Vincent Lewis [H] (Thud)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Vincent Lewis [H] (Thud)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Vincent Lewis, Woodsford

Familjen Lewis kommer ursprungligen från Southampton i södra England, men släkten kan även hittas i Skottland och på Irland. 1936 föddes Graham Lewis på en gård strax utanför Southampton, i en liten stad vid namn Romsey. Gården låg vid skogen Beggarspath Woods, en djurberikad skog som idag knappt täcker en åttondel mot vad den en gång gjorde. Trots att jaktmarkerna var goda, var det sällan folk passerade skogen och familjen var ganska avskild från stadslivet. Fadern i familjen, William Lewis, var dock med i en inflytande grupp av politiker i den lilla staden men ville inte utsätta familjen för samma grupptryck han fick stå ut med. Detta medförde få accepterade inbjudningar till sammanställningar i staden, tills vänner och grannar helt enkelt tröttnade och familjen blev något utstött. William åkte ut från den högt uppsatta gruppen och började arbeta i hamnen i Southampton. Långa resor tärde på familjebanden, men gemenskapen bland arbetarna i den undre klassen var mer uppskattad hos William och en gladare fader kom hem med lönen i slutet på månaden.

Graham var den tredje sonen av sju barn, varav tre var döttrar och fyra sönder. Som ett av mellanbarnen blev Graham snabbt det svarta fåret i familjen, trots att han var en klok och förståndig pojke - han hade bara lite otur med sin otymplighet och hade ofta sönder saker och gjorde sin mor tokig. Han älskade dessutom djur och det var inte bara en gång han tog hem ödlor, skadade fåglar, halvt levande möss katten lämnat eller ett av bondens bortsprungna lamm. Modern Elizabeth blev lika förarglig varje gång, men med åren kom fler barn och uppmärksamheten riktades mer till de yngre och den äldste än till godhjärtade Graham, trots att han tog hem en grävling med skadad tass till huset. Han fick pyssla om djuren i sin ensamhet tills fadern William kom hem och sa vänligt men bestämt till att djuren tillhörde naturen - inte mellan stenhusets väggar. När de två äldsta barnen gift sig och skaffat egna hem, var Graham fortfarande bara tio år gammal. Med endast fem barn kvar i huset, tyckte William att det fanns plats för en till i hushållet Lewis, och i slutet av Augusti kom han hem med en överraskning åt Graham. I en liten papplåda satt en nattsvart liten fluffig kattunge, med stora gröna ögon. Hon kom att heta Emerald, på grund av de gröna ögonen. Hon blev Grahams bästa vän och han kände inte längre behovet att leta på djur i skogen längre.

Ungefär vid den här tiden började märkliga saker hända hos Graham. En mystisk brännfläck hade uppstått i taket över hans säng, trots att den inte varit där innan han somnade, solrosor blev till massiva rosor bara han tittade bort och spindlarna på stenväggen blev till små ödlor som rasade ner och tappade svansen. Orolig för vad som hände, berättade Graham om dessa underligheter för Elizabeth, som nästan genast lade handen för munnen på honom och tog honom på en promenad i skogen. Det var den dagen hon berättade för sin son att han ärvt hennes familjs magiska krafter. Under hennes barndom fick hon lära sig att dölja dom, eftersom att hennes mor påstått att hon aldrig skulle bli bortgift om vanligt folk visste om att hon var en häxa. I hemlighet försökte Graham kontrollera sina krafter under ett år, tills en uggla kom hem till honom och lämnade ett brev. Graham hade blivit antagen till en skola för magiker och där började hans nya liv bland folk som hade en sak gemensamt med honom - magi.

Väl där gick allt som väntat. Graham hittade nya vänner och en kvinna han älskade. De gifte sig efter skolgångens slut och fick tre barn, alla med magiska krafter. Den äldste av barnen fick namnet Trevor och även han fick möjlighet att gå på en skola för magiker. Dock fick han även lite hemskolning från far sin som saknat den tryggheten hos både sin mor och sin far, så han ville ge Trevor en möjlighet att utvecklas tidigare än han själv. Trevor fick barn tillsammans med sin fru Julie aningen senare än Graham fått, men även hans förstfödde blev en son. Det var då Vincent kom till världen och fem år senare kom hans syster Liza. Graham och Vincent delade djurintresset redan sedan Vincent var väldigt ung, men även ett intresse av blommor uppkom hos Vincent i samband med djuren. Graham gick bort när Vincent var sju år gammal och Trevor började känna en viss tomhet i livet som ingen kunde fylla. Faderns bortgång blev för mycket för honom och nu för tiden jobbar han som biträde i en butik som säljer magiska drycker. Han själv tappade alkemistintresset, och står i princip fast på en och samma punkt trots att tiden går framåt. Trots motgångarna försöker han vara en så bra far som möjligt till sina barn, men dom båda känner en bättre anknytning till sin mor.

