[TFL-P] Orianna Greyson (Stenis)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[TFL-P] Orianna Greyson (Stenis)

Post by Traxy »

Orianna Greyson; Mablethorpe, England

”Det kommer kännas så tomt här utan dig Ori” säger en man. Mannen är gammal, med grått hår och vattniga ögon. Han är lite kutryggad där han står och håller ut sina händer som hårt håller i en kvinnas händer. Kvinnan är kort, aningen mullig och har varma, bruna ögon. Hennes hår var mörkt brunt - dock är det nästan helt grått nu - och hänger i korkskruvar ner för hennes axlar. Hon ler och små smilgropar syns tydligt.
”Du kommer klara dig, pappa” säger hon och ser kärleksfullt på den gamle mannen.

Orianna Greyson, så heter kvinnan, är på väg att lämna sitt trygga hem i byn där hon växte upp för att arbeta på den stora skolan Hogwarts uppe i Skottland. Hon ska undervisa i Trollformellära, vilket var hennes favoritämne när hon själv gick på skolan för så många år sedan. Efter att hon lämnat skolan jobbade hon som Trollformelläraakademiker ett antal år, men de senaste tre åren har hon stannat hemma för att kunna ta hand om sin gamla pappa. Hon är väldigt orolig för hur det ska gå för honom när hon inte finns där, men hennes kusin har lovat att hjälpa honom när han behöver det och hon vet att hon kan lita på sin kusin.

”Är du säker på att du har alla saker” frågar Jonah, vilket är namnet på Oriannas pappa.
”Ja, jag är fullkomligt säker. Jag trippelkollade” försäkrar den 53-åriga kvinnan irriterat.
Även om hon irriterar sig på det kan hon inte klandra sin far för att fråga henne den frågan. Orianna glömmer nämligen ofta saker, hon är ganska förvirrad av sig. Hon blandar ihop många saker och vet ofta inte var hon ska ta vägen. Dock gäller inte detta när hon har allting strukturerat och organiserat. Hon är fortfarande aningen förvirrad men har bättre koll på saker.

”Glöm inte att du inte får favorisera något elevhem, inte ens Hufflepuff” påminner hennes far henne. Orianna suckar. Jonah vet att hon inte kommer favorisera något elevhem, inte ens hennes eget. Hon var trots allt i Hufflepuff, och där är ett markerande karaktärsdrag rättvisa. Orianna är så rättvis som en häxa kan bli. Kanske lite för mycket. Bjuder hon hem några vänner på fika ser hon till att alla får exakt lika många kakor och exakt lika mycket te. För teet använder hon sig av decilitermått. Är det en grupp där alla har gjort någon särskild sak utom en ser hon till att denna får göra detta. Om någon blir orättvist behandlad fixar hon det så fort som möjligt, och de som behandlar personen orättvist blir hon väldigt irriterad på.

Väldigt irriterad är nog det argaste man kan få henne. Hon har extremt svårt för att bli arg. Hon är helt enkelt för tålmodig för att bli arg. För tålmodig, och snäll. Kvinnan vill alltid vara alla till lags och kan nog inte vara något annat än snäll. Detta är en av orsakerna till att hon tror att hon kommer bli en ganska bra lärare. Men, det återstår att se hur det blir.

Halvblodshäxan tar upp sin stora koffert med ena handen och sin ugglas bur med den andra. Ugglan har hon haft mycket länge. Han heter Sweenie och har varit en trogen vän sedan Orianna köpte honom när hon var 36 år gammal. Sweenie börjar nu komma till åren och bara tanken på ett liv utan sin kamrat gör Orianna mycket ledsen.

”Oroa dig inte pappa, jag ska inte favorisera någon” försäkrar hon den gamla mannen. ”Glöm förresten inte att läsa den där boken jag berättade om, Robinson Crusoe” passar hon också på att påminna honom. För inte så länge sedan läste Orianna mugglarboken och förälskade sig i den. Tänk så mycket den här mannen lyckades göra med endast några få verktyg och sin egen viljestyrka. Hon tänker definitivt läsa fler mugglarböcker och har därför köpt en hög med gamla klassiker som hon tänker läsa när hon får lite tid över. Och om hon inte läser på sin fritid kommer hon antagligen att försöka vara social med de andra lärarna, och kanske hjälpa eleverna med läxor någon gång. Egentligen, skulle hon gärna hjälpa eleverna med läxor när som helst. De är så underbara, barn och ungdomar. Så oskyldiga och fulla av liv. Världens framtid. Det är dem som är framtiden, så varför inte försöka hjälpa dem att göra framtiden bra.

”Nu måste jag gå, Christopher kommer om cirka en kvart så ta det lugnt. Jag skickar en uggla så fort jag kommer fram, det har du mitt ord på. Var försiktig nu, pappa. Älskar dig” skyndar hon sig att säga innan hon hastigt lämnar sin far bakom sig. Hon måste verkligen skynda sig nu. Hon är stressad och när hon är stressad är hon verkligen svår. Det är när hon är stressad hon kan bli väldigt irriterad och har väldigt lätt för att få en släng av panikångest. Denna ångest brukar dock lägga sig väldigt snabbt igen, men det är fortfarande mycket jobbig. Hon vet att hon måste lära sig kontrollera sin stress. Så här kan hon inte bete sig inför eleverna och det är därför hon jobbar hårt med sig själv.

Snabbt ögnar Orianna igenom sin lista med saker hon skulle packa. Ja, hon har allt. Hon måste ha det, annars får Jonah skicka det till henne senare. Eller Chris får göra det, han är mycket mer kapabel av att göra något alls än den gamla mannen. Mannen som Orianna växte upp med och som alltid kunnat göra vad som helst. Han var oövervinnerlig, han kunde allt. Och nu är han så långt ifrån det som det bara går. Som Ori saknar tiden då hon var en liten flicka och hennes far kunde lyfta upp henne i luften och leka med henne. Men nu är de båda alldeles för gamla för det. Även om Orianna känner sig ung inombords vet hon att hon inte är det. Kanske att eleverna kan fylla henne med ungdom igen. Och som tack för det skulle hon kunna baka lite kakor att dela ut på en lektion i terminen eller något.

Hon skulle kunna baka de där jättegoda kakorna som hennes farmor lärde henne att göra när hon var tio. De kakorna är underbara, roligast att baka av allt hon någonsin bakat. Oriannas favoritgrej att göra är nämligen att baka. Och laga mat. Och odla ingredienser till mat. Hon är lite av en mästerkock. Det är i alla fall vad hon tror. De flesta äter faktiskt bara hennes mat och håller sedan tyst för att den är så… intressant.
Nej, den bästa maten lagar hon inte. Hur mycket hon än tror det själv. Vilken tur att hon inte lagar mat till alla eleverna.

Efter en snabb titt på klockan skyndar hon vidare. Den blivande läraren.

Locked