[AST-V] Eleanor Swales (Emmz)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[AST-V] Eleanor Swales (Emmz)

Post by Traxy »

Eleanor Swales, Canterbury, England

Solen lyser från en klarblå himmel den här lördagseftermiddagen i mitten på juni och en blond, 61-årig kvinna har just ställt ner en kanna te och en burk småkakor på det vita trädgårdsbordet av trä. Nu är det bara att invänta sönerna med familj. Medan hon väntar slår hon sig ner på en av stolarna, även dessa av vitt trä, och slår upp en faktabok om astronomi för att fördriva tiden. Kvinnan, vars namn är Eleanor Swales, har alltid tyckt att astronomi är ett intressant ämne, tänk att kunna förstå hur universum fungerar. Förutom astronomin tycker hon väldigt mycket om att läsa, och att umgås med sin familj och vännerna.

En stund senare bryts tysnaden av ett par välkända barnröster och med ett leende reser hon sig upp för att möta sina söner och barnbarn. I famnen har hon fortfarande boken.
"Läser du fortfarande den där tråkiga gamla astronomiboken, mamma?"
"Ja, det gör jag faktiskt, Christopher. Dessutom är den inte tråkig utan intressant, och det skulle inte skada om ni intresserade er lite för ämnet", svarar hon.
"Äh, det räcker väl med all information de försökte proppa i oss under skoltiden?", svarar den yngre av sönerna vars namn är just Christopher.
Eleanor suckar bara och skakar på huvudet till svar medan de slår sig ner vid bordet samtidigt som barnen leker i den lilla trädgården.
"Apropå astronomi så hörde jag av en kollega på jobbet att Hogwarts behöver en professor i ämnet till hösten och så kom jag att tänka på dig mamma. Jag tror det skulle passa dig perfekt", meddelar plötsligt den äldre av bröderna, Patrick.
"Jaså..? Men inte skulle väl jag passa som professor heller? Jag menar..." utbrister hon till svar.
"Jodå, det tror jag nog att du skulle. Du kan ju alltid prova söka så får de avgöra om du är lämplig."
"Åh, jag vet inte. Jag får fundera lite på saken", säger hon till slut med ett svagt leende på läpparna.

Sent den kvällen sitter Eleanor med en hög foton framför sig, och alla med motiv som rör på sig. Hon tar upp dem ett efter ett och studerar dem noggrant, tänk så mycket hon fått uppleva under alla dessa år. Det första fotot föreställer en blond, lite lockig flicka med blå ögon och lite spetsig näsa på en tågstation, henne själv femtio år tidigare inför sin första resa till Hogwarts. Hon minns den där dagen så väl trots att det gått så många år, hon hade varit nervös men samtidigt upprymd. Mest nervös hade hon varit för att inte få några vänner eller att de gjort ett misstag med att låta henne börja på Hogwarts, men det hade hon inte alls behövt oroa sig för. Sorteringshatten kom att placera henne i Hufflepuff tack vare att hon kämpade hårt och hade en känsla för rättvisa, men också för att hon satte stort värde på vänskap. Sju roliga och lärorika år passerade och hon återvände hem med toppbetyg i astronomi och mytologi samt godkända betyg i de andra ämnena. Efter att ha avslutat sina studier hade hon tillbringat ett par år på resande fot, dels för att få se världen men också för att fördjupa sig i just astronomin och mytologin. Vad som var tänkt att bli ungefär ett år hade blivit fyra år innan hon till slut återvände hem till England där hon skulle komma att jobba med olika projekt, främst inom de ämnen hon fördjupat sig i, för ministeriet. I samma veva som hon återvände hem träffade hon en gammal elevhemskamrat från Hogwarts, John Swales, som hon senare blev förälskad i. Det visade sig även att han kände detsamma för henne och några år senare gifte de sig och fick sönerna Patrick och Christopher.

En stund senare, när hon bläddrat igenom hela högen med foton och gått igenom alla sina minnen sitter hon och funderar en stund. Kanske borde hon ändå söka lärartjänsten på Hogwarts? Hon vet att hon inte kommer att få behålla sin forskartjänst på ministeriet hon haft de senaste tio åren länge till, och hon börjar dessutom känna att det är dags att göra något nytt. Dessutom finns inget här hemma som kan hindra henne, för hon och John är sedan några år tillbaka separerade och sönerna har sina egna liv. Dessutom börjar barnbarnen ändå på Hogwarts inom de närmaste åren. Egentligen vet hon inte riktigt om hon har den erfarenhet som krävs men kanske får hon låta ledningen på Hogwarts avgöra om hon passar, så som Patrick sagt. Efter att ha diskuterat med sig själv en stund hämtar hon tillslut en bit pergament och en penna för att påbörja sitt ansökningsbrev.

Kära Ms. Goldhawk,
Det har kommit till min kännedom att ni söker en professor i Astronomi på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, och med det här brevet vill jag visa mitt intresse för den nämnda tjänsten ...

Hon avslutar tillslut brevet med att skriva under med sitt namn innan hon går ut i trädgården på jakt efter sin uggla Marius för att få brevet ivägskickat så fort som möjligt. Samtidigt hoppas hon verkligen att hon kommer göra bra ifrån sig som lärare om hon skulle få tjänsten. Men eftersom de flesta hon känner beskrivit henne som en glad och trevlig kvinna med känsla för rättvisa och som bryr sig om andra kanske det inte borde vara några problem? Visst är hon oftast lite för snäll och låter nyfikenheten ta överhanden ibland, men det ska nog gå bra.

Locked