[TFL-P] Adriana Griffin (Lily)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[TFL-P] Adriana Griffin (Lily)

Post by Traxy »

Adriana Demeter Griffin, England, Lancaster

I utkanten av Lancaster bor en 32-årig häxa. Hennes namn är Adriana Griffin och av vänner blir hon mest kallad Adi. Adriana själv är väldigt fascinerad av namn, hon tycker att de är häftiga och intressanta. Något annat hon tycker är intressant och roligt är trollformler.

Adriana är ganska lång och har normalvikt. Hon har brunt hår som är lite länge än till axlarna och har klara, blå ögon. Hon ser väldigt trygg och snäll ut när man ser henne och om man lär känna henne märker man att hon är sån också.

I skolan gick Adriana i Slytherin. Hon var väldigt förtjust i elevhemmet, men kunde inte förstå varför många av de andra hade problem med mugglare, mugglarfödda och halvblod. Själv hade hon det inte och hon har det inte nu heller.
Trollformellära har alltid varit Adriana starka ämne. Hon klarade det med U i alla årskurser, även om de andra ämnena inte var lika bra. Men Adriana kämpade på för att få en godkänd F.U.T.T.-examen och klarade det.

Adriana är av Slytherins goda sida. Hon är listig och ambitiös och har inställningen att klara saker hon jobbar med. Hon hjälper även gärna andra på vägen. Det var väl lite det som var det övervägande när Adriana sorterades, även om hon kanske är lite manipulativ också. Att vara listig kan ju betyda att vara kunnig och skicklig vilket är exakt vad Adriana är. Hon är ju väldigt kunnig och skicklig inom trollformellära och fotografering. Några andra starka egenskaper hon har är rättvis, modig och förståndig. De har alltid varit till nytta för Adriana och drömmen om att vara lärare på Hogwarts. De drömmarna började redan på Hogwarts när hon såg lärarna och gick på lektioner. Då tyckte hon att de nog var lyckliga som hade så underbara jobb. Hon fick då drömmen om att själv en dag stå där framme och lära ut saker till eleverna.

När Adriana gick i femman skulle hon ha samtal med elevhemsföreståndaren. Han sa att Adriana kunde bli många olika saker beroende på vilka ämnen hon valde att gå vidare med. Adriana sa att hon ville bli lärare på Hogwarts och elevhemsföreståndaren verkade gilla det. Han sa att hon nog skulle följa i hans fotspår och att han var glad över att ha en så ambitiös elev i sitt elevhem.

Adriana gillar att fotografera och att läsa. Hon gillar även att gå i Diagongränden och kolla runt lite.

Efter skolan började hon vägen till drömyrket genom att helt enkelt vara privatlärare åt barn som ännu inte kunnat börja på Hogwarts. Det har hjälpt henne mycket då det gjort henne mycket säkrare på att lära ut saker och att stå och prata framför folk. Adriana har alltid varit självsäker och har pratat mycket, men att prata inför andra behöver man öva på hela livet. Hon undervisade då både saker som att stava och information om trollformler. Adriana har även varit lärare till folk som gått ut Hogwarts för att de ska bli bättre på trollformler.

Alexandra har ingen pojkvän och har inte hittat den rätte ännu. Hon har väl inte känt sig riktigt redo för en pojkvän ännu. Adriana är storasyster i familjen och hon har en lillasyster och föräldrarna.

En dag fick Adriana höra att det söktes en trollformelläraprofessor på Hogwarts. Hon blev genast glad när hon fick höra det. För henne går det inte att tänka sig något annat som skulle vara bättre. Det är hennes drömyrke och ämnet som hon både var bäst på i skolan och som hon tyckte var roligast. Ingen tvekan om att ansöka, utan henne missar de något. I vardagen använder Adriana massor med trollformler och hon är ofta på biblioteket för att lära sig nya. Det är riktigt bra att kunna många eftersom att de förenklar livet, även om det är bra att inte använda dem för mycket. Bara i nödfall eller sådant man liksom inte gör för hand. I alla fall är det så Adriana har lärt sig det. Att t.ex. diska efter att man har ätit är sådant. I hemmet har familjen alltid gjort det med formler så det är det Alexandra är van vid.

”Misty!” ropar Adriana till katten när hon har lagt upp maten i Mistys skål. Den grårandiga bondkatten kommer och jamar till svar innan hon hugger in på maten hon fått. Adriana sätter sig i soffan med boken hon lånade på biblioteket. Det är som vanligt med olika formler, men även andra vardagliga hushållssaker man använder såsom trolldrycker och information om olika saker. Sådant är ju väldigt bra att veta. Vissa saker kan ju till och med vara nödvändiga. Fast det förstås, det som är allra nödvändigast lär man ju sig i skolan. Både innan och på Hogwarts.

Adriana gillar quidditch, men hon skulle aldrig få för sig att spela själv. Hon är mer för att ta det lugnt, även om hon kan tänka sig att gå på äventyr någon gång ibland. Inte så farliga, men små äventyr. Det var ju sådant man gjorde i skolan också, men det var också små där man bara hittade några gångar. Man fick ju inte riskera poängavdrag eftersom att man ville vinna elevhemspokalen.

Väskan är packad och Adriana är redo. Nu börjar resan till Hogwarts. Det ska bli så kul att få undervisa barnen och Adriana är jätteglad över att hon ska få jobba med det hon drömt om i så många år. Nu ska det bli så himla kul! Det är ju bara resan kvar nu! Det är dags!

Locked