Cozmo Nutters [S] (Malil)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Cozmo Nutters [S] (Malil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Cozmo Nutters, Lanteglos.


På taket av ett hus i det lilla samhället Lanteglos sitter en ung pojke vid namn Cozmo Nutters. Han har blont hår som är fixerat i en prydlig frisyr med hjälp av vax och han har blå ögon som för tillfället tittar intensivt på ett block som han har i knäet.
Cozmo sitter lutad mot en hög med kuddar som han har släpat upp på taket. Han funderade länge på hur han skulle göra taket bekvämt, en stol hade varit trevlig, men på tok för svår att få upp. Kuddarna var relativt enkla att få upp, och dessutom oerhört bekväma. Sen var frågan hur han skulle få upp dem på taket. Cozmo försökte klättra upp med dem på ryggen, men det slutade med att han tappade alla på marken. Han försökte kasta upp dem från marken, men det fungerade inte heller. Slutligen knöt han ett rep runt kuddarna, sedan hissade han upp dem från taket. Där han sitter i sin kuddhög lyser vårsolen upp hans bleka ansikte.


I huset bor Cozmo med sin mamma, Nike, sin pappa, Barnabas och sina systrar,Elene och Timo. Nike har grekisk skäkt, Mr. och Mrs. Nutters bestämde sig därför att ge sina barn grekiska namn.


Cozmo sitter ofta uppe på taket, han tycker att det är avslappnande att sitta där. Oftast när han sitter där ritar han, men ibland sitter han bara där och ser ut över landskapet runt huset.
Utöver avslappningen sitter han ofta där för att han inte har något bättre för sig. Cozmos syskon, Elene och Timo, går på Hogwarts och är sällan hemma, han är praktiskt taget ensambarn under terminerna. Han har inte särskilt många vänner då han inte tycker så mycket om att umgås med mugglare, inte så att han tycker illa om ALLA utan magiska krafter, men han tycker lite synd om dem, att födas i en familj utan magi, om Cozmo skulle vara mugglare skulle han skämmas, de är bara så vanliga, inget speciellt med dem alls! Tänk att leva utan magi.


Han har ju Cynthia Derwer, hans bästa vän, en magikerfödd flicka som bor i området. Men hon kan inte alltid umgås med Cozmo. Hon har så mycket annat att hålla på med. Det slutar därför ofta med att han sitter där på taket och ritar, läser eller bara filosoferar över livet.
Han vill bort från det lilla samhället han lever i, Cozmo vill göra något med sitt liv, lyckas med något storslaget! Riktigt vad han vill göra vet han inte; men han vill in till någon storstad, där han kan göra vad som helst! Självklart tycker Cozmo att det skulle vara roligt att göra något med sin konst, men det kanske är lite väl ambitiöst för en elvaåring att tänka på. Å andra sidan tycker han att om man ska göra någonting alls med sitt liv så ska han väl ändå göra något han tycker är roligt. Han anser att allt är möjligt om man anstränger sig lite. Och om man inte orkar anstränga sig, finns det nästan alltid sätt att lyckas ändå, det gäller bara att använda huvudet. Även om det kanske inte blir helt rent spel, anser Cozmo.


Problemet är bara att Cozmo tycker att det är oerhört tråkigt att hålla på med en sak för länge. Han försöker oftast slippa sysslor och annat han tycker är tråkigt, men ibland är man tvungen att jobba för det man vill ha, det vet Cozmo mycket väl. Men innan han kan göra något ordentligt måste han in på Hogwarts. Hela hans familj har ju studerat där, så varför inte Cozmo?
Hans tankar återvänder till sin kuddhög och sitt ritblock. Blocket är fullt med teckningar, vissa bättre än andra. Han greppar sin penna med vänster hand och fortsätter på bilden han jobbat med i flera dagar. Han jobbar i några minuter och anser sig sedan vara klar. Han är nöjd, som vanligt när han ritar.
Cozmo anser att man definitivt får skryta om man är duktig på någonting, hur kan man säga nej till uppmärksamhet? Han skryter gärna om vad som helst. Uppmärksamhet är härligt, för att någon gång kunna stå lite mer i centrum.


Förövrigt är Cozmos liv ganska tråkigt, han saknar sina systrar ofta, de har alltid något roligt att berätta om Hogwarts eller någon ny lek de kan tänka sig att lära Cozmo.
Självklart tycker de inte alltid lika och ofta är de rätt elaka, men familjen betyder allt för Cozmo, och han kan inte tänka sig livet utan dem.
Post Reply