Presens eller imperfekt?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
Post Reply
EmmaEj2
Spöke
Spöke
Posts: 30
Joined: 20 Sep 2012, 20:54

Presens eller imperfekt?

Post by EmmaEj2 »

Jag har letat en hel del och undrar nu ifall man ska skriva i presens eller imperfekt. Alltså:
"Han gick..." eller "Han går..."?
Skulle vara tacksam för svar,
Emma

Traxy
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 8126
Joined: 03 Feb 2008, 19:54

Re: Presens eller imperfekt?

Post by Traxy »

Presens, vanligtvis.

Skriver jag något bara för mig själv, typ novellform eller en karaktärsbakgrund, så kan det bli imperfekt, men i vanliga spel händer saker i nutid. :)

systerklister
Husalf
Husalf
Posts: 1255
Joined: 14 Mar 2009, 18:27

Re: Presens eller imperfekt?

Post by systerklister »

I SH:s FAQ rekommenderas presens i spel :) Jag som föredrog imperfekt förut tyckte det kändes ovant och lite konstigt men en vänjer sig! Nu reagerar jag när folk spelar i imperfekt ;) Känns som att i just spel passar presens bäst, det blir mycket verkligare då, som att karaktärerna verkligen gör de saker en hittar på. Lycka till :)

Post Reply