar när man börjar bli så gammal som henne. Nu har ju dock Perpetua, som sagt, minnet av en elevfant så om hon skulle vilja hålla reda på det så skulle hon kunna det, men hon har inget intresse för det. Någonstans vid barnbarnsbarn gav hon upp på att hålla reda på alla i släkten och vilka ungar de får, men hur ska det gå till när hon själv har sju barn och de i sin tur har minst två barn var och en del fler, det kan ju ingen förvänta sig av henne att hon ska ha koll på... Vilket kanske är därför som hon heller inte haft besök av sin kära släkt på snart trettio år. Det kan också ha något att göra med att hon hela tiden tilltalar sig själv i tredje person och har åsikter om allt och alla.

När Perpetua somnar den kvällen så är det med en frid i hjärtat som inte infunnit sig på länge. På köksbordet ligger ett färdigskrivet brev till Hogwarts tillsammans med alla listor. På huvudet har hon ett hårnät över permanentspolarna hon har i sitt korta grå hår som hon satt i för att vakna förberedd på nästa dag. Hon ska äntligen får göra något spännande igen, där hon får chans att visa sin briljans och samtidigt hjälpa den yngre genererationen till en bra utbildning. Professor är hon då sannerligen inte, förvisso, men även en vaktmästare på Hogwarts är med i hela kugghjulet som driver barnens utbildning framåt. Det är något hon tar på största allvar, då hon tycker att det har börjat gå utför och det ändå finns tid kvar att rädda de som är riktigt unga och inte kommit ut i vuxenlivet ännu. Trots att hon är en pytteliten bräcklig tant ska hon minsann få pli på ungdomarna!

Post Reply