Alexandra Faith [S] (kattakattapult)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Alexandra Faith [S] (kattakattapult)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Alexandra Mariane Faith, Salisbury, Wiltshire, England

Alexandra en vacker 11 åring som är en riktig killtjej. Hon fick namnet Alexandra från sin farmor. Men hon hatar det och går alltid med namnet Alex det är inte många som vet att hon heter Alexandra.
Att missa Alex när hon kommer in i ett rum är svårt. Det långa, vågiga, mörkbruna håret och de bruna ögonen med den lilla gnistan i sig som bara skriker bråkstake drar de flesta blickarna mot henne. Och om man inte ser att hon kommer så hör man det. Alex har alltid haft lätt att träffa människor och hon är väldigt social när hon har bott på något ställe ett längre tag är hon alltid i ett hav av människor. Och hur många eller få det än är så är det hennes röst som blir hörd. Men det är inte så att någon av dessa personer är hennes nära vänner det är bara hennes rädsla att vara ensam som gör henne desperat ut av uppmärksamhet.
Alex är en lång, mager tjej med avlångt ansikte och rätt så tydliga käkben. Lite problem med sin vikt har hon haft hur länge som helst, men det är aldrig någon som tänker på det mer än henne. Hon är dock inte rädd att vara för smal, utan raka motsatsen, hon står gärna över ett mål mat för att kunna hålla den perfekta smala midja hon alltid haft. Det är inte så att hon har en ätstörning hon är trots allt bara 11 men hon är på väg i fel riktning. Även om hon bara så liten är hon på väg mot fel bana i livet. Då inte hon bryr sig så mycket om sina studier och håller mer koll på det sociala spelet än på skolarbetet. Trots att hon kunde lyckats riktigt bra om hon bara hade försökt.
Även om Alex har lätt att hitta människor att umgås med och är rätt populär bland de, så har hon ingen riktigt nära vän och det beror mest på att hon inte släpper in någon. Att berätta sina mörkaste hemligheter för någon skrämmer henne och hon tycker att det är mycket lättare att ljuga än att hålla sig till sanningen hela tiden. Men som tur är så har hon blivit riktigt duktig på det med åren så det är ingen som synar hennes bluff.
Just nu så bor Alex med sin Mamma och bror (när han inte är på hogwarts) i Salisbury men det har hon inte gjort länge. Större delen av sitt liv så har hon, hennes pappa och mamma flyttat runt i hela världen. Hennes pappa, Patrik Faith, jobbar på Utrikesdepartementet på trolldomsministeriet. Det är där man håller kontakten med trollkarlar från andra länder. Patrik och hans familj har rest runt och bott överallt eftersom han reser så mycket med jobbet och därför är Alex hemskolad. Från det kalla Ryssland till det varma Kenya. Många gånger har familjen fått spela mugglare för att inte dra till sig uppmärksamhet och därför så har Alex grym koll på mugglarvärlden. När de bodde i Tanzania så lärde barnen henne spela fotboll och hon älskade det, hon tyckte till och med att det var roligare än quidditch. Detta är en sak hon skäms över, att vara så nära mugglarvärlden när hon är fullblodsmagiker, så hon nämner aldrig att hennes familj bor bland mugglare när de bor utomlans. Men innerst inne gillar hon faktiskt mugglare.
Alex syskon brukade flytta runt med familjen men när de blev gamla nog att flytta hemifrån slutade de följa med. Hon hade tre syskon varav två av bröderna är 16 och 21. Alex hade också en syster, men för två år sen skedde en fruktansvärd olycka i Indien. Alex syster Maria omkom då en av hennes trollformler gick snett och en del av huset förstördes i explosionen. Maria blev kastad rakt in i en vägg och återfick aldrig medvetandet.
Sedan dess så har Alex mamma Joanna blivit helt apatisk och gått ner i en rejäl depression. Alex tycker ibland att hon är galen. Hennes pappa har bara fortsatt resa runt i världen. Efter olyckan så har Alex liv förändrats drastiskt åt det sämre; hon hatar sin mamma för att hon beter sig helt apatiskt och inte tar sig i kragen; hon hatar sin pappa för att han bara fortsätter jobba som om ingenting har hänt, men framförallt hatar hon Maria för att hon dog! Hur kunde hon? Maria var Alex förebild, storasyster och bästa vän och bara att lämna henne så där och förstöra deras en gång underbara familj gör Alex så arg så hon kan spy. Att det dessutom var på grund av hennes dumma experiment att Alex nu måste ta hand om sin mamma gör det bara ännu värre. Ibland så mår Alex så dåligt att hon inte vill äta och det känns bra eftersom hungern är något annat än känslorna som hon kan koncentrera sig på.
Efter olyckan så har Patrik Faith själv fått åka iväg utomlands och Alex har tagit hand om sin mamma, med lite hjälp av sina bröder. Men att hennes mamma är som hon är. Är också en hemlighet som hamnar i hennes hög av lögner och när vännerna frågar varför hon inte reser utomlands längre så svarar hon att hennes mamma har ett viktigt jobb på Justitiedepartementet på Trolldomsministeriet och att hon inte kan resa ifrån England. Det känns bättre att alla tror det än att de vet. När hon lyckas få en lucka när hon inte måste ta hand om sin mamma så går hon ut och flyger eller går en runda när det regnar. Regn är hennes favorit väder och att flyga på kvasten var hennes och Marias favorit sysselsättning innan hon dog.
Trots sitt mörka förflutna håller Alex huvudet högt och ler bort det mesta. Det är bara inuti som spåren av allt det hemska sitter kvar. Men om det är någon som gör henne arg eller är elak mot henne kommer de ångra sig. Alex har en sjö av uppdämd ilska inom sig och hon kan bli riktigt elak och göra deras liv till ett levande helvete om hon skulle känna för det.
Post Reply