Hanan Hanachi [S] (Embli)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Hanan Hanachi [S] (Embli)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Hanan Hanachi
Isle of Muck

Afzal och Houda Hanachi var födda i Algeriet respektive Nigeria och hade bott i ett flertal olika länder i Afrika, mellanöstern och Europa. De hade bara tänkt stanna i Skottland några år men när de lite överraskande fick en dotter - överraskande för att Houda var nästan fyrtionio år och de sen länge gett upp hoppet om en graviditet - blev de kvar i det vitkalkade huset på Isle of Muck. Det var där Hanan växte upp. Där hon sprang barfota i gräset som litet barn och över samma gräs som hon lärde sig flyga på sin första kvast. Huset var omgivet av diverse skyddsförtrollningar, särskilt när det skulle flygas. Ingen ville att en mugglare skulle se något de inte borde, varesig det var en av öns icke-magiska invånare eller en lika icke-magisk turist.

Hanan hade oftast långkjol på sig, särskilt nu när hon fyllt nio år och började bära slöja. Flygturerna var ett undantag. Då bar hon istället en knälång kjol med tjocka strumpbyxor eller byxor. Det här med att flyga på en kvast var överhuvudtaget inte en alltför flickig och stillasittande aktivitet (hon vet att särskilt mormor tycker illa om att hon gör det) men Hanans dröm är att bli Quidditchproffs en vacker dag och hennes föräldrar har alltid uppmuntrat henne att följa sina drömmar. Hanan är målmedveten. Inte bara med stora saker som framtida yrkesplaner. Saker som hemundervisning och olika sysslor blev mycket lättare om det var en utmaning, en tävling mot sig själv. Allra helst om hon fick en belöning. Mamma brukade ge henne en stjärna varje gång hon klarade av något riktigt bra och när hon samlat ihop tjugo stjärnor fick hon en glass i Diagongränden. Om hon inte hade haft en utlovad glass eller annan belöning hade det varit mycket svårare att göra alla de där grejerna. Att bädda sin säng själv istället för att vänta på att mamma skulle göra det med magi, äta saker som inte var så gott, läsa ut kapitlet i engelskaboken... Med ett mål i sikte fanns det en anledning att göra det.

Hon kommer att sticka ut på Hogwarts, det vet hon om. Med hijab (fast mamma insisterar på att hon bara får ha den svarta, den grå eller den vita under skoltid - tydligen skulle de mer färgglada vara "störande") och långkjol. Det fanns ingen regel som sa att en kjol inte fick vara för lång men de flesta flickorna kommer nog ha betydligt kortare än till fotknölarna. Det gör Hanan lite nervös, för även om hon alltid har varit klädd i långkjol bland folk har alla människor haft olika kläder på sig då. Ingen standardiserad uniform som hon sticker ut ifrån. Sen är de flesta brittiska ungar vita också men hon kommer inte vara ensam om att vara mörkhyad. Helt ensam blir hon säkert inte med slöja och kjol heller. Det fanns andra muslimer i den brittiska magivärlden. Inte miljontals kanske men de fanns. Kanske kan hon hitta folk att prata arabiska med också, för även de flesta av hennes vänner alltid varit engelsktalande ska hon ju iväg från familjen nu och det vore trevligt att ha någon att prata sitt modersmål med.

Hanan har inte bara ärvt sin hudfärg från mamma, utan också hennes bruna ögon, korta och trubbiga fingrar, uppnäsa och pollenallergi. Förmodligen kommer hon behöva använda glasögon i framtiden, för det har både mamma och pappa. Hon har inget direkt emot det, glasögon var ganska fint och fick folk att se smarta ut. Hanan tycker att hon är rätt smart också. Det gör ingenting om hon sticker ut på Hogwarts eller någon annanstans, för en vacker dag ska alla komma ihåg henne som Quidditchstjärnan. Skryta om att de minsann sov i hennes sovsal, gick på lektioner med henne. Ingen skulle komma då och försöka antyda att den lilla muslimska tjejen inte kunde göra precis vad hon ville.
Post Reply