Fundering ang rapportering av läxläsning?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
Foxears
Husalf
Husalf
Posts: 2864
Joined: 01 Mar 2008, 23:43

Fundering ang rapportering av läxläsning?

Post by Foxears »

Jag funderade på en sak idag. Om man har en läxläsningstråd igång som räcker till kanske den 10/4, men man kanske råkar vara otillgänglig runt den tiden så man som lärare inte kan låsa tråden och rapportera in. Hur ska man bedömma inlägg som kommer in efter 10/4? Jag tänker mig att om en person skriver sitt femte och sista inlägg under den 11:e så är det ingen big deal och jag skulle rapportera in det som vanligt, men om en helt ny person kommer in och skriver sina 5 inlägg den 11:e så skulle jag antagligen inte rapportera det eftersom tiden gått ut. Hur gör man om man kommer tillbaka och låser tråden en vecka senare och någon har skrivit sina två sista inlägg kanske den 15:e (men de tre första inom tiden), gills de då?

Jag frågar eftersom jag sällan har planerat 3 månader i förväg vad jag ska göra dagen läxläsningen slutar, och det kan ju hända sig att man är bortrest eller dylikt när den dagen kommer och att de här problemen kan uppstå. Hur tänker ni andra lärarspelare?

Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

Re: Fundering ang rapportering av läxläsning?

Post by Traxy »

Jag håller med. Är det dagen efter så kan det väl vara något man har överseende med, men är det en vecka efter så är det lite ... hallå, det fanns en deadline, och hela poängen är att tråden är tidsbegränsad.

Man kan ju skriva en disclaimer i startinlägget som säger att även om tråden fortfarande råkar vara olåst när tiden gått ut så kommer inlägg skrivna efter det datumet inte rapporteras.

Tanken med läxläsningstrådar är ju att när en har slutat så kan man öppna en ny, tja, egentligen med en gång. Har man ett populärt ämne så BÖR man egentligen göra det, kan jag tycka, medan ämnen som knappast någon läser och med lektionstrådar som stått i princip orörda inte är lika angelägna att starta om på stört, utan det gör inte så mycket egentligen om det skulle råka gå en månad eller så innan en ny startas. Det jag menar nu är alltså att om man har ett ämne där läxläsningar är populära och man skapar en ny tråd inom en vecka från förra trådens slut, så varför tar man inte bara och väntar och skriver de där fem inläggen i nästa tråd istället för att klämma in dem och hoppas på det bästa när tiden, som ju trots allt lär stå om inte i första inlägget så direkt i trådnamnet, gått ut?

Post Reply