FUTT-ämnen och yrken

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
Gaya
Husalf
Husalf
Posts: 783
Joined: 04 Mar 2008, 20:18

FUTT-ämnen och yrken

Post by Gaya »

Frågan kom upp på IRC idag, om vilka ämnen en EHF skulle rekommendera att en karaktär skulle läsa, när det inte verkar finnas några relevanta ämnen för vissa yrken. Så jag tänkte, vi skulle kanske kunna diskutera detta lite?

Vi har lista på yrken i magivärlden och guide till yrken i magivärlden... den senare är dock inte direkt särskilt utfylld. Så, frågan är då (framför allt på FUTT-nivå, men såklart därmed också relevant för vilka ämnen man bör välja på GET-nivå..), vad skulle ni säga att man borde läsa för ämnen om man ska bli något av följande (för att sparka igång diskussionen ger jag några exempel, men kom gärna med egna yrken ni funderar på...):

Journalist
Modedesigner
Sångare
Konstnär
Mäklare
Kvastdesigner
Bibliotekarie
Översättare

Post Reply