Emily Halliet-Hollenbeck [S] (Autumn)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Emily Halliet-Hollenbeck [S] (Autumn)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Emily Halliet-Hollenbeck, Eastbourne.

Emily kammar igenom sitt nyduschade bruna hår. Hennes hår bleks lätt i solen. Samtidigt som hennes mammas hår är blont är hennes pappas brunt. Hon har på sig en vit sommarklänning och ett par ballerinaskor. Någon går in i hennes rum med lätta steg och Emily blir irriterad, eftersom hon har satt upp en tydlig skylt utanför där det sår att man ska knacka.
”Varför knackar du inte?! Du är väl mogen nog att göra det va?” Fräser Emily. Hon kollar ner på personen och ser att det är hennes lillasyster Mathilda som får stora ögon.
”Förlåt då...” mumlar hennes syster. Emily suckar högt, ”Ok, förlåt. Säg vad du vill”. Mathilda ler stort och går in i Emilys rum igen.
”Jo, du har fått ett brev.” Säger Mathilda glatt och ser på sin storasyster. Emily glömmer all sin ilska och lägger energin på brevet.
”Var? Var är det?” Frågar hon nyfiket.
”Nere i köket”, svarar Mathilda lugnt och innan hon hinner avsluta helt har Emily försvunnit iväg. När Emily kommer ner ligger brevet på bordet. Innan hon öppnar det granskar Emily hela kuvertet. Det är lite vitgulbrunt och har ett fint rött sigill. Hennes namn och adress står med grönt bläck och Emily vill spara det. Hon vill komma ihåg hur glad hon blev när hon fick det och såg att hon var välkommen till Hogwarts. Hon rättar till sin vita klänning.
”Mamma! Pappa!” utbrister Emily. ”Mitt brev från Hogwarts har kommit!” fortsätter hon. Några minuter senare kommer hon på att hennes mamma är på jobbet. Jack, hennes pappa, är ute i trädgården och pillar. Han kommer gåendes in och verkar inte ta det så allvarligt som Emily, vilket gör henne lite småsur. Det förstår inte Emily eftersom att det är hon som har fått brevet. Hon är ju jätteviktigt, viktigast i världen! Emilys kompisar skulle säkert tycka att det var bra och ta det seriöst liksom som hon själv gör.
”Vad bra att du kommit in gumman, gör mig stolt” säger hennes pappa och klappar henne på huvudet
”i vilket elevhem vill du komma till?” fortsätter hennes pappa. Emily ler svagt.
”Vad tror du, Slytherin såklart som du, mamma och Amanda” säger Emily.
”ja, gör bara inte bort dig så att ditt elevhem får mindre poäng” säger hennes pappa
”och Slytherin är ett perfekt elevhem för den som vill nå högt, det passar dig bra”. Emily ler mot sin pappa. ”tack pappa” säger Emily och kramar sin pappa. Hon springer upp till sitt rum och kollar i sin garderob och river ut kläder som hon ska ha med sig till Hogwarts och även lite böcker, bland annat hennes gröna dagbok som hon fick på sin födelsedag i våras. Hon hade tänkt skriva om sin sommar, men ändrade sig snabbt till att skriva om när hon går på Hogwarts, trots att hon visste att hon skulle komma in var hon rädd att Hogwarts hade glömt henne och att hon inte skulle komma in. Hon hoppas så att hon kommer till Slytherin, annars vet hon inte vad hon gör. Så Slytherin här kommer jag!, tänkte Emily.
Post Reply