Amanda Halliett-Hollenbeck [S] (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Amanda Halliett-Hollenbeck [S] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Amanda Lucy Halliett-Hollenbeck,
Eastbourne, England

En brunhårig flicka sitter vid familjens köksbord med en privatlärare som är inhyrd efter att flickan ska börja på Hogwarts. De kollar i en bok som Amanda ska läsa.
”Om du läser dit kan du vara klar för idag”, säger Amandas lärare och pekar några sidor fram.
”Eller om jag läser dit så är jag ledig för två dagar”, säger Amanda och ler klurigt.
”Jag tror inte det”, mumlar hennes lärare och ser på henne.
”Dit då!” fortsätter Amanda och bläddrar ännu mer framåt.
”Tja…” mumlar läraren.
”Säg bara Ja!” utbrister Amanda och blänger på sin lärare.
”Okej då”, suckar läraren och trollar fram ett bokmärke där de ska sluta. Visst, Amanda var inte intresserad av att läsa allt, men hon gjorde det för att få en fri dag. Fast lite var det kanske för att hon skulle visa sig bättre än sin lärare. Ungefär lika bra som sina föräldrar, Charlie och Michelle, båda renblodsmagiker.

På Hogwarts ska hon skaffa jämngamla vänner som tycker likadant som Amanda. Ella, Amandas lillasyster, är mer påverkad av deras mamma. Hon kan till och med tänka sig att hamna i Ravenclaw. Bland de blåmesarna, Amanda skulle hamna i Slytherin, punkt slut. Fast Amandas morfar, Damon Cinderford, jobbar på Hogwarts så det var bäst att se upp för honom inser Amanda senare. Sedan tänker hon på sina släktingar, ja, Sonia och Marcus Northcutt, de skulle säkert hamna i Hufflepuff båda två. Hogwarts papperskorg. Amanda suckar och övergår till boken som hon fortfarande kämpar med. Ja, egentligen så snabbläser hon de ointressanta sakerna, men om det är något riktigt intressant kämpar hon med det. Ja, Amanda är i alla fall inte särskilt bra på att stava. Hon ser ingen anledning i att kunna stava om man ändå förstår vad det står. Hon har till och med hört att vissa författare inte är särskilt duktiga på att stava.

Till slut har Amanda läst klart. Hon slår igen boken och reser sig upp.
”Då kommer jag imorgon och pratar med dina föräldrar” säger hennes lärare.
”Om vad?” frågar Amanda och ser på sin lärare.
”Om din utveckling och det idag” svarar läraren och ser snabbt på Amanda innan hon försvinner ut ur huset. Amanda kollar efter henne tills hon försvinner. Hon undrar vad som skulle hända, och snart är det sommar. När det väl är sommar ska Amanda sluta med lektionerna för gott. Hon är redan elva efter att ha fyllt den nionde januari. Det är tidigt på året, för tidigt enligt Amanda. Hennes småsystrar Ella och Molly fyller år på bättre datum. Ella fyller år den 17 april och Molly den 3 maj.

När Amanda blir stor och har slutat Hogwarts tänker hon jobba på ministret, ja hon tänker jobba sig upp och bli trolldomsminister! På något sätt ska det gå! Det är i alla fall hur Amanda tycker. Hur andra tycker vet hon inte, det är en gåta för var och en. Ingen vet hur någon annan tänker. Fast det vore ju kul att få veta det. ’Äsch, det får bli ett senare problem’, tänker Amanda och går ut för att leka med Ella och Molly. De är alla brunhårig och brunögda, men Amanda hade börjat växa ordentligt, ja hon var en bit över medellängden numera. Amandas hår är vågigt till axlarna och hon själv har väl en ganska normal kroppsform för släkten, där runt normalvikt.

Båda Amandas föräldrar jobbar på ministeriet. De jobbar på olika avdelningar, men är väl satta någonstans i mitten. De är inte någon sorts chef, men ändå inte på den lägsta nivån. Därför har familjen det ganska bra ställt. Sedan har de ju katten Lovely som älskar att vara i deras trädgård.

På fritiden är Amanda mest ute och leker med sina systrar. Det finns inte så särskilt många andra saker att göra där hon bor om man inte vill beblanda sig med mugglarna och det vill verkligen inte Amanda! Mugglarna är bara små smutsiga saker som inte borde få finnas! ’Här kommer jag Slytherin!’ tänker Amanda, visst hade hon velat skrika det högt, men det var jobbigt bland systrarna.
Post Reply