[Vaktmästare] Jason Sworder [R] (Beryll)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[Vaktmästare] Jason Sworder [R] (Beryll)

Post by Traxy »

Jason Sworder, Gawthrop, Skottland

Jason Sworder suckar. Än en gång packar han ned det sista han äger i en stor koffert och de mörkbruna, nästan svarta, ögonen ser sig omkring i rummet som senast inhyst hans långa, muskulösa lekamen. Han börjar tröttna på att flytta från gård till gods, gods till slott tillbaka till gods och slott igen varje gång han hittar något bättre eller han inte kan vara kvar. Han längtar efter ett tryggt ställe att bo på, något som kan vara hans hem och där han kan stanna kvar länge. Han har tappat räkningen på hur många gårdar, slott och andra boningar där han varit vaktmästare, allt-i-allo eller på annat sätt varit anställd. Alla ställen har han fått lämna. Ibland för något bättre, ibland för att den han jobbat åt fått ont om pengar eller som nu, dött. Han hade själv inget med sin husbondes död att göra, men tidigare gånger har han fått flytta efter att rykten börjat gå om honom i trakten där han bott.

Sakta bär han ut kofferten ur rummet. Han funderar vart han ska bege sig. Innan han vet när han får jobb nästa gång vill han ogärna ta in på värdshus. Han överväger sina alternativ. Ett är att bege sig hem till den gård där han är född och uppvuxen. Förvisso är hans föräldrar döda, men Jasons ett år äldre bror Acastus driver den med sina söner Richard och Kevin, samt med sin fru vars namn Jason inte kommer ihåg och dottern Eriopis. Tanken på att bo i föräldrahemmet i skotska Gawthrop igen under en tid tilltalar honom en stund, innan han minns skälet till att han flyttade därifrån för 15 år sedan. Han suckar igen. Tankarna far istället vidare till systern, Laodamia. Hon är, som så många av de andra kvinnor som fötts i släkten, en ynk och bor säkert i någon liten mugglarhåla. Ett bistert leende sprider sig över Jasons stora läppar. ”Jag ska nog kunna hitta henne,” säger han för sig själv med en djup stämma. Och känner han sin syster rätt kommer hon knappast vägra honom husrum om han dyker upp vid hennes dörr utan förvarning. Det var ett tag sedan de träffades senast. En snabb huvudräkning säger att det var sju år sedan, då Jason var 28 år gammal.

Med bostadsfrågan så gott som löst går tankarna vidare till vad han ska börja jobba med härnäst. Ett brunbränt finger far upp och kliar näsan. Precis som resten av ansiktet är näsan tämligen kantig. Den stora handen går vidare och stryker det korta, svarta håret. Inte heller det hjälper honom att komma på var han kan söka jobb härnäst. Istället far tankarna iväg åt andra håll. Han kommer att tänka på det första gods han jobbade på efter att ha gått ut Hogwarts. Tydligen hade ägarna tyckt lika illa om det som barnen att de små ungarna ibland fick sig en minnesbeta av det mer fysiska slaget. Det var då Jason först fått lära sig att inte alla familjer ansåg aga vara lika bra som i hans egen familj. Barnflickan som borde tagit hand om barnen hade dock bedyrat att han var en vänlig och ömsint man. Tankarna går vidare till den anställning han fått sedan. Han hade förvisso uppfattats av sträng av de som lytt under honom, men samtidigt väldigt fåordig. Den ganska behagliga anställningen hade tyvärr slutat även den, denna gång efter att Jason brusat upp i en bar och slagit till en man.

Med en huvudskakning sliter sig Jason från tankarna på gamla anställningar. De som följt på de båda första hade förvisso varit mer lyckade, men han låter istället tankarna fara längre bak i tiden. Tillbaka till tiden på Hogwarts. Det hade varit en bra tid i livet, med frihet från fadern. Dock hade närheten till Acastus tagit bort lite av den glädjen, eftersom han blivit något förtryckt. Studierna hade emellertid mått bra av storebroderns disciplinering, och resultaten i ämnena trolldryckskonst, försvar mot svartkonster samt botande och helande hade gått alldeles utmärkt. Hade han inte varit tvungen att arbeta så snart han slutat på Hogwarts hade han sannolikt försökt använda sitt goda huvud och utbilda sig till helare, trots att han milt sagt inte hade läggningen för det. Det var ingen slump att han hamnat i Ravenclaw, även om han knappast varit elevhemmets stolthet.

Ju mer tankarna dröjer vid studietiden desto mer börjar han fundera på att söka tjänst där. Han har precis bestämt sig när en stor foxhound stöter till honom med nosen. Hunden är Jasons, och bär namnet Samson. Jason fick honom när Samson var en liten brun och vit valp. Valpen fick sedan mycket kärlek, mer än vad Jasons karaktär vanligen medgett, och blev i vissa avseenden en del av Jason och en stor hjälp. Jason klappar hunden förstrött och ger sig sedan av för att leta efter sin syster.

Locked