[TDJ-P] Sybil Woodford [S] (Skye)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[TDJ-P] Sybil Woodford [S] (Skye)

Post by Traxy »

Sybil Woodford
Frinton-on-Sea

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, det var något Sybil Woodford hade hört från sin mor många gånger. Lite för många gånger, nästan, för Sybil började bli trött på att höra hur både hennes karriär och planer på familjeliv hade försvunnit genom fönstret utan att hon egentligen hade gjort något fel. För i början, efter hon hade lämnat Hogwarts, hade hon trivts som en fisk i vattnet på Avdelningen för Upprätthållande av Magisk Lag och Ordning på Trolldomsministeriet. Hon hade gillat det höga tempot och hur vuxet allt kändes med portföljer och lunchraster vid skrivbordet och interna meddelanden. I tre år hade hon njutit av det, även om det hade lämnat lite energi till att göra annat. Visst hade hon fortfarande haft tid att träffa vänner och gå på en och en annan dejt, men inte alls lika ofta som under skoltiden. Så kom den första befordringen. Ingen stor befordring såklart, med tanke på att hon precis hade fyllt 22, men ändå en ny titel och nytt ansvar. Hon hade varit så stolt över sig själv, hon mindes det som igår.

Åren gick och eftersom Sybil ägnade mer och mer tid med att arbete glömde hon bort att umgås med fler och fler vänner. Vänner som förlovade sig, gifte sig, till och med startade familjer, när hon satt på ett kontor på Trolldomsministeriet. Men vid den här tiden så trivdes hon fortfarande där, så det gjorde henne inget. Familj skulle hon hinna med senare, utan tvekan. Hon var ju inte ens 30!

Men sen hade den kommit: kraschen. En dag vid 31 års ålder orkade Sybil inte mer och efter att ha gråtit vid sitt skrivbord i fyra timmar blev hon hemskickad. Tjänsteledigt var det i början, men Sybil visste att hon inte ville tillbaka till trolldomsministeriet på ett bra tag. Det jobb hon älskat i flera år fyllde henne nu bara med oro och stress. Det hade blivit för mycket, helt enkelt. Så det var vid den här tiden hon bestämde sig för att åka och ut resa. Sydamerika, Australien, Tanzania och sen tillbaka till Europa och Italien, där hon bestämde sig för att stanna i några månader. Det var verkligen vad hon behövde, och efter att noga sett över sin budget hyrde hon en liten lägenhet i ett hus hos en magikerfamilj bosatt utanför Milano.

Det kändes som hon kunde tänka där, på balkongen i Italien. Om uppväxtåren hemma i Ipswich till exempel. Hennes familj var en vanlig, medelklass magikerfamilj och hennes uppväxt hade varit händelsefattig. Hennes föräldrar, Karen och Peter, var nog de bästa föräldrarna i världen enligt Sybil och hennes förhållande till sin bror Lewis hade alltid varit bra, om man bortsåg från vanliga syskongräl. Efter det kom Hogwarts-tiden. Sybil hade varit en mycket ambitiös Slytherin-elev och hade gjort bra ifrån sig på både GET- och FUTT-nivå, men hon hade också varit mycket social och involverad i många aktiviteter. Hon såg med glädje tillbaka på de åren - vännerna, långa samtal i sovsalen, slottet… Hon skulle gärna gå tillbaka till den tiden. Åren efter hon fyllt 25 däremot, de var inte lika kul. Det var så många saker hon hade kunnat göra annorlunda om hon inte ägnat så mycket tid med att jobba…

Väl tillbaka i Storbritannien jobbade hon som rådgivare på en advokatfirma i några år men kontorsarbete, insåg hon snart, var inte vad hon ville göra med sitt liv. Hon hade precis fyllt fyrtio när annonsen dök upp i tidningen i juli. Lärarpost på Hogwarts, Trolldomsjuridik på FUTT-nivå. I början tänkte hon inte söka, men av någon anledning så kunde hon inte förmå sig att slänga tidningen. Det slutade med att hon sökte tjänsten, och en aning förvånad när hon fick den.

I slutet av augusti satt Sybil vid sitt köksbord och löste ett korsord. Det fanns inte så mycket annat att göra just nu, eftersom hon vanligtvis spendera sin fritid med att läsa böcker, men de var nedpackade i kofferten för att följa med till Hogwarts. Det kändes fortfarande konstigt, att hon skulle tillbaka till skolan. Hon hade spenderat många timmar under sommaren med att planera lektionsplaner, och framförallt planerat vad för slags lärare hon ville vara. Även om Sybil såklart hade starka band till sitt före detta elevhem så var rättvisa något som var viktigt för henne, så hon skulle minsann vara en rättvis lärare. Och uppmuntrade - ge poäng, men inte för mycket. Och organiserad och regelrätt - sena ankomster och oartighet, det var inget som hon ville ha i sitt klassrum… Men hon undrade också för sig själv om hon skulle vara en bra lärare. Undervisning var inget hon hade sysslat med förut, därav förvåningen när hon hade blivit tillsatt. Och hennes mamma hade påpekat att vara lärare var minsann ingen lek, det var stressigt - även om hon ”bara” hade hand om FUTT-elever. Det skulle bli annorlunda, att ha så mycket människor omkring sig större delen av tiden. Även om Sybil ofta kände sig ensam så trivdes hon också för sig själv.

Hon la ned fjäderpennan och drog handen genom sitt mörkbruna hår. Hennes tornuggla Ipps hoade från sin bur på köksbänken, där han för tillfället hade placerat sig själv. Sybil kastade honom en blick. Hon hade funderat på att skaffa en katt, men det kändes så stereotypiskt så hon hade inte förmått sig. Dessutom var en uggla mycket mer praktiskt, och hon var en praktisk person. Hon tittade upp och blicken landade på hennes egen spegelbild i spegeln på andra sidan rummet. Gröna ögon, en något sned näsa, en smal mun. Undrar vad eleverna skulle tycka om henne? Vanligtvis brydde sig Sybil inte särskilt vad andra tyckte om henne, men hon ville inte vara en dålig lärare.

Locked