[TDL-P] Richelle Honeycutt-Meadows (wheevil)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[TDL-P] Richelle Honeycutt-Meadows (wheevil)

Post by Traxy »

Richelle Marjorie Van Der Zee, Skipton, England

Richelles liv började på ett ganska vanligt sätt, i alla fall för enVan Der Zee. Precis som sina båda systrar uppfostrades hon till att bli en bra hustru i framtiden. Så som alla andra kvinnor i släkten fick hon lära sig klassisk balett, piano och teckning. Hon skulle vara snäll, väluppfostrad och inte uttrycka åsikter om hon inte bads om det. Uppväxten var inte på något sätt dålig. Familjen saknade inte pengar och de tre döttrarna fick mycket kärlek. Det enda som saknades var en son. De tre flickorna, som döpts till Rebecca, Richelle och Rosabel, fick därför en uppfostran som inte var helt traditionell. Detta för att pappan, Orrell, ansåg att det hela var bättre än att inte ha någon som kunde ta över efter honom.


När hon var fyra år gifte sig en av hennes kusiner, Elijah. Då visste hon inte att kvinnan han gifte sig med var oäkting. Trots att det hade försökt tystas ned utåt var detta ingen hemlighet inom släkten. Flickan som Elijah gifte sig med hette Jasmijn och hennes mamma kom från den nederländska delen av släkten. Mamman hade kommit till Storbritannien för att besöka sina brittiska släktingar. Hon hade då förälskat sig i en man och blivit med barn, utan att ingå äktenskap med honom. Han ville sedan inte veta av vare sig henne eller barnet. Det släkten gjorde då var att säga att Jasmijns pappa hade dött i Nederländerna och att hennes mamma inte visste att hon var gravid när hon kom till Storbritannien. Trots att äktenskapet mellan Jamijn och Elijah blev lyckat använde Richelles föräldrar detta som ett skräckexempel. För att det hade kunnat sluta i katastrof, det hade kunnat bli en skandal. Detta var ett försök från föräldrarna att lära döttrarna att man inte ska hålla på med karlar som inte är sin make. Att orsaka skandal på något annat sätt är inte heller acceptabelt. Detta är något som följt med Richelle under hela hennes liv.

Som ung var hennes största idol storasystern Rebecca. Trots detta stod hon närmare sin lillasyster Rosabel. De två hittade på många bus tillsammans som Rebecca sedan fick skulden för. En del av henne var också avundsjuk på Rebecca. Hon lyckades alltid lära sig allting snabbare, hade mer tålamod och var mer omtyckt av alla. När storasystern åkte till Hogwarts och lämnade kvar sina småsystrar hemma förändrades deras relation. Det var inte lika kul att busa tillsammans med Rosabel som det var innan. Plötsligt behövde hon ta ansvar, vilket hon aldrig hade behövt tidigare. De omkring henne började ha förväntningar på henne att gå i sin äldre systers fotspår och att uppföra sig lika bra som henne. När Richelle själv började på Hogwarts blev hon insorterad i Hufflepuff, precis som Rebecca. Det blev ganska snabbt tydligt att systern var omtyckt och duktig i skolan, vilket direkt satte press på Richelle. Det blev ett ganska bryskt uppvaknande, för trots att hon behövt ta mer ansvar innan så var hon inte van vid det här. Hon insåg ganska snabbt att hon var tvungen att växa upp om hon skulle kunna leva upp till de krav hon fick på sig. Detta gjorde henne till en ganska allvarlig person, vilket märktes extra mycket när Rosabel började på Hogwarts. De två som alltid hade busat och lekt med varandra gjorde inte det alls vid det här laget.

Det märktes ganska ofta under åren på Hogwarts att de tre systrarna ändå stod varandra väldigt nära. Så snart något hände var någon av de andra där. De uppvisade en enorm lojalitet mot varandra, vilket inte är så konstigt med tanke på elevhemmet de placerades i. Däremot Richelle inte så många egna vänner under skoltiden, men de hon skaffade var hon väldigt nära och extremt lojal mot. En del i att hon inte skaffade många vänner var att hon kände att hon inte kunde vara allt som systern var. Hon tyckte inte att hon kunde klara av att vara omtyckt av alla samtidigt som hon skulle få bra resultat i skolan. Då Richelle är både plikttrogen och flitig blev det lätt att hon valde att få bra betyg framför att bli omtyckt. Då hon även är väldigt sanningsenlig på ett nästan brutalt sätt var det en hel del som avskräcktes från att närma sig henne. Ju äldre hon blev desto mer lärde hon sig att hon inte kan säga exakt vad hon tycker och tänker rakt ut, oavsett hur sant det är. Som yngre ansåg hon ofta att det var att ljuga, vilket hon till slut lärde sig att det inte nödvändigtvis var. En del av hennes tonårsrevolt involverade att uttrycka sina åsikter, fast hon inte bads om det. Dock var hon väldigt noga med att inte göra det hemma, eftersom hon visste att hon där skulle råka mer illa ut än på Hogwarts.

Direkt efter Hogwarts flyttade Richelle till Nederländerna, till den del av släkten som bodde där. Hon började studera till trolldrycksmakare och lärde sig samtidigt att prata nederländska. Färdigutbildad hamnade hon på deras motsvarighet till Trolldomsministeriet. Där träffade hon ganska snabbt en man vid namn Nicholaus som hon snabbt blev förälskad i. Naiv som hon var trodde hon att han också förälskade sig i henne. Hon trodde även att de skulle gifta sig och hon det gjorde att hon litade lite väl mycket på honom. Därför tillät hon sig själv att ligga med honom. När han kort därefter berättade att han skulle gifta sig med en annan kvinna krossades Richelles hjärta. Inte nog med att hon hade blivit sviken av en man hon älskade, hon hade gjort något hon hade blivit uppfostrad att tycka var oförlåtligt. Senare upptäckte hon att hon var gravid, vilket gjorde situationen ännu värre. Eftersom den nederländska släkten ansåg att de stod i skuld till Richelles del av släkten för vad de gjort för Jasmijn och hennes mamma. Så de tog med sig Richelle till en stuga i södra Frankrike. Där fick hon stanna tills dess att hon fött barnet. De ordnade sedan så att barnet, en pojke, fick växa upp hos en annan familj.

