[FMS-P] Evander Rosewood (Tiffy)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[FMS-P] Evander Rosewood (Tiffy)

Post by Traxy »

Evander Rosewood; Flamborough, East Riding of Yorkshire

Evander Rosewood, sitter i sitt kontor och skriver ett brev till sin bror. Om man skulle komma bakifrån så skulle man bara se massor med lockigt blont hår, dock så är hans hår kort och inte lika lockigt som det skulle vara om det var långt. Om han nu skulle vända sitt huvud uppåt, så att man skulle kunna se hans ansikte, skulle man se ett ganska okej utseende. Ingenting fel direkt, inte enligt Evander själv i alla fall. Han har en rak, nobel näsa och bruna varma och intensiva ögon. Hans läppar är ganska tjocka, men också tunna, så man skulle nog kunna säga att de är normala.

Man hör en lång och utdragen suck från Evander. Hans bror ville gärna träffa honom, men Evander vill inte träffa sin bror. Inte för att han har något emot sin bror alls, det är mer att han inte tycker om hans fru särskilt mycket. Broderns barn är också mycket jobbiga, men ingen person är perfekt, så Evander får helt enkelt stå ut. Evander doppar sin fjäderpenna i bläcket och tänker en kort sekund innan han börjar skriva snabbt på pergamentet.

Min kära bror, det skulle vara mycket trevligt att träffa dig och din familj. Det var ju trots allt ett tag sedan vi träffades. Det ska bli mycket trevligt att träffa dina barn, och se hur mycket de har växt. Du får bestämma tid och plats, har inget speciellt att göra de kommande veckorna, så de flesta datum kommer att passa.
Din bror Evander

Evander suckar igen, en lika lång och utdragen suck som förra gången. Nu hade han inte varit helt ärligt, men så farligt kan det väl inte vara. Evander reser sig upp och man ser hans långa och ganska smala kropp. Fast så himla smal kan man inte säga att han här, men han är inte direkt tjock heller. Han är något mellanting kan man säga.

Han tar med sig The Daily Prophet, som hade legat på hans skrivbord, innan han går ut ur rummet. Han går förbi några tavlor, som hänger på deras mintgröna väggar, när han passerar rummen. Han kommer fram till köket och lägger tidningen på köksbordet. Han ser sin fru Aideen stå vid köksbänken.

”Har ni haft det trevligt?” frågar Evander intresserat. Någonting Evander verkligen är, är att han är nyfiken. Han vill alltid få reda på saker, han är helt enkelt djupt intresserad i saker. Det kan vara allt från quidditch till forntida historia. En annan sak, som man nog skulle kalla hans största intresse, är försvar mot svartkonst. Han har alltid varit intresserad av det, ända sedan han hade sin första lektion i det på Hogwarts i alla fall. När han hade gått på Hogwarts hade han gått i elevhemmet Hufflepuff. Evander önskar att han var där nu, så att han kunde hålla på med försvar mot svartkonst lite oftare. Han håller fortfarande på med det nu när han är vuxen, men inte så ofta som han önskar. Han skulle inte ha något emot att åka tillbaka till Hogwarts. Det skulle vara som en dröm som kom i uppfyllelse.

”Jo, vi har haft det mycket trevligt” säger hans fru. Aideen hade varit med deras barn i diagongränden på eftermiddagen. Deras barn kommer plötsligt springande in i köket.

”Kolla här, pappa!” ropar hans dotter Alayna. Hon håller upp en stor bok. Hans dotter är väldigt lik Evander i utseendet. Hon har precis samma gyllene lockar som han, och samma varma, bruna ögon också. Till personligheten är hon mer lik sin mamma, men det finns vissa drag som är lika Evanders också.

Alayna ler ett stort leende och man kan se en skrattgrop i den vänstra kinden. Hon fyller tio snart, om några månader bara faktiskt. Hans son Bailey, är faktiskt inte lik någon av sina föräldrar. Han har säkert fått sina ansiktsdrag av någon avlägsen släkting. Evander gillar att han faktiskt inte är så lik hans föräldrar. Det är liksom lite speciellt, på ett sätt eller ett annat. Fast enligt Evander så är alla hans barn speciella, och att vara speciell är positivt. Evander ler tillbaka till sina barn. Man kan nog säga att Evander är en väldigt lyckligt lottad man. Visst, han har inte det perfekta livet, men han har det ändå väldigt bra.

Evander utväxlar några ord med sin fru innan han går ut från köket och går in till hans kontor igen. Plötsligt hör Evander någonting knacka på fönstret. Han vänder sig om och riktar sina bruna ögon mot fönstret. Där sitter en gråbrun uggla på fönsterkanten. Evander ler och går fram och öppnar fönstret. Familjens uggla, Hailey, håller fram brevet så att Evander kan ta det. Han binder loss brevet och lägger det på skrivbordet. Hailey flyger iväg, förmodligen för att jaga några möss. Han tänker inte öppna brevet nu, även om han är riktigt nyfiken, har han ingen som helst lust till det. Det är säkert ändå bara om tråkiga saker.

Han ställer sig istället vid bokhyllan och tittar efter en bok han kan läsa. Han låter sitt pekfinger löpa över bokryggarna. I hans bokhylla kan man hitta riktigt konstiga böcker, de flesta om försvar mot svartkonst, men också om andra saker. Sina försvar mot svartkonst-böcker hade han samlat upp från alla vrår och kanter i världen. Han hade rest mycket efter att han hade slutat Hogwarts. Då hade han experimenterat men försvar mot svartkonst, och det var så han hade fått alla de försvar mot svartkonst-böcker han har. Han hade också fått väldigt mycket erfarenhet av det. Vissa böcker är till och med på språk som han inte förstår, men det är inte så svårt att översätta dem. Det är bara att hämta ett lexikon, dock så tar det väldigt lång tid att översätta en hel bok med hjälp av ett lexikon.

Evander jobbar som museiarbetare. Man kan säga att han inte är så förtjust i hans jobb. Han skulle gärna vilja sluta, men han måste ta hand om sin familj. Så han måste fortsätta med det om det inte finns något jobb som han kan byta till, bra lön skulle också jobbet ha. Om det finns något jobb som var så, så skulle han byta jobb utan att tveka.

Evander väljer en bok och sätter sig i en stol och börjar läsa. Boken han hade valt, är en bok om försvar mot svartkonst. Han önskar verkligen att han var ung igen, så att han skulle kunna resa världen över igen. Fast han skulle inte direkt behöva vara ung för det, men nu har han för mycket ansvar för att bara lämna sitt hem och resa jorden runt. Om han skulle göra det så skulle det få vara för en riktigt bra anledning. Om han skulle lämna sitt hem så skulle det vara för en bra anledning, som lönade till någonting.

Evander kastar sig in i bokens värld och ler för sig själv när han läser om allt det som har med försvar mot svartkonst att göra. Försvar mot svartkonst är verkligen hans sanna passion.

Locked