Elsa Deering [H] (wheevil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Elsa Deering [H] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Elsa Antoinette Deering; Ware, England

Den femtonåriga tjejen vid namn Elsa sitter och flätar långsamt sin yngre systers hår. Det är lugnande att sitta och pilla med Iris hår. Att göra frisyrer på sin syster är något Elsa inte bara finner lugnande utan även roligt. Det är kreativt och hon måste koncentrera sig när hon försöker sig på de mer invecklade frisyrerna. Andra kanske inte skulle ha tålamodet till det, men det har Elsa. Tålamod, lugn, kreativitet och koncentrationsförmåga finns det ganska mycket i överflöd hos Elsa.

”Det är sista året tillsammans allihop nu. Alla tjejer i sovsalen.” Tanken gör Elsa lite ledsen. Hon har visserligen två år kvar efter femman, men det känns inte som att det kommer bli alls samma sak utan de andra i sovsalen under lektionerna. Visserligen läser inte alla tjejer i hennes sovsal latin och skötsel och vård av magiska djur, men det är ändå bara två ämnen. Sedan lär hon förmodligen ha tur om hon läser ens två ämnen tillsammans med någon från sin sovsal. För andra är det kanske inga problem med förändringar. Egentligen är det inte det heller för Elsa, om det inte vore för att hon är så pass blyg. Så hon kommer i stort sett behöva börja om med att lära känna de hon kommer spendera sina sista år med. Hon är lite rädd att hon inte kommer ha någon att sitta bredvid under lektionerna sedan. Det hade tagit så lång tid innan hon riktigt lärde känna någon i det egna elevhemmet att hon inte vill börja om med det nu.

Elsa, som är lite rädd för framtiden, ser ändå fram emot vissa saker. Eftersom hon älskar att lära sig är skolan en ganska naturlig favoritplats. Hon är även otroligt nyfiken av sig. Detta kombinerat med att hon är väldigt flitig så kan det verka som att hon nästan alltid ha någonting för sig. Det är oftast många projekt igång samtidigt för hennes del. Till skillnad från andra som kanske har många projekt igång samtidigt så lämnar hon ingenting halvfärdigt. Detta beror till stor del på att hon är väldigt beslutsam, så när hon väl bestämt sig för att göra något så blir det alltid gjort. För det mesta blir det bra också, vilket hennes sinne för detaljer hjälper till med. För att kunna ha så många bollar i luften samtidigt som hon faktiskt har så har hon blivit tvungen att bli väldigt organiserad.

Det är inte bara hår som intresserar henne. Hon är över lag väldigt konstnärlig och älskar att måla med oljefärg och även teckna med kol. Den som har lite fördomar om människor om Elsa skulle kanske inte kunna tro att någon som Elsa skulle hålla på med bågskytte, men det gör hon. När hon håller på med detta skadar hon ändå ingen. Dessutom är det något som kräver både tålamod och koncentration, vilket passar henne utmärkt.

Elsa har ganska långt och vågigt hår i en ljusblond färg. Hon har ganska tunna läppar, bred mun och stora, blåa ögon som sitter hyfsat långt ifrån varandra, men ger ett ganska mjukt intryck. Hon har ett ganska fyrkantigt ansikte, låg panna och krökta ögonbryn. Näsan är rak från näsryggen. Hyn är väldigt känslig och hon har väldigt lätt för att bli rosig om kinderna när hon är varm eller kall.

Så kom dagen då Elsa skulle åka till Hogwarts. Att hon var nervös var det ingen frågan om. Som tur var så fanns hela familjen med. Mamman Daisy var förmodligen utåt mer nervös än Elsa och plockade med allting, konstant pratandes om att Elsa måste skriva hem regelbundet. På så sätt känns pappan Oscar mycket mer stabil och lugn, en person hon lättare kan få stöd hos. Systrarna Poppy och Selma verkade mer fokuserade på allting annat, som att ömsom leka ömsom bråka med varandra. Den som Elsa skulle sakna mest är dock Iris, den syster som hon i stort sett alltid haft med sig överallt, hela tiden.

