Gawain Acton-Aldwych [S] (Lemon 90)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Gawain Acton-Aldwych [S] (Lemon 90)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Mister Gawain Acton-Aldwych, Falmouth Cornwall.

”Pappa kan jag få en ny kvast?” Personen som ställer frågan är en pojke med platinablont hår och blåa ögon. Gossen försöker i vanlig ordning övertyga sin far om att köpa honom en ny kvast.
Pojkens far Percival Acton-Aldwych skulle visserligen kunna uppfylla sonens önskan om han vill, han har ett ganska så välbetalt jobb på ministeriet och skulle definitivt ha råd att köpa sin son en ny kvast, dock så är det inget han planerar att göra i första taget. Percival ansåg sig ha flera bra anledningar till att inte inte köpa kvasten, för det första så var både Gawain och fadern medvetna om att pojkens nuvarande kvast en kvast av modellen nimbus visserligen hade några år på nacken men annars fungerade utmärkt ett tag till. För det andra så skulle pojken inom någon månad börja på Hogwarts och där hjälpte det inte att man råkade tillhöra en ansedd högstatussläkt, förstaårselever fick inte ha med sig en egen kvast till skolan så var reglerna, alltså återstår bara ett alternativ för fadern ska han ge med sig och låta sonen få sin vilja igenom att köpa en splitterny kvast utav senaste modell som sedan bara stod och samlade damm på sonens rum. Percival må ha gott om pengar men han är inte korkad han inser att detta är en hyfsat dålig investering.
”Nej du gosse, först får du se till att komma hem med bra betyg, sedan kan vi diskutera ett eventuellt köpande utav kvast” sade han därför med en viss skärpa i rösten, och därmed tyckte han att ämnet var slutdiskuterat.
Tyvärr hade ju så klart inte Gawain (som pojken för övrigt heter) haft samma syn på saken, van som han var vid att alltid få sin vilja igenom kunde han ärligt talat inte förstå hur hans far kunde vara så grym.
” Jag får aldrig nånting utav er ” hade Gawain vrålat samtidigt som tårarna börjar rinna nerför pojkens kinder. Fadern suckar. Varken han själv eller pojkens mor står dock ut med att deras ögonsten är ledsen, alltså tycker han det blir lugnast att låta Gawain få sin vilja igenom på något sett.
”Såja, såja gråt inte, du förstår ju själv att vi inte kan köpa en kvast då du ändå ska till Hogwarts inom en månad ” säger fadern därför med ett lugnade och tröstande tonfall.
”Okej vi gör så här nästa år släpps ju en ny modell utav samma kvast om du åker till Hogwarts och kommer hem med bra betyg så lovar jag att vi åker och köper den kvasten det första vi gör blir det bra?” säger han uppmuntrande, fadern vet att detta lär bli ganska dyrt men om han köpte kvasten nästa år skulle ju sonen få större användning för den.
”Okej då ” snyftar Gawain ändå ganska så nöjd med överenskommelsen.

Om det nu undgått någon så är den elvaåriga högstatus pojkens namn Gawain Acton-Aldwych. Den platinablonda gossen vet redan nu vad han vill och är beredd att göra i princip vad som helst för att lyckas. Helst skulle Gawain vilja syssla med Quidditch på elitnivå men vet inte om framför allt faderns sida utav släkten skulle tillåta den karriären, om han inte får spela Quidditch så vill han nog välja den säkraste vägen och försöka att göra karriär inom ministeriet.

Gawain tillhör en ganska så stor högstatussläkt eller egentligen två hans mor är en ingift Heart. Den närmsta familjen består utav Fadern Percival och modern Opaline och en lillasyster. På moderns sida finns sedan mormodern Violette Cesarini samt kusinerna Gabrielle, Greg och Gweneth samt diverse andra personer med efternamnet Heart.

Efter som Gawain är enda barnet så har han blivit rätt så bortskämd. Med andra ord hans vilja är ofta lag och är den mot förmodan inte det så ser han till att få sin vilja igenom på ett eller annat sätt, dock så finns det en ganska stor nackdel. Eftersom han är det enda barnet innebär det att han har fått ganska så höga krav på sig och att han alltid måste lyckas med det han företar sig.
Gawains inställning till mugglare och mugglarfödda är ungefär samma inställning som de flesta andra i släkten har. Han har alltid lärt sig att mugglare självklart är mycket mindre värda en magiker, alltså kort sagt mugglare har inget på Hogwarts att göra. Gawain har dock lärt sig att hålla sina egna och släktens åsikter om mugglare för sig själv tills den dag trollkarls samhället insåg att de som ogillade mugglare alltid hade haft rätt så var det bäst att inte säga sina åsikter högt.

Gawain kan enkelt beskrivas med tre ord. Ambitiös, manipulativ och bortskämd. Med tanke på att han är ensambarn och högstatus så är han av naturliga skäl ganska bortskämd. Pojken har även vissa manipulativa tendenser han tycker om att spela ut folk mot varandra, och få folk att göra saker åt honom. Han har med andra ord inga problem att både manipulera folk och använda list för att komma dit han vill i livet. Sist men inte minst är pojken ganska så ambitiös och studieinriktad, han tycker om att lära sig saker som han anser att han har användning för och har börjat bli undervisad i vissa teoretiska ämnen av vilka han tycker att historia och Franska är de som är absolut roligast och mest givande. Gossen talar förövrigt ganska bra franska då han ofta har åkt till Frankrike på semester med familjen.

Förutom Historia och språk så har Gawain två stora intressen, samla på chokladgrodekort och självklart Quidditch både att diskutera och att aktivt utöva. Gawain tycker om sporten eftersom han dels har en fallenhet för det och dels tycker om samarbetet inom ett Quidditch lag varför inte ha ett fritidsintresse man är bra på och tycker om att aktivt utöva liksom. Då det gäller historia så har den platinablonda gossen alltid haft en förkärlek för ämnet. Han läser mycket historiska författare och har tre favorit ämnen inom ämnet det är först och främst brittisk och keltisk historia överlag men han tycker även om att studera antiken och häxprocesserna. Gawain har innan Hogwarts fått hemundervisning av en guvernant. Föräldrarna tyckte att det var det bästa sättet, aldrig att de skulle låta sin älskade son gå i en mugglarskola.

På kvällen den trettioförsta augusti sitter Gawain på sitt rum och läser i en utav alla de nya böcker familjen köpte då det stod klart att han skulle börja på Hogwarts. Ingen hade väl direkt tvivlat på pojkens magiska förmåga (allra minst Gawain själv), han var ju en Acton-Aldwych för tusan. Trots allt hade Gawain blivit överlycklig då ugglan kom med brevet, han hade ju börjat tvivla på att det skulle komma fram i tid. Nu var allt fixat böcker, kittel, stjärnkikare, skoluniform och allt annat inhandlat och nerpackat i kofferten så gossen sitter bara på sängen och tar det lugnt. Gawains rum ser väl ut som de flesta andra pojkrum runt om i magivärlden. Det skulle i så fall vara det att inredningen är lite mer exklusiv än vanligt och att de finns en del ganska så dyrbara föremål i rummet. Rummet ifråga går i en grå nyans allting från tapeterna till sängöverkastet går i Falmouth Falcons mörkgråa färg förutom alt detta innehåller rummet även en kvast utav ganska ny modell och en nyinköpt snövit lappuggla vid namn Marius. Gawain lägger sig och somnar med ett leende på läpparna vid den här tiden i morgon skulle han befinna sig på Hogwarts.
Post Reply