Siffror?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
Caraki
Husalf
Husalf
Posts: 171
Joined: 19 Jul 2014, 11:27

Siffror?

Post by Caraki »

Jo, i lektionstrådarna kan det t.ex stå "FMS401" Vad står då 401 för?

Lily
Husalf
Husalf
Posts: 1273
Joined: 11 May 2012, 20:59

Re: Siffror?

Post by Lily »

Det är för vilken lektion det är. Den första siffran står för vilken årskurs det är, i fallet du visar är det då för årskurs fyra. Sista siffran/talet är för vilken lektion i årskursens ordning, vilket här är lektion ett, 01. Helt enkelt blir det du visade första lektioner i försvar mot svartkonster för årskurs fyra.

Blev det krångligt eller förstod du?

Gaya
Husalf
Husalf
Posts: 783
Joined: 04 Mar 2008, 20:18

Re: Siffror?

Post by Gaya »

Anledningen till att de har nummer är också för att man som spelare ska kunna hitta lektionstexten och följa med. Alla lektioner finns upplagda på hemsidan: http://www.svenskahogwarts.com/lessons/ ... page=index

Eftersom lektionerna ligger upplagda så kan du som spelare gå in och läsa dem, och därmed veta vilka lektioner som verkar mest intressanta för dig som spelare. Du kanske bara satsar på A i FMS, så att du bara behöver ta en lektion i trean, men du vill inte ta vilken lektion som helst, utan den om boggartar, för boggartar är ju kul... Om du kikar igenom FMS3-lektionerna så ser du då att det är FMS303 som handlar om boggartar, och därmed den lektionen du vill gå med i.

Det kan också vara användbart när ens karaktär får en fråga man känner att de borde kunna svaret på. :)

Caraki
Husalf
Husalf
Posts: 171
Joined: 19 Jul 2014, 11:27

Re: Siffror?

Post by Caraki »

Jag förstod, tack!

Post Reply