Vincents mor Julie dock, är det motsatta mot sin make. För att hålla familjen samman är det hon som tar hand om barnen och lär dom det hon kan om magi. Under dagarna jobbar hon som journalist på en liten lokal tidning i Woolwell. När föräldrarna inte är hemma är det Vincents och Lizas mormor som tar hand om dom, trots att Vincent inte skulle ha något emot att ta hand om sin lillasyster själv. Han ser henne som sin bästa vän och skämmer gärna bort henne.

Som sin farfar, så är Vincent en väldigt ödmjuk människa, främst emot djur. Han har ärvt det mesta från sin farfar, förutom otympligheten han hade under sin barndom. Själv är Vincent en väldigt stabil människa och viker oftast inte för hur lite som helst. Gråta är något han gör ytterst sällan. Trots sin snälla och trevliga sida, är Vincent inte den mest sociala med nya människor utan låter oftast folk närma sig honom först istället för tvärt om. Han älskar både gemenskap och ser det fina i att vara själv i skogen bland växtligheten. På äldre dagar har han även hittat ett intresse för konst och målar givetvis helst skogsmiljöer eller djur av olika slag. Förutom djur och natur har Vincent alltid varit intresserad av magivärldens historia och skulle gärna frossa i böcker anknutna till det magiska.

Trots intresset och kapaciteten han har för att lära sig - så är han aningen lat och litar hellre cirklar på ett vitt papper för att sedan färglägga dom, än att faktiskt ta upp en bok och försöka förstå allt som står. Lathet och en tendens att ge upp lätt utan någon som pressar honom är två av de många negativa sidor Vincent har och förutom dessa är han även väldigt långsint, än om det är svårt att göra honom så pass arg (det blir trots allt svårare med åren, men på yngre dagar är det givetvis ganska lätt att förarga en ganska ung person och Vincent är en av dessa).

Hans farmor försöker lära Vincent ett och annat om piano och hur man ska hantera instrumentet, men återigen slår latheten in hos Vincent som hellre lyssnar och drömmer om att kunna spela själv än att han faktiskt spelar själv. Han och Liza bankar hellre på dom svarta tangenterna i olika slingor istället för att lära sig hur man håller handen och hur man lär sig vad som är takt och vad som är ton på ett notpapper. Hans föräldrar hoppas på att latheten lindras med lite disciplin från skolans håll, men farmodern tror att det är ett ganska hopplöst fall.

Som alla barn är Vincent en ganska nyfiken människa och frågar oftast sin släkt om hur saker och ting fungerar. Det är ju såklart lättast att fråga någon och få svar direkt än att läsa om det själv, tycker han. Men när han väl fått ett svar han velat ha på något så försvinner det inte så lätt, utan det stannar - även om det mesta är otroligt onödig information.
Vincent är en ganska lång och spänstig kille för sin ålder. Kanske det är en för tidig växtfas, kanske inte. Hans mor är en redig kvinna med kraftiga vader och breda höfter, medan hans far är ganska mager. Man kan säga att Vincent själv har ärvt en blandning av de bådas kroppsformer, med en mer lutning åt hans fars håll. Hans hår är långt i nacken med en hackigt klippt snelugg, vilket ger hela frisyren en ganska rufsig look. Håret är lite självlockigt i de längre partierna, medan håret i luggen är någorlunda rakt. Han är blond och har grå ögon från sin morfar och har tydliga smilgropar på kinderna. Huggtänderna satt förut i dubbla uppsättningar vilket har gjort att hans riktiga huggtänder inte har hunnit växa ner helt än, så dom sitter lite högre än resten av tänderna - i all sin charm. Kindbenen är något synliga och han har ett ganska snällt utseende, än om han ofta er uttråkad och trött ut. Det beror dels på att hans ögon ser ut att kisa lite hela tiden, och formen på ögonbrynen är lite vänt åt "det arga hållet". Hans mormor har ett stort intresse för att sy och älskar att klä sitt barnbarn i sina nya kreationer. Därför händer det ibland att Vincent traskar runt med lila kavajer, lappade jeans med olikfärgade lappar. Alltså brukar klädstilen vara någorlunda udda, om han inte lyckats norpa åt sig en vanlig t-shirt och byxor i "normala" färger.

Locked