Anna Felicia Haven [S] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Anna Felicia Haven [S] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Anna Felicia Haven, Selsey, West Sussex

Med en duns landar tidningen på bordet och ugglan landar lättare någon meter bort. Anna Felicia Haven sitter vid bordet. Den elvaåriga flickan vecklar upp tidningen. Datumet. Idag kommer hennes storasyster hem från Hogwarts. De blåa ögonen rör sig mellan raderna, men hon hittar inget riktigt intressant. Det är bara samma gamla nyheter. Lite quidditchresultat också. Anna Felicia är inte jättemycket för det, även om hon absolut följer resultaten. Om någon frågar så säger hon att hon hejar på Puddlemere United, även om hon egentligen inte följer något speciellt lag särskilt mycket.

Den jordgubbsblonda flickan är ganska blyg, vilket gör att hon helst hoppar över att prata med främlingar. Det är en av de saker som hon inte riktigt vet hur det kommer bli på Hogwarts. Där är ju alla främlingar, åtminstone nästan. Samtidigt så borde hon nog tuffa till sig. När hon kommer i rätt elevhem så borde hon inte ha något att frukta, det är i alla fall vad hon intalar sig. I praktiken är det oftast inte lika lätt, det har den medellånga tjejen fått lära sig den hårda vägen.

Utåt sett är hon den lugna. Prydlig och lugn och allt som får plats däremellan. Inuti sig önskar hon ibland att hon var mer som sin storasyster. Cecily är modig. Hon vågar gå fram och prata med vem som helst. Hon verkar inte vara rädd för att göra fel, det är Anna Felicia. Hon skulle kunna göra så mycket om hon inte var rädd för att göra fel, att göra sina föräldrar besvikna. Hon vågar inte. Cecily har redan lyckats, hon kan vara galen, men hon går sin egen väg. Anna Felicia ser upp till henne för det, för även om hon tycker att Cecily gör bort sig inför hela släkten, och skämmer ut deras familj, så vet hon at Cecily är tuff. Hon verkar aldrig bry sig om vad andra tycker. Hon accepterar när hon gör fel, och går vidare. Anna Felicia klarar inte att misstag, inte ett enda snedsteg. Hellre att hon står tyst än att hon klantar till det. Hon är listig också. Hon har lätt för att klura ut lösningar på problem och sådant som hon inte vet. Manipulativ är hon också, även om det inte direkt är något hon går runt och pratar om. Den egenskapen använder hon mest om hon verkligen behöver, som om hon vill ha något speciellt, eller om hon vill ha medtycke om någon har gjort något dumt mot henne.

Regnet faller från himlen under förmiddagen. Anna Felicia ser ut genom fönstret, där det börjar bildas vattenpölar på marken. Det är lockande att bara gå ut och leka, men hon gör det inte. Tänk vad hennes mamma och pappa skulle säga, lera är äckligt. Eller, det kanske kan vara roligt, men man blir smutsig av det och då måste man tvätta sig. Det är en massa extra energi som Anna Felicia inte vill slösa bort. Hon lägger hellre tiden på att läsa en bok, eller göra läxorna. Den ambitiösa flickan har skola, även om hon inte har börjat på Hogwarts. Syskonen har privatlektioner och hon vill absolut göra sitt bästa. Familjen litar på att hon gör det. Alla gör det.

Det yttre är allt. Det yttre visar vem man vill vara. Vem andra ser en som. Ingen vet vem man egentligen är. Ingen kommer någonsin förestå en fullt ut. Men en sak finns det som andra redan vet om henne – det enda möjliga elevhemmet är Slytherin. Hamnar hon inte där, då kommer hela hennes värld att förstöras. Alla förväntar sig att hon ska hamna i Slytherin, hon själv med, men det är ändå det minsta. Det ligger en stor press i det. Hon är det ordentliga barnet i familjen. Hon jobbar hårt för att vara perfekt utåt och inget ska få förstöra det.
Post Reply