Herlbert Northcutt [H] (Yellow)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Herlbert Northcutt [H] (Yellow)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Herlbert Damon Aesclin Northcutt; Castletown, Skottland

I ett litet hus i norra Skottland är en familj på fyra magiker och en padda bosatta. Det är familjen Northcutt som bor där och den yngste medlemmen ur familjen - Herlbert Northcutt - ska alldeles snart påbörja sitt första år på Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom. Herlberts äldre syster går redan på skolan och ska börja trean till hösten, men det är inte den enda släkting som finns på skolan. Pojkens två kusiner Clayton och Elethia går också där, vilket känns betryggande. Skulle han få hemsk hemlängtan kan han alltid prata med någon av dem. Morfadern jobbar också på skolan, som professor i Filosofi, vilket känns både kul och lite konstigt. Tänk om Herlbert - eller Herlie som de flesta kallar honom - skulle vilja läsa filosofi som tillvalsämne sedan - ska han ta lektioner med sin morfar då? Kanske. Att ha morfar där känns lite mysigt ändå.

Paddan i familjen är Herlies egen och han har haft den något år ungefär. Namnet Cronobert har den fått. Särskilt särskilt glamorös är den inte, men han tycker om den ändå. På något sätt känns den lite som han själv - sådär obrydd och glad. Lite vimsig också.
Det Herlie kommer att sakna mest på Hogwarts är nog sina balettlektioner. Hemma i Castletown tar han dem nämligen flera gånger i veckan och har gjort sedan han lärde sig gå. Det är inte så många andra killar där, men det gör så mycket. Tjejer är roliga att umgås med också. Hans bästa vän är faktiskt tjej och de brukar umgås så ofta de bara kan. Forsythia-Lily heter hon och de har känt varandra så länge som Herlbert kan minnas. Att hon bor jättenära honom underlättar också vänskapen, då de kan ses även när de inte har så mycket tid. Till exempel om en av dem måste åka och handla nya skosnören.

Lyckligt nog är bästisarna lika gamla, så även Forsythia-Lily ska börja på Hogwarts i höst. Tillsammans peppar de jättemycket inför skolstarten och har gjort ett bra tag nu. Herlie undrar hur allt kommer vara, då det nog är rätt annorlunda att faktiskt vara där jämfört med att få allting berättat för sig av kusiner, syskon och andra släktingar. Allt på skolan verkar väldigt spännande och han ser fram emot att få börja lära sig mer om magi och sådär. Bli en riktig, fullfjädrad trollkarl helt enkelt! Han är en väldigt flitig pojke - vilket nog lär märkas i hans skolarbete - och även om Herlbert inte är den skarpaste kniven i lådan kommer man långt med flitighet och tålmodighet. För honom är det viktigt att inte ge upp, utan att kämpa vidare, vilket också märks i det mesta han gör. Som med baletten till exempel. De svåra rörelserna får ta sin tid att lära sig. Flitigt övande och tålamod hjälper dock mycket för att uppnå ett klockrent resultat.

Förutom att dansa balett tycker Herlbert om att leka med sin bästis och sin padda på fritiden. Det här med att klä upp sig i roliga kläder och ha små modevisningar tycker han också är väldigt roligt. Att många av hans intressen skulle kunna anses som feminina är ingenting han tänker över, då det inte gör honom någonting. Han gör det för att det är kul bara. Att sno mammas sminklåda och laborera med det är betydligt roligare än att spela fotboll, till exempel.
Herlie har lite olika intressen, men de varierar också från dag till dag. Det finns så mycket som är roligt, även om sport och musik och sådant inte riktigt är hans grej, kanske. Då är han mer åt dans- och lekhållet. Att leka för att det är roligt istället för att tävla är hans melodi, men det är ändå ytterst viktigt att leken är så rättvis som möjligt för alla deltagare. Rättvisa är någonting han värderar, likaså ärlighet. Herlie ljuger nästan aldrig, då det känns elakt och fel. Sanningen brukar vara roligare också, vilket gör den ännu bättre att berätta.

Pojken har blont hår och bruna ögon, precis som sin kusin Clayton. Håret är hyfat kort, men frisyren varierar. Ibland är det rufsigt - oftast efter en stunds lek utomhus - medan det ibland är väldigt välkammat - oftast vid modevisningar med vännerna. Han är ganska kort, också ett släktdrag, samt aningen kraftig. För honom är kroppsbyggnaden och liknande inte särskilt viktig, så den tänks inte riktigt på. Så länge som balettdansandet fortfarande går bra spelar det inte så stor roll. Skulle han inte kunna dansa balett längre skulle det vara en annan sak, men nu är som sagt så inte fallet.

Mot sina vänner och familj är pojken mycket lojal, då han anser det vara en bra egenskap hos vänner. Ibland tenderar lojaliteten att bli lite väl stark, vilket inte alltid är särskilt bra. Han beskyddar sina nära och kära villkorslöst. De är det finaste han har, så de värderas mycket högt. Särskilt blyg är han inte heller, utan pratar gärna med nya människor om lite allt möjligt. En person som står upp för sin sak och är ganska öppen rent allmänt, helt enkelt. Som sagt tycker han att ärlighet är väldigt viktigt, vilket är en stor anledning till detta.

Allt eftersom sommarlovet passerar börjar pojken peppa mer och mer inför sin skolstart och hans båda föräldrar ser nog fram emot att han börjar så att han får känna på det på riktigt och slutar ställa frågor om skolan stup i kvarten. De älskar dock sitt barn - båda sina barn, för den delen - väldigt mycket, och Herlie har haft en väldigt bra uppväxt med dem. Snart är det dock dags att ta ett steg ut i världen och bli lite mer självständig. Gå på internatskola utan föräldrar och klara sig mer på egen hand. Det ska bli himla roligt, det ska det. Herlbert kan knappt vänta. Snart, snart.

Locked