Garnet Eisenhower [S] (Liz)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Garnet Eisenhower [S] (Liz)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Garnet Milona Eisenhower.
Boddam, Peterhead, Aberdeenshire, Skottland.

En kall vinterkväll i januari föddes en liten flicka i Boddam, hon döptes liksom sin storasyster Jade efter en ädelsten, eftersom föräldrarna Donald och Shaelyn tycker att deras små flickor är värdefulla ädelstenar. Redan som mycket liten fick Garnet väldigt mycket uppmärksamhet, och hon stortrivs i rampljuset, där vill hon fortsätta vara resten av sitt liv. När Garnet blivit ett par år äldre, såg man att hon fått en skönhet som hennes storasyster haft oturen att inte få. Många ser Garnet som den söta lillasystern, och när Garnet blev tillräckligt stor för att förstå att hon kunde dra nytta av det, så är hon inte sen med att göra det heller.

Systrarna Eisenhower växte upp på en stor gård i Boddam, de har fin utsikt, och en mycket vacker trädgård som såklart tas hand om familjens husalfer. Garnet har inget emot att vara ute i trädgården, den har en lugnande atmosfär vilket hon själv också har. Eller, hon vill gärna att det ska verka som om hon har det, och det är nog ingen annan än hennes syster Jade som vet om hennes sanna natur. Det är något hos Jade som lockar fram det dåliga hos Garnet, för de har aldrig kommit bra överens. Garnet vet att Jade är avundsjuk på henne eftersom hon ser mycket bättre ut, och det påpekar hon varje gång de råkar i gräl – att hon är söt, och inte Jade, eftersom det är en svag punkt för Jade. Att hon strör salt i såren och sårar sin systers känslor är det minsta problemet. De tycker som sagt inte om varandra.

I staden Boddam där familjen bor, så finns det såklart en hel del mugglare, och liksom sina föräldrar så är inte Garnet speciellt förtjust i dem. Hon är väldigt starkt påverkad av sina föräldrar, och håller med dem i stort sätt allt. Speciellt sin mor Shaelyn är hon väldigt påverkad av, och de står varandra väldigt nära. Fast i närheten där de bor finns det faktiskt också tre par barn som också är magiker, dock inte högstatussläkt, men det gör ingenting. Garnet blev snabbt ledaren för det lilla gänget, inte bara för att hon är självsäker och har en begåvning för ledarskap, utan såklart allra mest för att hon är högstatus – och att hon därmed automatiskt blir en ledare över dem som har en lägre status än vad hon själv har.

Systrarna Eisenhowers båda föräldrar är högstatus, pappa Donald är en Eisenhower och mamma Shaelyn är född som en Mansfield. Detta är Garnet mycket väl medveten om, och hon är inte sen med att påpeka det när folk inte beter sig som hon vill. Hon vill gärna att alla ska veta att hon är så renblod man bara kan bli, samt en äkta högstatus, och att alla borde se upp till henne då och lyda hennes minsta vink. Om personen i fråga inte gör som hon vill för att hon är högstatus av någon anledning, så skulle personen i alla fall göra som hon vill i slutändan för att Garnet kan se ännu mer sötare ut än vad hon redan är, och charma in sig hos nästan vem som helst.

Garnet spelar väldigt mycket på sitt utseende och sin status, då det är i stort sätt det enda hon kan spela på. Sådär supersmart är hon inte, visst, hon räknas som smart och är inte helt blåst – men hon kan inte på långa vägar mätas med sin storasyster Jade (men det vägrar hon erkänna högt). Garnet har aldrig någonsin behövt bevisa att hon är supersmart, och hennes föräldrar begär det inte av henne heller (men dåliga betyg får hon förstås inte få, men så länge hon är godkänd i allt så duger det bra), hennes föräldrar är faktiskt väldigt nöjda med att Garnet ser så pass bra ut som hon gör; med sitt chokladbruna hår och nötbruna ögon. Om det fanns skönhetstävlingar för unga häxor så är föräldrarna, och de andra i släkten, säkra på att Garnet skulle vinna utan att ens behöva anstränga sig.

Ett av Garnets största intressen är Quidditch. Ända sedan hon fick en barnkvast som ettåring har hon älskat att flyga, och när hon blev några år äldre anställde även hennes föräldrar en privat kvastflygningslärare åt Garnet. Hon tränade på sin flygningsteknik, och att spela Quidditch, även om det var lite svårt när man bara var två stycken, men Garnet fattade snabbt tycke för positionerna sökare och jagare (vaktare var helt okej det med), och det var dem hon tränade allra mest. Hennes intresse och talang för kvastflygning och Quidditch ligger i blodet, då släkten Eisenhower haft ett par berömda spelare genom tiderna, och dessutom spelar hennes syssling Diemos i Slytherins Quidditchlag på Hogwarts. Garnet vill liksom Diemos också spela för Slytherin när hon börjar på Hogwarts, för Slytherin är det enda värdiga elevhemmet för en sådan som hon, det har hon hört hennes pappa säga flera gånger, och självklart håller hon med honom.

När ugglan ifrån Hogwarts med antagningsbrevet kom, var det ingen som blev direkt förvånad. Garnet hade visat att hon var en äkta häxa redan flera år innan, när hon lyckats få möblerna i sitt rum att sväva en kort stund; men då hade hon varit så liten att hon inte hade förstått varför hennes föräldrar blev så lyckliga över det, en gång hade hon också lyckats göra sin syster Jades hår neon grönt – när hon varit riktigt arg på henne, det hade såklart inte uppskattas av Jade, men deras föräldrar blev överförtjusta. När det var dags för att köpa in saker till Garnet i Diagongränden, dög såklart bara det allra bästa och det allra dyraste. I ett fönster hade Garnet fått syn på en grå, fin katt med blåa ögon, och hon bestämde sig genast för att den skulle hon ha. Hon gick fram till sina föräldrar, tittade bedjande på dem med sina stora, oskyldiga bruna ögon och pekade mot katten i fönstret. Hennes föräldrar log mot henne, och de gick för att köpa den gråa katten med de blåa ögonen till Garnet. Garnet förstod att om inte ens hennes egna föräldrar kunde stå emot hennes utseende – som brukade säga att ”det räcker nu” när hon redan fått en massa nya saker, trots att hon är väldigt bortskämd -, vilka skulle då göra det på Hogwarts? Troligtvis ingen alls, hon log vid den tanken och kramade om sin nya katt.
Post Reply