Daisy Thwaites [S] (Cookie)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Daisy Thwaites [S] (Cookie)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Daisy Thwaites, Richmond

Det är regnigt och vått ute. Mörka moln täcker gårdagens blå himmel, och sekunderna till att ett åskoväder ska bryta ut är inte många. Det är oktober, den höstigaste månaden av alla. Några kilometer från staden Richmond ligger ett ensamt hus. I detta ensamma hus bor de två vänliga familjerna Thwaites. Eftersom familjerna alltid bott tillsammans är det å andra sidan mer som en familj, och det skulle antagligen alla medlemmar hålla med om.

I dubbelfamiljen Thwaites finns det åtta mer eller mindre viktiga personer. Den bästa är såklart Daisy, tillsammans med Colleen. Colleen är Daisys kusin, och tvillingsjäl. På andraplats kommer nog mamma Alyssa, och sedan pappa Matthew. De andra är så oviktiga så det är lika bra att ignorera dem, tycker Icey. Colleens lillasyster är så jobbig nu...

Daisy Thwaites vaknar av att åskan dånar ljudigt. Klockan är sju på morgonen, vilket om hon gissar rätt innebär att resten av familjemedlemmarna sover. Det är ingen vanlig dag idag. Egentligen är väl kanske inte någon dag vanlig, eftersom alla dagar är speciella på sitt sätt, men idag är det faktiskt hennes födelsedag, och det tycker hon är lite extra speciellt.
Den nu elvaåriga Daisy har lång page. Hennes lugg är lång, och Daisy gömmer den så väl det går. Den enda anledningen till varför luggen är så lång är att Daisy försöker spara ut den, den är dum, väldigt dum. Hennes hår är chokladbrunt, som så många andras i släkten. Hon är brunögd och har lite fräknar. Daisy tycker inte alls om sina fräknar. Nej.
Hon är medellång och väger varken mer eller mindre än vad som är normalt.
Hon tassar sakta upp ur sin säng. Daisys rum är på övervåningen, just eftersom det var där hon ville ha det. Viljestark som hon är fick Daisy såklart precis vad hon ville ha. Från köket hör hon att resten av familjen faktiskt är vaken, Daisy blir då på godare humör.
Daisy sätter alltid upp mål för sig själv, inga undantag. Till födelsedagen har hon nu lyckats nå 39 av de 40 mer eller mindre krävande mål. Det enda är att Daisy inte hunnit lära sig en av böckerna hon fått av morbror Matthew. Det grämer henne stort, tänk om hon skulle misslyckas såhär med allt! Att man misslyckas med en sak är faktiskt ett riktigt bevis på att det inte är omöjligt att Daisy skulle misslyckats med allt. Usch, hemska tanke.
Daisy är i övrigt väldigt målmedveten, om än det i omgångar händer att hon totalt slutar bry sig om saker. Det är inte bra.
Daisy har alltid varit inflytelserik, när hon var liten eftersom hon var så söt. Nu är hon inte alls det på samma sätt längre, men eftersom hon vant sig vid att de flesta gör som hon säger var hon helt enkelt tvungen att hitta ett sätt. Om man säger vad man tror att folk vill att man ska säga bygger man upp en slags status, som man sedan kan använda och utnyttja extremt mycket, bara man är lite diskret. Hennes föräldrar skulle aldrig ana hur Daisy är när hon träffar andra människor, och det är kanske tur det.
Bäst blir det ändå tillsammans med kusinen och bästa vännen Colleen. Daisy och Colleen är de två personer som står varandra mest nära på hela jorden. Aldrig att de skulle släppa taget om varandra! Aldrig att heller Daisy skulle få för sig att försöka manipulera Colleen, eftersom de litar på varandra fullt ut.
Daisy måste om än motvilligt erkänna att hon är väldigt rättvis, och ibland händer det att rättvisan till och med kommer före egoismen (och duoismen med Colleen också!). Det är hemskt, men Daisy håller på att bättra sig när det gäller det.

Daisy och Colleen ränner runt med varandra hela dagarna. De gör allt från att bara sitta och prata till att busa eller springa runt i skogen. De två tjejerna är väldigt uppfinningsrika, och hittar alltid på en massa nya idéer.

Locked