[ARK-P] Keegan Lane [S] (wheevil)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[ARK-P] Keegan Lane [S] (wheevil)

Post by Traxy »

Keegan Faolán Lane; Lisdoonvarna, Irland

Alla blev ganska förvånade när en blyg och vetgirig pojke som Keegan sorterades in i Slytherin, inklusive han själv. Han är inte listig på det sättet som andra tror. Istället är han bra på att sätta upp mål och nå dessa mål, gärna utan att skada någon på vägen. Ambitiös har han varit hela livet, han har bara inte velat såra någon bara för det. Den manipulativa sidan märktes först när han nådde vuxen ålder. Detta när han började medla på sin arbetsplats.

Under skoltiden var Keegan en väldigt blyg pojke. Detta förvärrades i och med att han blev mobbad. De andra tyckte inte riktigt om hans sätt att alltid gå med näsan i böckerna. Han var inte heller speciellt bra på det sociala samspelet, vilket såklart gjorde allting svårare. Det var svårt att få honom att prata, speciellt efter ett tag med mobbingen. Han slutade helt enkelt lita på andra människor. Först när han började läsa mytologi och kom i kontakt med den professorn som uppmuntrade honom p åett sådant sätt att han till slut började han komma ut ur sitt skal.

Han hade hittat en passion i historia. De som lyckades ta sig förbi hans skal gjorde det säkrast genom det ämnet. Just historia kunde få honom att prata passionerat om enbart det i flera timmar. De som kom honom nära försökte han engagera i allt han själv var intresserad i. Detta är något han fortfarande gör, dock inte lika medvetet längre. Det är mer när han pratar om något som verkligen intresserar honom som kan få andra att ryckas med i det hela. I och med att han slutade på Hogwarts, utbildade sig, skaffade jobb som arkeolog och träffade sin fru blev han en mer självsäker människa. Han lärde sig att stå på sig, att tycka om sig själv och att faktiskt våga följa sina drömmar.

Trots en tuff skoltid är han inte bitter. Istället har han blivit en starkare person. Att låtsas som att han inte bryr sig om någonting håller inte längre. Istället visar han öppet vad han känner inför olika ämnen. Historia, och såklart arkeologi såklart, är såklart fortfarande det ämne han fortfarande är mest passionerad kring, det är ändå det han arbetar med. Matlagning är ett annat av hans intressen. Speciellt filippinsk mat, då hans mamma är en mugglare därifrån. Pappan, Fachtna, träffade mugglarfödda Sheila mest av en slump. Det var kärlek vid första ögonkastet för deras del. Samma sak hände Keegan när han träffade sin fru Emilia. Trots att hon är häxa gick hon aldrig på Hogwarts. När de träffades var det kärlek vid första ögonkastet och de bestämde sig för att rymma tillsammans. När Emilia visade sig vara gravid bestämde de sig dock för att slå sig ned i närheten av Keegans familjehem.

Den största förändringen i hans liv blev troligtvis dottern Fiona. Han insåg därmed att han skulle vara tvungen att bli en förebild, någon som hans dotter kunde lita på. Med tiden utvecklades han till någon som faktiskt vågar lita på sin egen förmåga och som faktiskt vågar stå för den han är. Vilket också betyder att han vågar visa sin passion för vad han faktiskt bryr sig om. Han insåg även ganska snabbt att han även ville få sin dotter engagerad. Såklart gärna även i det han tycker om, men att det i längden egentligen inte spelar någon roll.

Då och då kan han verka något virrig och som att han inte riktigt har koll på vart han har precis allting eller vad han precis har sagt. Något han inte tål är dock mobbing, speciellt inte med tanke på vad han själv gick igenom under skoltiden. Så fick han reda på att Hogwarts sökte en professor i arkeologi. Att söka den posten tog mycket mod att söka. Att återvända till Hogwarts var något han trodde skulle få alla negativa känslor och tankar att komma tillbaka. Efter att ha pratat med sin fru kom han fram till att det egentligen bara kan vara positivt. Det kan bli en chans för honom att inspirera elever till ett intresse för ämnet. Sedan skulle det kunna vara ett tillfälle för honom att faktiskt göra en skillnad och förbättra situationen för elever i samma situation.

Keegan ser ganska normal ut för att vara 49 år. Han har svart hår som är något vågigt och med några gråa hårstrån vid tinningarna. Ögonen är stora och bruna med en del finare skrattrynkor kring sig. Läpparna är tunna, näsan något bred. Han är relativt bredaxlad, har en väldigt normal kroppsbyggnad och är ganska normallång. Eftersom hans mamma är från Filippinerna har han något mörkare hy än den typiska britten.

Locked