Angelina Jackson [H] (Katniss)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Angelina Jackson [H] (Katniss)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Angelina Aditi Jackson; Manchester, England

Angelinas fullständiga namn är Angelina Aditi Jackson.

Angelina är ett vanligt engelskt namn som valdes för att det var fint. Aditi är ett indiskt namn som är vanligt i hennes släkt (på hennes pappas sida). Jackson är ett namn som hon fått efter sin mamma.

Angelina Jackson har brunt, tjockt, kort, lockigt hår, gröna, stora ögon och olivfärgad hy. Hon är normallång för sin ålder och är ganska spinkig.

Angelina älskar att klättra i träd, läsa, fast inte faktaböcker och skolböcker, utan berättelser. Helst så konstiga och okända som möjligt. För då känns det som om hon är den första som upptäcker dem. Då blir det mer rättvist. Så att inte alla kända författare får all uppmärksamhet tycker hon.

Angelina visar aldrig när hon blir arg. En dålig sak med henne är att hon brukar hämnas. Om någon gör något dumt så känner hon det som sin plikt att sätta dit personen och göra något dumt tillbaka. Eller värre. Men det är inte så som att hon skryter om att hon har hämnats, utan hon gör det ensam och brukar inte berätta för andra om sina planer på att hämnas.

Hon är ganska svår att förstå sig på och blir ofta missförstådd. Hon kämpar hårt för att passa in, även om det inte alltid går så bra. I övrigt är hon ganska glad. Hon är ganska öppen för nya saker. Hon har alltid haft svårt att lära sig saker om hon inte är intresserad, hon har aldrig fått mer än godkänt i något ämne i mugglarskolan. Angelina älskar även djur, eftersom att de liknar henne väldigt mycket och inte pratar för mycket eller ifrågasätter henne. Hon är inte så modig, men ställer alltid upp när det behövs. Och hon har egentligen aldrig värderat kunskap så mycket. Hon tycker att det är viktigare att vara glad. Hon väljer att smyga undan då och då för att vara själv och ibland skulle hon kunna tas som blyg. Fast egentligen är hon inte det.


Hon kommer från en mugglarfamilj, hennes mamma heter Julie och jobbar som forskare och hennes pappa heter Ravi och har ett indiskt ursprung och jobbar som Chef över en möbelfirma. Hennes föräldrar är skilda. Hon har en mugglar-storasyster som hon ser upp till väldigt mycket. Hon heter Sophie och är sexton. Hon bor för tillfället inte i England med sin familj utan går på en skola i Frankrike. Angelinas föräldrar har inte förstått sig på henne så bra under hennes barndom. Så de står inte jättenära varandra. Hon har alldrig haft några vidare bra vänner i mugglarskolan för att hon inte velat ha några.

Hon har tidigare bara stött på magi en gång för många år sedan när hon skulle åka hem från sin farmor och farfar i Indien. Då blev hon ledsen så att hon fick det att snöa precis över huvudet. Det slutade så fort hon slutade gråta. Hennes föräldrar förstod att hon hade skapat snön och skyndade sig att tysta ned händelsen.

Post Reply