[MHB-P] Madeleine Parker (Lily)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[MHB-P] Madeleine Parker (Lily)

Post by Traxy »

Madeleine Elisabeth Elaine Parker, England, Manchester

När Madeleine Parker var liten hade hon det ganska jobbigt. Hon stod inte direkt nära föräldrarna som nästan bara jobbade, båda två på ett sjukhus. Det var som att deras jobb var deras liv och Madeleine och hennes lillebror var bara något övrigt som kommit av misstag. Det fanns två saker som gjorde att Madeleine stod ut. Hennes lillebror, Thomas och fotboll. Syskonen spelade ofta på en liten gräsyta nära huset och så ofta de kunde gick de på Manchester Uniteds hemmamatcher. Med tiden kom de dessutom närmare och närmare varandra.

Så en dag kom brevet med en gubbe från Ministeriet. Brevet som förändrade hela hennes liv. Eftersom att hon fyller år i september så var hon nästan tolv när hon skulle börja och med bara ungefär ett års skillnad på henne och Thomas började de på Hogwarts samtidigt till deras glädje. Dessutom lyckades båda komma i Gryffindor. Så började det komma in fler glädjeämnen i deras liv. Madeleine trivdes verkligen på Hogwarts. Där hittade hon vänner och det fanns ju möjlighet till fotboll. I alla fall försökte hon hitta tillfällen då hon, Thomas och de som kände för det kunde spela fotboll. Det var ändå inte många som ville, alla var bara intresserade av Quidditch, sporten som Madeleine innan aldrig hört talas om. Hon är även väldigt modig, det finns bara en sak som faktiskt skrämmer henne, nämligen fiskar.

I tvåan kom Madeleine med i Gryffindors Quidditchlag, något som hon själv anser som väldigt lyckat. Hon var jagare och det tyckte hon var riktigt roligt. Det kompenserade för att hon inte hade lika stor möjlighet att spela fotboll. I ettan tyckte hon inte att quidditch var så intressant, men när hon såg hur viktigt det var för alla i elevhemmet att man vann över de andra så blev det roligare. Madeleine har alltid velat vinna, hon är en riktig vinnarskalle.

En av sakerna som påverkat hennes liv stort är samtalet med elevhemsföreståndaren i femman. Madeleine hade då ingen aning om vart hon ville. Eftersom att hon är mugglarfödd kände hon inte till många yrken inom den magiska världen. Så kom de in på botande. Madeleine hade aldrig funderat över det, egentligen visste hon ju om det, men hon hade aldrig funderat över att själv jobba som det. Det hade varit väldigt avlägset för henne, trots att hon visste en del inom ämnet redan. Det hade suttit bilder på kroppens ben och organ och andra delar på väggen hemma då föräldrarna hade en massa planscher med det i huset.

Madeleine har nötbruna ögon och kastanjebrunt hår, precis som sin farmor. Dessa drag har även Thomas ärvt, trots att ingen av föräldrarna har det. Hon är inte jättelång, men runt medellängd kan man väl säga, och har ganska normal kroppsform, varken tjock eller väldigt smal.

Madeleine har aldrig velat skaffa barn. Hon har inget emot dem, men hennes föräldrars behandling av henne och Thomas när de små gör att hon tar avstånd för det. Hon har heller inte brytt sig om att hitta kärleken, det finns så mycket annat som betyder mycket mer för Madeleine än ett familjeliv.

Efter Hogwarts började Madeleine ganska snabbt jobba som botarlärling och hon visade sig vara väldigt begåvad inom yrket. Trots det kändes det inte helt rätt för henne, det var något som fattades. Av den anledningen reste hon som 25-åring iväg ut i världen för att hitta kunskap som kunde hjälpa i hemlandet. Hon tillbringade då mycket tid i regnskogar. Hon var även mycket bland andra magiker för att kanske hitta någon ny användbar formel och annat. Detta resulterade i att hon även lärde sig flera nya språk, till exempel portugisiska, indiska och thailändska.

På hemmaplan i England var hon inte förrän hon var 28, då med ny kunskap hon fått utifrån. Då började hon åter jobba på St Mungos. Efter några år började hon inse att det kanske inte var rätt jobb hon hade, det roliga hade försvunnit igen. Den enda anledningen till att hon jobbade var för pengarna. Då vände hon sig till sin bror, bad om hjälp med vad hon skulle göra. Så såg Thomas det som verkade som en jättebra idé. Hogwarts behövde en ny lärare i Magiskt Helande och Botande. Med så mycket kunskap tyckte han att hon borde söka jobbet, så Madeleine gjorde det. Inget skulle ju kunna bli värre i alla fall.

Så nu står hon där. Med packade resväskor. Hon lyckades faktiskt få jobbet, trots att hon egentligen inte ens kunnat föreställa sig att de skulle få för sig att välja henne. Fast de gjorde det och Madeleine är väldigt glad. Kanske kan hon hitta något som hon verkligen brinner för.

Locked