KÄNDA FEL

Har Dobby varit framme och "hjälpt till" på hemsidan eller i forumet eller på IRC? Rapportera fel här, eller ge förslag till förbättringar!
Forum rules
Kom ihåg att ge detaljer! "Det går inte att skicka in prov" ger oss liksom inte någon ledtråd till vad som är fel. Nämn vilken sida det gäller (t.ex. "Slutprovet i FMS-2"), vad du försöker göra när du får fel, och vad felet består av (ev. felmeddelanden som dyker upp). Det gör det mycket enklare för oss att hitta felet och så går det mycket snabbare att åtgärda! Kika i andra forumet för att se att inte samma fråga redan ställts där.
Locked
ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

Den här tråden innehåller saker som vi redan vet är tekniska problem, så ni behöver inte säga till om dem, eftersom vi redan känner till dem, och förmodligen redan håller på att åtgärda - eller åtminstone undersöka - det.

ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

Re: KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

Döda länkar på hemsidan tas hand om i mån av tid (ja, vi vet vilka de är och behöver inte påminnas).
Forumet uppgraderas när TraXy har tid att sätta sig ner med det. Hon är med på PHPBBs announcement-lista, så hon får mail varje gång uppgraderingar släpps, och hon vet var man hämtar dem. Om forumet inte är uppgraderat till senaste versionen än, så betyder det inte att hon inte vet att det finns en uppgradering, utan att hon inte haft tid/lust/ork att fixa det.
IRC: Om wotnet.no-ip.com ligger nere, använd ulphrim.no-ip.com eller irc.blackwand.net istället (och vice versa). Om IRC-servern är det inget vi kan göra något åt, eftersom det inte är vi som ansvarar för servern.

FORUM: Alla länkar där det står forum.svenskahogwarts.net i adressen leder bara till index-sidan för forumet. För att komma till rätt sida, byt ut .net mot .com i adressfältet.
FORUM: Ibland, särskilt sent på kvällen, blir det en blank sida (FF) eller "Sidan kan inte visas" (IE) när man postar eller redigerar inlägg. Jag tror att det är inlägg längre än 4096 tecken som orsakar störst problem när man försöker posta/redigera dem. Detta beror på något krångel med servern, verkar det som. Forumet tar i regel nya inlägg trots att detta händer, även om det kan ta några minuter för det att komma upp på sidan. Om du trycker "Bakåt" när det händer och sedan på "Förhandsgranska" så lär du få meddelandet att någon har postat ett inlägg medan du skrivit. Kika längst ner på sidan då, där gamla inläggen är listade, så kan du se att ditt senaste inlägg har blivit postat, trots att du fick "Sidan kan inte visas". (Redigeringar är det däremot lite si och så med.)
Fel: Magivärldssidorna ser totalknas ut.

Orsak: Håller på att lägga om sidorna till den nya layouten, men det är något som inte riktigt vill sig i koden.

Status: Felsökning pågår och kommer att fixas så snart som möjligt.

ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

Re: KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

Fel: "403 Forbidden"-meddelande när man försöker posta inlägg i forumet.

Orsak: Du har förmodligen med ett BCC: i inläggstexten du försöker posta. Forumet verkar tolka de två ihop som någon sorts kommando som den inte tycker om.

Status: PhpBBs fel. Man kommer runt det genom att göra ett mellanslag mellan BCC och : eller genom att säga att kolonet ska vara svart, men ett mellanslag är enklare.

Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 5174
Joined: 03 Feb 2008, 19:59

Re: KÄNDA FEL

Post by Angfiel »

[15:34:23] <BlackWand> irc.blackwand.net kommer gå ned någon gång framöver ikväll pga omstrukturering i "server rummet". Beräknad nedtid ca 1 timme.Så nu vet ni som sitter inne på eller försöker komma åt IRC precis under den här tiden. Vet dock inte exakt när.

ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

Re: KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

Fel: Det finns inga trådar när man trycker på "Visa aktiva trådar".
Orsak: Det är inget fel, det ska vara så. Orsaken till att du kunde se dem förr är för att det var ett fel på forumet. I och med uppgraderingen till 3.0.6 av phpBB har det felet fixats till ("[Fix] Correctly exclude forums from active topics list. (Bug #19135)"), och alltså syns inte längre några trådar där, eftersom inget av forumen är inställda på att visa aktiva trådar. Använde "Visa olästa inlägg", "Visa nya inlägg" eller "Visa dina inlägg" för att se om det kommit några nya inlägg i de trådar du är intresserad av, eftersom det tekniskt sett är det korrekta stället att titta på, eller funktionen Bokmärken i din användarprofil.
Status: Inget att åtgärda

ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

Re: KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

De senaste två dagarna visas det ofta en vit sida med svart text "Internal server error" när man försöker ladda en forumsida, men om man försöker ladda den igen så visas den utan problem. Servern SH ligger på i nuläget har haft problem på sistone, så det är nog därför. Vi kommer att flytta till en helt ny server någon gång i mars, men fram tills dess så är det en bra idé om du ska posta ett inlägg, att du markerar all text i inlägget och kopierar den innan du trycker på "Skicka"-knappen. Om du får upp "Internal server error" och trycker på bakåt-knappen för att posta igen så tar vissa webbläsare bort texten du skrivit och ger dig en tom ruta. Om du däremot har kopierat texten innan så behöver du bara klistra in den i rutan och försöka posta igen. Du slipper då skriva om hela inlägget. O0

ADMIN
Tekniskt Ansvarig
Tekniskt Ansvarig
Posts: 86
Joined: 03 Feb 2008, 17:50

Re: KÄNDA FEL

Post by ADMIN »

För tillfället går det inte att registrera sig på hemsidan. Man får inget felmeddelande och ett välkomstmejl skickas ut som vanligt, men kontot har inte skapats så man kan inte logga in. Detta har eventuellt pågått sedan 2/9, då senast registrerade konto skapades på förmiddagen den dagen. Felsökning pågår.

EDIT 14/9: Åtgärdat.

Locked