[TDL-V] Bonnie Lance (WIW)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[TDL-V] Bonnie Lance (WIW)

Post by Traxy »

Bonnie Lance, Oxford

En kvinna i 50-årsåldern sitter på en parkbänk utanför sitt lilla hus i Oxford, hon sitter och stickar på halsduken hon tänkt ge till sin systerdotter Felicia. Den är gul och svart, för att matcha flickans elevhemsfärger. Hon kommer nog gilla den, hoppades Bonnie Lance när hon tappade en maska. Konstigt, det brukade hon aldrig göra. Sticka var något hon hade gjort sedan hon var mycket liten, hon hade lärt sig av sin mamma. Fast Bonnies syster, Elisabeth, hade aldrig haft tålamodet och inte kunnat ägna sig åt en uppgift tillräckligt länge. Hon var så lite Bonnie man kunde bli, men de kom ändå bra överens.

När Bonnie gick i Hufflepuff på Hogwarts och Agnes i Gryffindor hade de ändå setts till att träffas så ofta de kunde. Bonnie var faktiskt ganska förvånad över att systerdottern var mer åt hennes eget håll, tålmodig och flitig nog att göra en halsduk eller en tröja på inte alltför lång tid om hon så försökte. Bonnie borde nog lära henne sticka, eller kanske skulle hon verka tantig då?

Anledningen till att hon stickade så dåligt idag var nog ett resultat av flera olika sorters stress. Den största andelen anledning var att hon var stressad över jobbytet. Hon ville inte alls lämna St. Mungos egentligen. Där hade hon vikarierat som forskare, hon hade haft en väldigt sympatisk partner, bra lön och själva forskningen hade varit intressant och utmanande för Bonnie. Men nu var vikariatet slut och hon var tvungen, vare sig hon ville eller inte, att söka sig vidare. Hon var väldigt glad över att ha fått ett nytt jobb så snabbt, men hon var ganska besviken på att även det var ett vikariat.
Bonnie försökte övertala sig själv att det skulle vara nytt och spännande att vara lärare. Trolldryckskonst var ju självklart något hon älskade, och hon skulle verkligen försöka göra det bästa av saken. Barn gillade hon inte speciellt mycket, men på Hogwarts var det ju inte några små barn. Hon visste att hon skulle bli en bra lärare åt de som faktiskt ville lära sig, och hennes bra tålamod skulle säkert hjälpa henne stå ut med de som inte ville också.

Tur i alla fall att hon inte hade någon speciell hon skulle sakna här hemma, i vanliga fall var det något hon inte såg som positivt, så hon var väldigt glad att det inte alltid var hemskt. Hon grämde sig ganska ofta över att ha valt att satsa helt ut på karriär när hon var yngre, och dessutom en karriär som inte hade resulterat i så mycket. Hon såg sig själv som väldigt begåvad inom trolldryckskonsten, och hon hade verkligen hoppats vara en stor forskare när hon fyllde 50. Men hon ville inte ge upp på sina drömmar, inte än. Kanske skulle det här jobbet hjälpa henne på traven på något sätt, hon kanske fick skjuta på drömmarna tio år till? Bonnies katt, Katten, skulle hon ju kunna ta med sig till Hogwarts, men hur pigg han själv var på det visste hon inte.

Hon virade ihop stickningen och reste sig upp från bänken, det var ändå dags att laga middag snart. Hon tappade dock allt och det ramlade rätt i leran. Hon suckade och hukade för att samla ihop den. Hon fick väl helt enkelt göra om den. Hennes svarta hår ramlade ner i ögonen på henne, och hon tyckte hon såg ett par gråa hårstrån i slingan. Hennes grönbruna ögon spärrades upp på vid gavel, hon rynkade ögonbrynen och inspekterade den närmare. Katten gick förbi och jamade högljutt åt henne.

“Haha, ser jag rolig ut, tycker du?” sa Bonnie till Katten. “Jag tror bestämt jag börjar bli gammal.” Fast ... 50 ... Det var väl inte så farligt gammalt? Grå hårstrån. Hon torkade av lera från den mörka handen och gick in i huset. Hennes lugn var faktiskt en av de egenskaper hon värderade högst hos sig själv. Hon misstänkte att det var delvis därför hon hade en sådan fallenhet för trolldryckskonsten. Många blev panikslagna så fort det inte gick vägen, men om man istället tog det lugnt och tänkte igenom hur man skulle rädda situationen klarade man sig oftast.

Om man tittade på Bonnies hela uppenbarelse såg hon faktiskt väldigt lugn ut. Hon hade en lite rundare kropp, och var ganska kort. Hennes ögon såg liksom fokuserade ut, utan att se arga ut, alltid. Hon kunde dock ibland förlora tålamodet och lugnet helt, om någon sa något hon tyckte var väldigt kränkande eller personligt, som till exempel kommentarer om hudfärg, blodsstatus eller liknande. Hon började oroa sig så smått för att någon av hennes kommande elever skulle träffa någon av de två punkterna. Som mörkhyad mugglarfödd hade hon fått stå ut med en del blickar och glåpord, först som barn i mugglarvärlden och sedan i magikervärlden. Hon skakade av sig tankarna med en fysisk huvudskakning och försökte koncentrera sig på matlagningen.

Locked