Över Förväntan, individuellt eller inte?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
Caraki
Husalf
Husalf
Posts: 171
Joined: 19 Jul 2014, 11:27

Över Förväntan, individuellt eller inte?

Post by Caraki »

Jo, det var en sak jag funderade på. När elever på Hogwarts (inte nödvändigtvis SH) får Ö i ett ämne, betyder det då vad läraren hade förväntat sig av eleven eller vad läraren hade förväntat sig att man ska kunna i respektive årskurs? Någon som vet? O_o

Foxears
Husalf
Husalf
Posts: 2864
Joined: 01 Mar 2008, 23:43

Re: Över Förväntan, individuellt eller inte?

Post by Foxears »

Det är med största sannolikhet Över förväntan i förhållande till vad som förväntas i årskursen. Annars skulle ju en elev som är exeptionellt dålig kunna få ett Ö när hen når upp till kunskapskraven för ett D (Dåligt). Däremot så är det lite av ett stående skämt antagligen att det borde vara individuellt, som Fred & George säger i böckerna att de borde fått Ö bara för att det var över förväntan av dem att ens dyka upp på proven.

Vi hade en liten diskussion för ett tag sen där vi diskuterade fram att kunskapskraven på Hogwarts motsvarar ungefär följande betyg i svenska skolsystemet:

U = A
Ö = B (eventuellt även C+)
A = D
D = E
B = F
K = - (streck)

Här är den tråden: viewtopic.php?f=2&t=12401

Caraki
Husalf
Husalf
Posts: 171
Joined: 19 Jul 2014, 11:27

Re: Över Förväntan, individuellt eller inte?

Post by Caraki »

Okej, tack! :)

Post Reply