[NAM-P] Ocallion Oak (Elin)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[NAM-P] Ocallion Oak (Elin)

Post by Traxy »

Ocallion Oak, Skottland

För ett antal år sedan undervisades Hogwarts’ elever som valt ämnet Naturmagi, av en liten man vars udda och något excentriska undervisningssätt snart blev något av en legend. De flesta tyckte att han var rätt så rolig, en välkommen paus från allt det andra allvaret, och han trivdes med den rollen. När han spenderat tio år som professor i Naturmagi, bestämde sig dock mr Ocallion Oak, för att ta en paus från undervisningen. Han saknade att vara ute i världen och utforska magin själv, och efter många om och men slutade han därför i samband med våravslutningen året efter.

Han har rest runt överallt kors och tvärs över jordklotet, och hittat många nya inspirationskällor för sin undervisning. Faktum är att han till och med har samlat tillräckligt med material för att skriva en undervisningsbok, vilket kommer att vara hans sidoprojekt samtidigt som han undervisar. Oak insåg rätt snart efter att han rest från skolan, att även om han fysiskt lämnat Hogwarts så hade han trots allt inte lagt undervisningen bakom sig, och det finns ingen annan skola han kan tänka sig att undervisa på. Viljan att undervisa fanns kvar och ju längre tid som gick, ju mer ville han tillbaka och visa eleverna allt det fantastiska han fått uppleva. Vad var det för mening annars med all kunskap om han inte kunde dela den? Han reste därför tillbaka till Skottland och bosatte sig i en liten stuga en bit utanför Edinburgh. Han meddelade förstås tidigt rektor Goldhawk om hans önskan att återvända, och till slut har det nu alltså blivit en ledig plats på posten som professor i Naturmagi.

När man först möter denna äldre, småvuxna herre, med ett nästan besatt intresse för naturmagi och energierna den utstrålar, kan han förmodligen te sig rätt så förvirrad och disträ. För det mesta går han i sina egna tankar, och man kan ibland hitta honom ståendes i någon korridor på Hogwarts, hummande för sig själv, betraktandes allt och ingenting. Ofta med en pipa i munnen, oavsett om den är tänd eller inte. Rätt ofta glömmer han av att göra det, tända den alltså. Vill man ha hans uppmärksamhet får man tåligt stå där och vänta tills han funderat färdigt.

Han är en positiv man, som tycker om att se ungdomarna utvecklas, och som engagerar sig för att alla ska förstå och gärna tycka precis lika mycket om naturmagi som han gör. Han har yvigt rödblont hår och stort buskigt skägg, som en stark konstrast till hans gröna ögon. Han är inte ovårdad, men håret spretar oftast åt alla håll och han kammar sig enbart till högtidsdagar.

Kläderna är hela och rena, de få gånger man kan se honom i hans privata kläder på skolan, är det en salig röra av färger som passar hans väsen väldigt bra. Som den skotte han är, ser man honom oftast bära skotskrutigt i någon form, oavsett om det är en brosch eller en riktig kilt. För en sådan äger han faktiskt, men den har han bara på sig vid speciella tillfällen. Kläderna skulle förmodligen göra att han syntes på mils avstånd, men han är annars en rätt så tystlåten man. Det är sällan han skriker, och det finns förmodligen ingen, eller få, som har sett honom riktigt arg. Det ligger helt enkelt inte i hans natur att vara det, han försöker oftast att hålla sig i samklang med naturen, och möjligtvis kan han vara lite mer lättretlig när åskan går.

Men man ska för all del inte missta sig att tro att mr Oak inte kan säga ifrån, eller är en vek man som låter vad som helst passera. Han försöker hålla pli på sina elever precis som alla andra, men han för alltid en lugn och sansad diskussion. Är eleverna respektlösa eller ointresserade, blir de oftast helt enkelt utkastade från lektionen.
Naturmagi är självfallet professorns största intresse, hobby och livsstil, men han har faktiskt också andra intressen; han älskar högtider, framför allt tiden runt jul. Då är han på bäst humör, när snön ligger tjock utanför fönstret och kylan biter tag i kinderna så fort man visar sig utanför. Både hans privata rum och klassrummet brukar alltid dekoreras generöst och även här utan några som helst begränsningar.

En del professorer tycks favorisera elever från deras forna elevhem, men inte mr Oak. Han må vara en Ravenclaware i själ och hjärta, men han är rättvis mot alla. Eftersom han har svårt för elakhet brukar han däremot ha svårare för elever från Slytherin, men de får de betyg de förtjänar, precis som alla andra. De elever som visar intresse för naturmagi får oftast lära sig lite mer än vad som står på lektionsplaneringen, och inför sin nya skolstart har Ocallion planer på att starta upp en klubb, om ingen sådan redan finns förstås. Naturmagiklubben, om han inte hittar på ett bättre namn. Det återstår att se.

Den här gången är professorn, som ju trots allt börjar bli något till åren, mycket nöjd med att stanna på skolan för en lång tid framöver. Han har sett det mesta han velat se i världen, och nu vill han sätta igång med att få ner alla sina tankar och idéer på pränt, till den där boken.

Locked