Richelle återvände sedan till Nederländerna. Hon var väldigt rädd att hennes familj skulle få veta om hennes snedsteg och teg om det. Hon ville inte prata om det alls, inte ens med de som kände till historien. Dels för att hon skämdes, men också för att hon inte ville avslöja sitt lidande efter att ha behövt lämna bort sitt barn. Den första tiden var sonen allt hon kunde tänka på och det höll på att dränka henne. Med tiden så började hon hitta tillbaka till sitt liv igen. Vid 30 år flyttade hon tillbaka till Storbritannien, mycket för att slippa påminnas om allt som hänt henne i Nederländerna. Hennes båda systrar var vid det laget gifta och hade egna barn. På grund av det som hänt under tiden utomlands kände hon att hon inte kunde lita på någon tillräckligt för att kunna gifta sig. Det hela var inte riktigt uppskattat av föräldrarna som förväntade sig att hon skulle gifta sig. Systrarnas barn fick istället en väldigt stor del i hennes liv och hon var gärna med och tog hand om dem. De fick helt enkelt vara med och fylla hålet efter hennes son. När de sedan började på Hogwarts kände Richelle ett sug att själv återvända dit. Det blev dock aldrig av, utan hon fortsatte sitt arbete på ministeriet. Tack vare sina erfarenheter i Nederländerna och sina språkfärdigheter hamnade hon på Internationella kommittén för magiska handelsnormer. De frågor hon fick arbeta med där rörde främst trolldrycker och allting runt omkring det.

Då hennes systrars barn var hemma på lov spenderade hon mycket tid med dem. Av dem lärde hon sig mycket, som att skratta mer, ta saker lite mindre seriöst ibland och finnas där som stöd när det behövdes. När systrarna sedan fick barnbarn växte detta ännu mer. Man skulle kunna säga att hon blev varmare och lite mysigare som person. Hon blev helt enkelt med ömsint, mer positiv och mer glad. Samtidigt var hon ganska hård på regler och tolererade inte trams hos barnen. Detta för att hon ansåg att barnen inte mådde bra av att bli daltade med för mycket. Regler finns helt enkelt där av en anledning och de är till för att följas.

Dessa barnbarn till hennes systrar föddes på 70-talet, och när de sedan försvann till Hogwarts kände Richelle återigen att hon ville återvända till Hogwarts. Dock gjorde hon inte det eftersom hon kände sig väldigt fäst vid sitt arbete och inte var beredd att lämna det än. Åren gick, och hennes systrars barnbarn fick också barn. Då Richelle var 88 år bestämde hon sig för att det faktiskt var dags att göra slag i saken. Då det fanns en ledig plats som professor i trolldryckslära sökte hon den posten. Hon var inte direkt ung, men kände att hon har kompetens inom ämnet, speciellt då hon arbetat med det under hela sitt liv. Passionen för systrarnas barn och kärleken hon fått av dem var också en stor del i beslutet. Då hon aldrig gift sig och skaffat egna barn kände hon att hon behöver göra någonting åt det hållet, och vad kan då vara bättre än att undervisa?

Nu för tiden är Richelle en stark kvinna med bestämda åsikter. Genom livet har hon fått lära sig att hon behöver stå upp för sig själv och vad hon tror på för att inte gå under. Att vara självständig och gå genom livet utan en make var inte direkt lätt, speciellt inte när hon var yngre. Ingen av hennes systrar har någonsin jobbat, utan de nöjde sig med att gifta sig och skaffa barn. Mycket av det tuffa med att inte göra som hon borde har hon hanterat med humor. På det hela taget har det gjort henne till en väldigt positiv person. Hon har mycket värme att ge, precis som hon gärna ger stöd och råd att ge. Hon är fortfarande inte rädd för att säga vad hon tycker, men hon har lärt sig att uttrycka sig på ett bättre sätt och när hon ska säga saker. Hon hoppas även att de yngre ser henne som en något rolig person som kan hitta på saker. Det är nämligen något hon tycker om. Eftersom hon haft pengar och tid över så har hon gärna hittat på saker med systrarnas barn och barnbarn.

Hon lovade sig själv redan innan hon åkte till Hogwarts att hon skulle vara rättvis, så som hon alltid varit mot de hon träffat på. Att favorisera skulle helt enkelt inte göra någon glad i slutändan. Hufflepuff ligger henne dock fortfarande väldigt varmt om hjärtat och hon har en viss svaghet för det elevhemmet. Eftersom hon redan är van vid att inte dalta med barn känner hon sig inte heller obekväm i att dra av poäng, men hon vill även gärna belöna bra beteende, så att ge poäng känns lika mycket som en självklarhet.

Man kan ana ganska mycket av hennes personlighet i hennes utseende. Hon har kort, grått hår, alltid ett leende på sina smala läppar och en hel del skrattrynkor kring de blå ögonen. Hon har börjat lägga på sig en aning, men det syns att hon har varit smal hela sitt liv. Hon är ganska kort och har ett fyrkantigt ansikte med en ganska normalstor näsa och ganska stora ögon. Hon är alltid prydligt klädd och ser oftast ganska proper ut.

Locked