Eva Ridley-Roy [S] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Eva Ridley-Roy [S] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Eva Ridley-Roy, Bridlington

"Du får ledigt den här veckan", säger en kvinna. Hon råkar dessutom vara mamma till Eva Ridley-Roy, och håller koll på undervisningen hennes dotter får. Eva blir jätteglad över det, men det är inte vad hon visar utåt, för om hon gjorde det så skulle hon inte få ledigt. Det har hon lärt sig genom åren som hennes mamma har undervisat henne.
"Tack", svarar hon lugnt och går ut från rummet. Det är ett stort hus de bor i. En bit utanför Bridlington. Det är släktgården för familjen Ridley-Roy. Deras familj är den enda i släkten vilket betyder att det är Evas uppgift att se till att släkten inte dör ut. Båda föräldrarna är renblodsmagiker som har bra och välbetalda yrken, båda på ministeriet. Det gör att familjen har ganska gott om pengar.

Eva går till sitt rum och sätter sig på rummet. Hon borde egentligen ändra om på rummet, som just nu har gröna tapeter med rosa kaniner på, men det är trots allt inte särskilt nödvändigt med tanke på att Eva ska börja på Hogwarts så snart som om ungefär en månad. Hon har inte hunnit få brevet ännu, men med tanke på att det har hänt magiska saker med henne flera gånger så vet de det. Det är tur, för om inte hon skulle vara magisk, då vet hon inte vad hon skulle göra. Allt hon har lärt sig handlar om magi, och hon vet att man är bättre än omagiska personer om man är magisk. Det finns många såna saker som hennes föräldrar har lärt henne. Hon är bättre än mugglare, mugglarfödda, halvblod och lågstatus. Sedan finns ju högstatus, och dem ska man respektera. Den ganska långa tjejen kan ses som bortskämd av andra utifrån, men egentligen är det inte jättekonstig. Hennes föräldrar vill göra vad de kan för henne eftersom att hon är det enda barnet och ett stort ansvar ligger på henne. Att få saker från andra borde inte vara det största problemet någonsin heller. Hon är lång och kan se ganska hotfull ut med ganska breda axlar och ganska kraftig kroppsbyggnad.

Skvaller är roligt enligt Eva. Hon är alltid ute efter det senaste och en framtid som skvallerjournalist är inte omöjlig. Faktiskt är det som ligger närmast just nu. Skvaller är det bästa sättet att hålla koll på allting som händer. I vilket fall vill hon jobba på en tidning. Det har hon velat så länge hon kan minnas och dessutom gillar hon att skriva. Hemma skriver hon om det mesta. Plus att hon gärna tar foton och lägger till. Som mindre gjorde hon egna tidningar som hon sålde till sina föräldrar. Inte för att de var bra eller så. Eva gillar dessutom struktur och att organisera saker och har ett kontrollbehov. Allting ska vara organiserat för att Eva ska trivas ordentligt. Annars blir allt annat i hennes huvud lite kaos och hon kan inte riktigt koncentrera sig på det hon ska.

Målet som ligger närmast just nu är Hogwarts, och att komma i Slytherin. Eva vet att hon kommer komma i Slythein. Hon är ambitiös, listig, manipulativ, och renblodig dessutom. Egentligen borde inte halvblod komma in i Slytherin. Deras föräldrar är ändå till hälften mugglare. Det borde vara för mycket för att få komma in i Slytherin. Där finns alla värdiga. Den mörkblonda tjejen ser ut genom fönstret. Två ugglor. Båda flyger mot Evas fönster och hon öppnar det. Vinden blåser in och det ganska långa, raka håret fladdrar. De flyger in, släpper ner det de bär och flyger ut igen. Eva ser på vad hon fick. Det ena är häxornas värld. Det andra är ett blekt pergament med ett rött sigill på. Ett Hogwartssigill. Eva plockar upp brevet och ser på det. De bruna ögonen glider över brevet och texten på baksidan skrivet med grönt bläck. Äntligen har det kommit! Eva känner för att skrika, men väntar med det. Istället öppnar hon brevet och läser.

"Kära Ms. Ridley-Roy..." Eva läser igenom brevet högt och glädjen sprider sig genom hela henne.
"Mamma! Vi måste till Diagongränden!" Ropar hon och springer mot vardagsrummet där hon antar att hennes mamma är.
Post Reply