[MHB-P] Oscar Halliett-Hollenbeck (Lily)

Här ligger alla utrensade karaktärers bakgrunder.
Forum rules
Om du vill ta tillbaka en av dina karaktärer som blivit utrensad, se Kategorireglerna för information om hur du ska gå till väga!
Locked
Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

[MHB-P] Oscar Halliett-Hollenbeck (Lily)

Post by Traxy »

Oscar Liam Halliett-Hollenbeck; Tutshill, England

Att vara glad var det som Oscar Halliett-Hollenbeck ville vara, även om han visste att man inte alltid kunde vara det. Han gillade inte att vara arg eller sur, men det fick man bli ibland. Annars skulle det nog vara tråkigt att bara vara glad. Så tyckte Oscar i alla fall. Oscar hade som yngre haft brunt hår, men det hade nu blivit vitt och grått, och han hade skägg och mustasch som var samma färg som håret. Hans ögon var blå åt det lite gråare hållet. Ofta var han klädd i gröna eller blåa kläder då det var hans favoritfärger. Han hade ibland de traditionella magikerkläderna med hatt och en stor kappa. Under sin tid på Hogwarts gick Oscar i Ravenclaw och han uppskattade det verkligen, då han passade där väldigt bra.

Oscar var väldigt lång, ungefär 187, även om han inte var i bästa laget och hade blivit lite kortare med åren. Efter sin skoltid hade Oscar ganska snabbt sökt jobbet som botarlärling och fick gå en utbildning innan han fick börja jobba. Det var i diagongränden som han hade träffat på Leah och de gick ut tillsammans flera gånger innan de båda märkte att de var kära och ville gifta sig. Därför stog det bara några månader senare ett bröllop där nära och kära var inbjudna. Därefter fick de dotter Jeanette, nu 43 år och sonen James, nu 41 år gammal. Han hade även barnbarnen Alice, fem år, och Amanda, sju år, som var döttrar till Jeanette och så hade han William, fyra år, och Elliot, sex år, som var söner till James.

Nu var Oscar 74 år och han hade gått i pension för att få ha det lite lugnt hemma med barnbarn igen. Fast det fanns ett ställe som han gärna skulle börja jobba på, nämligen Hogwarts. Oscar älskade nämligen barn och då är det är ett perfekt ställe att jobba på. De flesta tänkte nog inte bara att det är barn som går på Hogwarts eftersom att man växer upp under tiden, men i Oscars ögon var man barn hela Hogwarts ut. Eftersom att han var så gammal så tyckte han att alla från Jeanette och James ålder var barn och de var lite äldre än fyrtio år.

”Pappa!” hörde han en bekant röst ropa nerifrån den undre våningen på tvåningshuset som han och hans fru bodde i. Frun var just nu iväg och skulle komma hem dagen efter. Därför hade hans dotter Jeanette kommit eftersom att hennes man och hennes barn var iväg hos sin farmor och farfar, fast hur allt nu funkade visste inte Oscar eftersom att han inte tyckte att han behövde hålla koll på allt som angick andra.

”Jeanette!” ropade Oscar tillbaka, ”Jag har tyvärr inte hunnit laga någon mat...”
”Det gör inget, pappa” svarade Jeanette.

Oscar hade tidigare jobbat som botare. Det hade inte varit så svårt att få jobbet då han hade haft godkänt i allt han hade gjort och var tidigt intresserad av botarjobbet. Örtlära var ett av hans bästa ämne och det var bra eftersom att man ofta behövde det som botare. Även trolldryckslära var han duktig på vilket är bra och ett annat ämne som han föredrog lika mycket som örtlära var magiskt helande och botande.

”Ta och sätt dig vid brasan och ta det lite lugnt så fixar jag mate…” Mer hann inte Jeanette säga innan hennes pappa avbröt henne.
”Nej, nej, det får inte bli stökigt… Det kan bli rörigt och det vill inte din mamma…” sa Oscar lite uppstressat.
”Pappa, jag fixar detta”, sa sedan Jeanette, ”Du måste ta det lugnt och låta andra göra saker ibland. Jag kommer inte att förstöra något”, fortsatte hon. Därför tog Oscar en bok och satte sig och läste lite innan han somnade i fåtöljen. Efter en stund knackade Jeanette honom på ryggen.

”Pappa, pappa, vakna. Det är mat.”

Oscar skakade till lite och reste sig sedan upp för att gå till maten. När de väl satt och åt var Oscar väl utvilad. Man kunde säga att Oscar var rädd om sina saker för han var inte den typen som lånade ut sina saker så ofta och han var inte så förtjust i att låna ut saker, men att hjälpa andra var inga problem. Han var väldigt glad över att få hjälpa andra eftersom att han ville att alla skulle må bra och han ville ha jämställdhet, även och han tyckte det var ganska roligt att få bestämma över kvinnorna ibland.

”Du är verkligen duktig på att laga mat, Jeanette”, sa Oscar sedan. Han hade väl aldrig varit ett riktigt proffs på att laga mat, men hans mat smakade väl inte dåligt i alla fall. Jeanette hade säkert ansträngt sig för att hennes mat ska vara bättre än hans, även att hon nog gillade hans.

”Pappa! Vakna!” ropade Jeanette sedan då Oscar hade slumrat till vid matbordet.
”Det är ingen fara, en gammal man behöver bara vila sig lite då och då.” svarade Oscar, ”Men vet du vad, så här vid middagsbordet behöver man stearinljus”, fortsatte han, ”Accio stearinljus!” sa han tydligt och tre stearinljus kom flygande till bordet. Sedan plockade han fram en tändsticksask som låg i en låda i hyllan vid bordet. ”Man vet aldrig när saker kommer till användning. Det är alltid bra med lite praktisk erfarenhet", sa Oscar, ”jag köpte den när jag skulle hem när jag var i mugglarvärlden.” Oscar hade tyckt att det verkade intressant när han gick in i en affär och köpte den för några mugglarpengar han hade haft på sig den dagen.

Senare på kvällen kom Oscars fru Leah hem. Oscar kramade om henne och kysste henne på kinden. "Mamma!" ropade Jeanette och kom emot dem.
"Jeanette!" utbrast Leah, "vad roligt att se dig."
"Vad skulle ni tycka om att Jeanette sover över här inatt?" frågade Oscar och både Jeanette och Leah ville det.
Locked