Agnes Mallory [G] (EmmisAbris)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Agnes Mallory [G] (EmmisAbris)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Agnes Mallory, Macclesfield, England

Agnes Mallory hade bara varit sju år då hon bestämt sig för att klippa håret kort. Hon hade varit mycket väl medveten om att hennes mamma inte skulle gå med på det, men hon hade bestämt sig och därmed hade hon gått till sin farmor och bett henne följa med till frisören. Hennes farmor har stått mycket nära henne ända sedan Agnes var jätteliten och om Agnes skulle vara lite äldre så skulle hon nog kalla henne för en av sina bästa kompisar. Nu är hon ju bara elva, så hon vet fortfarande inte om att barn kan vara kompis med sextioåringar.

I alla fall, tillbaka till när Agnes var sju. Från att ha hår nästan ner till midjan hade hon gått till att ha hår som inte ens räckte till axlarna. Nöjt hade hon gått därifån och efteråt hade hon och hennes farmor köpt godis. Självklart blev Agnes mamma arg när hon kom hem och såg sin dotter korthårig, och Agnes hade fått gå till sitt rum, men det hade varit värt det.
Det hade fortfarande varit värt det dagen därpå då hon kommit till skolan och en av tjejerna hade kommit fram till henne och skrattat.
“Tjejer kan inte ha kort hår”, hade hon sagt. “Du är på riktigt en kille nu.”
Exakt efter hon sagt det hade en stark vind knuffat till henne så hon trillat och slagit i huvudet, Agnes hade fått utegångsförbud då hon blev anklagad och efter den dagen umgicks Agnes endast med killar.

Agnes är idag elva år. Hon har ännu kortare hår idag, så det går inte ens till hakan längre. Håret är mörkbrunt, men Agnes funderar på att färga det svart. Dock får det nog vänta. Det är nämligen så att Agnes ska lämna sin mamma och pappa för att åka till en annan skola. En magiskola, och Agnes kan inte färga håret själv så hon får vänta tills hon kommer hem igen. Om ingen kan hjälpa henne där såklart…

***

Agnes ser sig om i sitt lilla rum. Det är onsdag, en vecka innan hon ska flytta och det är även hennes födelsedag. Hon har hört att de flesta barnen blir väckta av sina föräldrar den morgon de fyller år, men inte Agnes. Hennes mamma och pappa jobbar båda som läkare, så oftast har hon fått vakna ensam. Inte det att hon inte blir firad, hon blir bara firad senare eller en annan dag.

Långsamt och försiktigt- Hah, nej, här tar vi det inte försiktigt. Istället för att klättra nedför stegen ner från sin våningssäng hoppar Agnes ner, landar på båda fötterna. Hon har övat och de gånger hon vrickat eller stukat foten har hon nästan glömt bort. Bara för att man skadar sig så betyder väl inte det att man ska sluta? Det är ju roligt!

Att vara elva år och ta hand om sig själv kanske många tycker är läskigt, men inte Agnes. Hon har inga äldre- eller yngre syskon och hennes föräldrar jobbar som sagt mycket, då hon får ta hand om sig själv. När hon var yngre kom alltid hennes farmor, men det slutade hon med då Agnes var åtta. Nu får hon klara sig själv, så det mesta av tiden får hon lägga hemma. Annars umgås hon med sina kompisar.

Ner till köket bär det, där det finns en lapp som meddelar att det finns pannkakor i kylen. Efter att ha ätit nästan alla (hon vet att hennes pappa brukar vara hungrig när han kommer hem från jobbet, så hon sparar några) gör sig Agnes i ordning. Det går fort. Vissa i hennes förra klass bar smink, men inte Agnes. Det är bara onödigt och töntigt enligt henne. Visst, man får väl ha det om man vill, men de som har det är töntiga. Om det fanns något smink som kunde göra att hennes ansikte såg smalare ut skulle Agnes kanske börja med det, men inte annars. Hennes ansikte är nämligen ganska runt, något hon inte tycker om. Mer än detta har hon ganska små läppar och folk säger även att hon har mörka ögon. Enligt Agnes är de bara grå-bruna, men “mörka” låter rätt coolt.

***

“Ha en bra termin nu Agnes”, säger Agnes mamma då hon gått med den elvaåriga flickan till en kupé på Hogwartsexpressen. Agnes pappa är inte med, han var tvungen att jobba idag.
“Och var försiktig”, lägger hon till, något Agnes fnyser åt.
“Jaja, gå nu mamma, vi ses vid jul”, säger hon med sin ganska ljusa röst. Hennes mamma ger henne en puss på huvudet och lämnar sedan kupén. Agnes är riktigt spänd på att äntligen få åka till Hogwarts. I början hade det känts konstigt, men nu är hon bara taggad. Hon ska få läsa om magi! Hon ska få trolla! Det är ju ascoolt!

Efter en stund kommer lite fler elever till kupén och Agnes pratar glatt med dem tills tåget börjar rulla. Då vinkar hon, tillsammans med de andra, till föräldrarna som står utanför. När de lämnat perrongen vänder Agnes sig till de andra. Hon är äntligen på väg.

Post Reply