Att Elsa skulle hamna i något annat än Hufflepuff trodde nog ingen egentligen. Då hon skrev hem och berättade om detta var det i alla fall ingen som blev förvånad. Att hon skrev brevet med enorm hemlängtan var nog inte heller så förvånande för hennes familj, men kanske för alla andra. Framför allt för flickorna i samma sovsal, som förmodligen var de enda som alls märkte av Elsa under det första året. De som faktiskt märker Elsa märker snabbt att hon är blyg. Det svåraste med henne under första året är att faktiskt märka henne, vilket var en stor anledning till att hon inte skaffade sig några riktiga vänner under första året. Istället var hon den som befann sig lite utanför och ständigt observerade alla andra. På det hela taget gick hennes första år ganska bra. Hon fick helt okej betyg, utom i kvastflygning. Visserligen släppte den blyga tjejen inte in någon, men för henne gjorde det ingenting. Den väldigt optimistiska tjejen var glad ändå. Det var heller aldrig så att hon var helt ensam eller inte fick vara med om hon vill. För henne är det bara svårt att ta steget att börja prata med någon. Hon må vara väldigt tyst av sig, men hon tänker desto mer. Hon reagerar starkt inåt snarare än utåt, speciellt på orättvisor. För det mest saknar hon tyvärr modet att stå över sin blyghet och uttrycka när hon tycker att en situation är orättvis. Hon är dessutom väldigt naiv och tror alltid det bästa om alla. Trots att hon flera gånger under sitt första år borde fått anledningar till att inte alltid göra det så har hennes sätt att se på människor inte förändrats märkbart. Hon vill fortfarande alltid tro det bästa om alla och hon vill gärna tro att alla förtjänar det också.

När hon kom tillbaka för andra året började hon att ta för sig mer, i alla fall i sovsalen. Hon började öppna upp sig mer för de andra tjejerna i sovsalen och bli lite som en extramamma för de som behövde det. Elsa må vara en tyst tjej, men hon är samtidigt väldigt jordnära, praktisk, generös och hjälpsam. När någon var ledsen och hade hemlängtan brukade hon närma sig den personen försiktigt och visa på ett ganska tydligt sätt att hon ändå fanns där. För förståelse för hemlängtan har hon helt klart. Över lag är hon väldigt förstående. Under det här året började mer av hennes personlighet komma fram, något som innan knappt märkts alls hos henne av någon. Fortfarande har hon svårt att prata med nya människor, speciellt med personer utanför det egna elevhemmet.

När tredje året började skulle även lektioner i tillvalsämnena läggas till schemat. Elsa har inte alltid det lättaste att fatta beslut, oavsett storlek på beslutet. Att välja tillvalsämnen var nästan omöjligt för henne, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att hon ibland har svårt att välja vad hon ska dricka till frukost. Helst vill hon prova lite av allting, men nu går hon inte det. Så hon fick helt enkelt prioritera vad hon trodde att hon verkligen skulle vilja läsa. När de lektionerna började kände hon snabbt att hon valt rätt. Speciellt skötsel och vård av magiska djur var något hon verkligen uppskattade. Hennes vänliga, stillsamma natur passade dessutom bra till de praktiska lektionerna. Speciellt då hon aldrig hetsar upp sig och alltid beter sig lugnt och sansat. Det här året behövde hon inte heller åka ensam till skolan då Iris skulle börja på skolan nu. När hon sorterades in i Gryffindor kunde Elsa inte låta bli att känna sig lite ensam igen, men det gick över ganska snabbt. Hon vill ändå bara det bästa för alla andra.

Först i fyran lyckades Elsa skaffa sig en vän som inte är Iris, nämligen en tjej vid namn Mirelle. Det blev också för första gången någon annan än Iris fick uppleva den starka lojalitet som fick Elsa att bli placerad i Hufflepuff tillsammans med hennes sinne för rättvisa. Att de två skulle bli vänner är kanske inte det konstigaste, eftersom motsatser ska dras till varandra. De hade visserligen inte lektioner tillsammans, med tanke på att Mirelle går året över Elsa. Däremot fick hon någon att faktiskt prata med om mer än bara ytligt småprat. Medan andra i hennes sovsal syns betydligt mer, har starka åsikter om mycket, så är Elsa mer den som arbetar på i bakgrunden. Att få en vän i Mirelle blev en lättnad för henne, för det betydde att hon kunde få lite uppmärksamhet på sina villkor.

Locked