Shazi al-Abbas [S] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Shazi al-Abbas [S] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Shazi al-Abbas, Wales, Clydey

"Varför behövde pappa få jobb i England? Varför inte…" hon avbryter sig lite, "Var som helst förutom det?" egentligen vore ju inget annat heller särskilt bra, men för tillfället är det inget hon tänker på. Tioåriga Shazi al-Abbas suckar och lägger armarna i kors. Hennes mamma ser bedjande på henne. De har nyligen flyttat till Wales. Hela sitt liv har Shazi bott i underbara Babylon, där hon hade massa vänner och möjligheter till att flyga, och alla kunde helt öppet utföra magi. Här, i Storbritannien bor de helt beblandat med mugglare, så man måste alltid vara försiktig så att ingen ser magin. Dessutom har Shazi ganska svårt för förändringar, och vill ha allt organiserat och likadant hela tiden. Slippa förändringar. Hon har dock i åtanke något som hennes farmor sa till henne en gång.
”Du är en intelligent flicka, Shazi. Du måste bara förstå att förändringar kan vara något bra.” Bahija kom alltid med kloka ord. Nu är hon kvar i Babylon, så Shazi kommer inte träffa henne alls lika ofta.

Inne på sitt rum är lådorna fortfarande inte helt uppackade. Väggarna är nytapetserade med blomstertapeter, som hon själv inte varit delaktig i valet av. Hon vill inte riktigt erkänna att det här är hennes nya hem. Hon har dock hunnit sätta bilder på lite olika platser, bilder från Babylon, på henne och hennes vänner. Självklart är bilderna rörliga, inte för att Shazi förväntade sig något annat. För henen är magi det mest självklara i världen, och hon vet inte så mycket om mugglare. För en månad sedan trodde hon att hon skulle leva sitt liv avskilt från dem.
"Shazi! Du kommer vänja dig! Och så kommer du får gå på Hogwarts. Precis som mig", säger hennes mamma och Shazi suckar. Det har väl varit hennes mammas stora dröm. Att hon ska följa sin mammas fotspår, gå på Hogwarts och hamna i Gryffindor. Shazi är dock inte intresserad alls.
"Jag kommer inte förstå något!" hon drar till med första bästa anledningen att slippa, men inser hur tydlig lögnen faktiskt var. Hon pratar flytande engelska.

Språk är något Shazi har fått lära sig mycket av. Dessutom har hon vuxit upp flerspråkigt, med sina föräldrar talandes engelska och arabiska i hemmet, och med många talandes Babylonisk latin i staden. Utöver det har hon fått lära sig, och ambitiöst själv fördjupat sina kunskaper inom Franska och Hindi. Efter det har hon gjort en lista över de språk hon vill lära sig. När hon väl vill lära sig, då är hon väldigt lättlärd och engagerad.

Båda Shazis föräldrar är arabiska, och renblodiga sedan några generationer bak i tiden. Hennes pappa, Fikri al-Abbas, har växt upp i Babylon, med föräldrar från Irak. Nu har han nyligen fått jobb på St.Mungos här i Storbritannien, som en av de bästa botarna i Babylon. Hennes mamma, Izdiahr al-Abbas, kommer från Irak, men har växt upp till stora delar i England, och gick på Hogwarts.
Shazi är rädd för många saker, och hon skulle kunna stå och räkna upp åtminstone åtta stycken. De mest påtagliga är dock hennes klaustrofobi, hennes rädsla för ormar och mörker.

Det var två veckor efter sin tionde födelsedag, den 6 december, hon fick veta att de skulle flytta. Nu är det ungefär ett och ett halvt år sedan. De har hunnit bo i det nya huset i ungefär ett år. Shazi har börjat vänja sig, men hon saknar fortfarande Babylon. Det är dock inte hemlängtan länge, utan bara längtan och saknad av sina vänner. Hon har dock kvar två av sina vänner i Storbritannien. Norah och Clarissa Constantine-Cantrell. Shazi vet inte vad hon skulle gjort utan dem. De är de enda hon har ganska nära sig från Babylon, bortsett från sina föräldrar.

Lekar och sporter är nog det roligaste som finns enligt Shazi. När det gäller tävling är hon en riktig vinnarskalle, och gör allt för att vinna. Lekar som innefattar någon slags tävling anser hon absolut vara de roligaste. Hon blir helt fokuserad i en tävling, och hon funkar som bäst när hon sätts på press. I Babylon fanns det en gräsyta som var alldeles perfekt för bzyk-boll, och Shazi var ofta där och spelade med sina kompisar. Nu känner hon inte ens tillräckligt många för att kunna spela. Enda tillfällena hon kan spela är när hon åker dit för att hälsa på sin farmor, eller om hennes föräldrar nu har bestämt att de ska dit av någon anledning.

Så kommer sommaren. Shazis elfte sommar. Dagen till ära är hennes svarta lockar uppsatta i en tofs, och de bruna ögonen dekorerade med mascara. På sin slanka kropp har hon en grön klänning med vita blommor på, som går en bit nedanför knäna. Ja, hur hon ser ut, det bryr sig Shazi mycket om. Det är viktigt att se bra ut, vad skulle andra annars tycka om henne?
"Shazi! Välkomstbrevet till Hogwarts har kommit!" hon känner tydligt igen sin pappas mörka stämma. Hogwarts. Värt ett försök kanske. Clarissa ska ju också börja där.
Post Reply