Wilford Deen [S] (Beael)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Wilford Deen [S] (Beael)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Wilford Edric Deen
Brighton, England

Den bleka handen har ett fast tag om den svarta fjäderpennan som glider över pergamentet med vanan hos någon som gjort det många, många gånger. Det mörka håret är längre än det brukar vara, så pass långt att hårtestarna hänger i ögonhöjd, vilket får till följd att pojken som skriver tvingas ta tid från sitt skrivande med att svepa undan det, även om det faller tillbaka sekunden efter.

Han ser fram emot morgondagen, då det ska klippas och ansas inför skolstarten som är om en dryg vecka. Det duger inte att se ut som en annan vilding, särskilt inte när man möter så många människor för första gången. Håret är inte bara långt utan tjockt också, så nog svettas pojken där han sitter i trädgården i solskenet.

Wilford junior Deen har vuxit upp i Brighton, England, men han är född i Berlin eftersom pojkens far, Wilford senior, arbetat där när föräldrarna var yngre. Trots den korta vistelsen i Tyskland pratar Wilford junior, eller Bill som han kallas för enkelhetens skull, bara engelska och det på ett ordentligt och vältaligt sätt.

Det är bara fånigt att ha ett så litet ordförråd att man tvingas använda svordomar som kraftuttryck, anser han även om även Bill, i ärlighetens namn, svär ibland. Inte så att fadern kan höra det, aldrig så att fadern kan höra det. Om det är någonting han lärt sig under sina elva år på jorden så är det att inte reta upp sin far. Även Bills yngre bror, Caledon, är högst medveten om det här så när de två bröderna bråkar sker det alltid utan att fadern ser.

Brödernas mamma försvann för två år sedan, hittade en annan man, tröttnade på Wilford seniors stränga sätt att vara. Med sig tog modern, Cynthia, brödernas yngre syster som då var två. Sedan dess har bröderna knappt hört av sin mamma eller lillasyster och även om Bill vill tro att det inte haft någonting att göra med honom så kan han inte låta bli att tro det.

Att det skulle vara hans far som var anledningen kan han inte tro, för trots att fadern är sträng så är han Bills stora förebild i livet. Med ett fördomsfritt synsätt och en intelligent skalle kunde man nå hur långt som helst, bara man var beredd att arbeta för det. Bill var beredd att göra det, villig att göra nästan vad som helst för att göra sin far nöjd och för att bli någonting.

Även om ingen av bröderna gått på en mugglarskola så innebar det inte att de var outbildade på något sätt. Olika informatörer har tagit hand om dem och samtidigt sett till att de lärt sig grunderna i de ämnen som lärs ut på Hogwarts. Bill är särskilt intresserad av förvandlingkonst, trollformellära och trollkonsthistoria, ämnen vars teori han tycker är väldigt spännande även om han inte fått prova på praktiken ännu. Det har fadern varit väldigt noggrann med, det går inte ann att göra någonting som är det minsta olagligt, inte för en Deen.

De blå ögonen läser noggrant igenom texten som Bill skrivit. Sista arbetet innan Hogwarts var det länge sedan han lämnade in, nu håller pojken på att skriva en berättelse. Det är någonting han älskar att göra, friheten i att kunna klottra och fritt tänka lockar honom.

Trollkarlen bet sig i underläppen, funderade på vad han skulle göra nu. Det var ett tuft tufft arbete att vara brottsbekämpare, ingen tvekan om saken, men han äsklade älskade det. Handstilen som det är skrivet med är prydlig men Bill rynkar ändå pannan åt de överstrukna orden. Det innebär att han kommer behöva renskriva – igen.

För Bill duger det inte med bra, det måste vara perfekt, därför kämpar han hårt med allt han gör och nöjer sig inte förrän han nått perfektion. Ett drag som många gånger gjort honom frustrerad, men som också gör honom till en ambitiös person.

Solen börjar sänka sig ner för himlen och vinden blåser som vanligt i Brighton. Det luktar salt från havet som Bill kan se när han tittar upp. Familjens vackra hus ligger nära det stora blå och om man sitter på faderns favoritbalkong kan man nästan se hela vägen till Frankrike. Även från bordet där Bill sitter ser man hundratals meter av blå vågor som leker med varandra.

Bill har kunnat simma sedan han var liten och älskar det lika mycket som han älskar havet, även om han i övrigt inte har mycket till övers för fysiska aktiviteter. Visst har han klättrat i träd ibland och nog har han suttit på en och annan leksakskvast, men får han välja sitter han med en bok eller kladdar på ett pergament.

Pojken är ganska smal, någonting som får honom att se längre ut än vad han är. I själva verket är Bill av medellängd, längre än några men kortare än några. De blåa ögonen som är ett drag han ärvt av sin far kan vara genomträngande ibland och de är intelligenta, skarpa, precis som pojken själv. Av släktingar och bekanta får han ständigt höra att han är sin far upp i dagen, samma ansiktsdrag, samma tjocka, mörka hår som oftast är bakåtslickat och sättet de båda söker efter kontroll.

Varje gång han får höra hur lik han är fadern tar Bills hjärta ett litet skutt och han känner sig stolt över sig själv. Det finns ingenting han vill så gärna som att göra fadern nöjd och nog tänker han lyckas med det, någonting annat finns inte på kartan. Av den anledningen är han lite tveksam till sin farbror, som är professor i Mytologi på skolan. Denna är nog så vänligt mot sina släktingar, men av någon anledning verkar Bills far tycka illa om sin bror ibland.

Förutom farbrodern på skolan så har Bill två kusiner där, Tim och Al. Båda går i Slytherin, det elevhem som även Bills far gått i. Om det är någonting Bill önskar inför skolstarten, så är det att hamna i det elevhemmet. De flesta i släkten Deen har gjort det och för honom är det en äresak, ett sätt att visa att han passar in i släkten.

Sedan moderns försvinnande har det varit ännu viktigare för Bill, att visa att han minsann är värd någonting ändå. Oavsett vad man säger om vem som är att skylla så sägs det en del om modern av andra magiker, det är inte helt skamfritt att försvinna från sitt hem och sina söner bara sådär. De kommentarerna gör ont att höra och Bill vill desperat visa att han inte har någonting med henne att göra, att han är ännu likare sin far än alla tror.

Locked