Amadeus McDee [S] (WIW)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Amadeus McDee [S] (WIW)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Amadeus Quentin Ethan McDee, Liverpool

I ett mindre hus på landsbygden utanför Liverpool bor en familj på fyra personer. Mr. Jonathan McDee, pappan i familjen, är en man i 30-årsåldern, lyckligt gift för andra gången med Mrs. Emma McDee. Jonathan har två barn, den elvaåriga sonen Amadeus och hans nioåriga syster Stella. Amadeus fulla namn är Amadeus Quentin Ethan McDee, varav alla är namn som funnits inom släkten McDee sedan ganska länge tillbaka. Familjen McDee har inte överdrivet mycket pengar, Emma jobbar som kassörska i en mugglarbutik och Jonathan arbetar på trolldomsministeriet. Trots detta har familjen alltid haft mat på bordet, och de har aldrig gått utan kläder. Även om Amadeus och Stella ofta har begagnade kläder och inte får så dyra presenter på julafton eller födelsedagar, är det inget de lider av.
Jonathan hade blivit lämnad av Lia när Amadeus var nio år gammal. Trots att han var väldigt liten hade han märkt att hans mamma och pappa bråkade mycket, och därför hade han försökt alla sina vanliga tricks för att leda bort samtalen till något annat istället, men inget hade funkat. Vanligtvis kunde han bara börja prata om något lagom relaterat, så det inte märktes att han bytte ämne, men konversationen blev inte stel, utan gick som han ville. 
Detta var en färdighet han fortsatt utveckla under de kommande två åren och nu är han minsann ännu skickligare. Han brukar dock aldrig försöka börja prata om något annat när det handlar om någon som säger något han inte håller med om. Han är bra på att stå upp för sig själv, det har han koll på. Han är en väldigt envis typ, vilket så klart kan vara både bra och dåligt, beroende på vilken situation det rör sig om. 
Saker han inte håller med om, kan handla om simpla saker som hans längd, vilken han inte alls är nöjd med, alldeles för kort är han. Eller om mer allvarliga saker som att alla var lika mycket värda. Just denna fråga var han ganska engagerad i. Hans styvmamma Emma har berättat för honom att killar som gillar andra killar till exempel är hatade och uppfattas som sämre bland vissa i både magikervärlden och mugglarvärlden. Hon hade även vid ett av dessa samtal nämnt att mörkhyade var ansedda som mindre värda av vissa. Detta har han dock också fått höra var mindre vanligt nuförtiden, och att förr i tiden var mörkhyade typ slavar hos de ljusa. Amadeus tillhör en av dessa grupper, och blir ofta antagen att tillhöra båda. 
Mörkhyad är han, och det har aldrig skapat några problem för honom. Men att bli kallad bög i negativ anda har han fått stå ut med en hel del. När han var yngre brydde sig ingen om att han gillade att leka med tjejer, men nu från typ förra året, har många av hans pojk-vänner börjat reta honom för detta. Han själv förstår inte varför leka med tjejer betyder att man blir kär i andra killar, och inte alls varför det är dåligt att bli kär i andra killar, om man nu är en sådan som blir det.
Amadeus springer efter en väninna och tänker på allt detta, och funderar kanske alldeles för lite på var han springer. Han kommer dock på detta i tid, trots att han är bara elva år och lite smått tankspridd som många andra i hans ålder kan han oftast hålla fokus när han faktiskt vill göra något. Som nu till exempel, när han har bestämt sig för att hoppa över mellan de här två stockarna. Det kanske är lite smalt, eller halt, och kanske lite risk för att ramla och slå i huvudet eller något i den stilen, men det var inte sådant han brukade tänka på innan han gjorde saker. Han hade råkat ut för en olycka på grund av detta en gång, han hade ramlat ner från ett träd när han var nio år gammal. Men han hade inte lärt sig av detta misstag.
Amadeus vet att han ska börja på Hogwarts snart, och han är väldigt exalterad. Han hade varit nästan säker på att han var en trollkarl redan, både hans mamma och pappa var ju magiker, och så hade det hänt sådana där ‘mystiska saker’ han aldrig kunde förklara på något annat sätt än att det var lite magiskt, sedan fem år tillbaka eller så. Han vill prestera bra när han börjar skolan också, nå långt, så han kan ha ett bra jobb i framtiden, för det vill man ju, men han kanske kommer bli lite hindrad av att han är ganska lättdistraherad. Det är ju så klart mycket roligare att hoppa mellan stockar eller utforska slottet än attsitta still och skriva, vilket han har blivit varnad att det kan bli mycket av. Han hade trott fram till för ett tag sedan att det var bara trolla med trollstaven, men så enkelt är det tydligen inte. 
Han är heller inget fan av att sitta still och läsa saker, så länge det inte gäller serietidningar så klart! Amadeus älskar serietidningar, det är en av de få saker som han kan ta sig tid med utan att bli distraherad eller få spring i benen. Han har tre lådor i vilka det ligger en salig röra av mugglarserietidningar och magikerserietidningar alltifrån tidningar från 50-talet till sådana som kom ut igår. Sina serietidningar kan Amadeus läsa i timtal, samma om och om igen hur många gånger som helst.
Han lägger sig ner på den första stocken och tittar fram, uppåt, på den andra stocken, den han ska hoppa till. Det är ett ganska långt hopp att klara, men han vill göra det, och han ska, alldeles snart. Lite så där ganska rädd är han ju egentligen för höjder. Kanske mer rädd än han brukar erkänna för sig själv. Han tittar ner i vattnet under, och tittar på sitt eget ansikte. Glasögonen är nära att ramla av när han gör detta, men han trycker tillbaka dem upp på näsan igen. Man brukar inte se hans pupiller i alla ljus, eftersom han har så mörka ögon, speciellt eftersom det ofta reflekteras lite i glasögonen när han är ute i solen där det kanske syns att hans ögon egentligen är bruna. Hans drag är i allmänhet ganska barnsliga och runda, det där har inte börjat gå bort riktigt än. Hans hår är krulligt och svart egentligen, men ganska nyligen har han börjat använda hårvax, och han har faktiskt hittat stilen som inte ser jättetöntig ut. I början överdrev han med vaxet, men nu känns det som om han faktiskt har börjat få lite färdighet i hårvaxapplikation och att det ser rätt snyggt ut faktiskt. Han är också ganska kort, och rätt så smal, och kommer att tänka på att det kanske skulle vara ett hinder när han hoppade, nu äntligen. Detta kommer han dock på när han redan ställt sig upp och börjat ta sats, så han bestämmer sig för att inte tänka på saken närmare.
Amadeus skjuter ifrån ordentligt med ena foten och hoppar. Precis när foten lämnar marken kommer alla tankar på vad som kan hända om han inte lyckas hoppa tillräckligt långt, eller tappar balansen om han bara lyckas precis. Det känns som han flyger genom luften i en evighet. Han landar säkert på andra sidan, äntligen, men foten glider lite och han griper tag i sin vännina, så att hon är nära att åka i vattnet. Amadeus får en sådan där plötslig känsla av skräck, som bara varar i bråkdelen av en sekund, som om massa adrenalin åker ut i kroppen eller hela kroppen rycker till. Han tycker det är rätt läskigt men han ler stort när han sätter sig ner på stocken, dinglar med benen och skrattar tillsammans med väninnan. Han klarade det faktiskt!
Post Reply