Catherine Clayworth [S] (Bonnie)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Catherine Clayworth [S] (Bonnie)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Catherine Penelope Clayworth – Dereham

Det var en kall decembernatt när Marion Clayworth hörde sin yngsta dotters skrik för första gången och den lilla flickan lades upp på sin moders bröst. Marion upplevde den nyfödda dotterns om ovanligt liten och tunn. Kanske med tanke på att de två äldre barnen hon hade fötts på fyra kilo och den här knappt tre.
Flickan skrek och skrek tills Marion lade armarna om henne. Den lilla munnen stängdes och hon låg där tyst och lugn. Det svarta tjocka håret fick Marion att le. Det syntes att hon redan var en liten Clayworth och Marion visste redan vad hon och hennes man skulle kalla henne. Catherine, Catherine Penelope Clayworth.

Catherine Penelope Clayworth föddes den 20 december och är yngsta dottern i en renblodig trollkarlsfamilj.
Hon har sina två föräldrar, Marion Clayworth och Roy Clayworth. Hon har sin fem år äldre storebror Nathaniel Clayworth som alltid har varit den beskyddande storebrodern och som ibland visar mer ansvar för Catherine än vad hennes egen far gör. Kanske för att Roy har ett jobb som tar upp den mesta av hans tid. Catherine har dessutom sin fyra år äldre syster Cassandra som alltid daltat omkring med Catherine.

Trots kärleken i familjen så fanns det inte mycket mer som räckte till för andra. Catherines fader och även moder talade illa om både mugglare, mugglarfödda och halvblod och för att inte tala om blodsförrädare var och varannan minut. Så ofta det passade sig. Catherine får ofta höra sin moder klaga över renblodiga trollkarlar eller häxors otroligt dåliga omdöme när någon gängat sig med en mugglare och skaffar små envisa halvblod till barn. Fadern däremot klagar jämt över all smuts som dras över deras värld.

Trots att familjen är renblodig och har varit ett tag så kan man säkert hitta något avlägset halvblod eller en olycksam ynk någonstans i släktträdet. Men inte för inte så är Catherines mor väldigt duktig på att undvika sådant och gärna stryka över det lite diskret.

Catherine har precis som sina två äldre syskon blivit påverkade av både deras föräldrar och även sedan mor – och farföräldrar vars åsikter format både Nathaniel och Cassandra . Även Catherine som är ganska lättpåverkad av sin familj har börjat tala i termer där så att säga smutsigt blod är avskyvärt.

Hon talar gärna om hur hon föraktar smutsen och hennes föräldrar ler stolt och säger att hon kommer bli något stort. Vilket har uppmuntrat henne till att fortsätta. Vilket kanske inte lär bli så bra då hon själv börjar på Hogwarts och det säkert lär finnas en del halvblod och mugglarfödda där.

Catherines syskon går på Hogwarts. Nathaniel går sista året och Cassandra sjätte året. Båda går dem dessutom i Slytherin precis som syskonens föräldrar och far- och mor föräldrar, andra släktingar som mostrar och morbröder, fastrar och farbröder osv. Att Catherine inte skulle hamna i Slytherin var det inte på tal om.

Catherine ser ut som sina familjemedlemmar. Hon har mörkt tjockt långt hår som böljar ner över de smala axlarna och omger ett väldigt sött, dock blekt hjärtformat ansikte.
Hon har ljust blåa ögon som oftast är uppmärksamma. Iakttar sin omgivning och som i sin tur är inramade av svarta tjocka och rätt långa ögonfransar. Hon har dessutom skrattgroppar som kommer fram när hon ler och skrattar.
Till kroppsbyggnad är hon rätt späd, ganska liten, kort, men som sagt, hon är ju bara elva år och än vet man inte hur hon kommer utveckla sig. Om hon kommer bli lång som sin far eller kort som sin mor.

Familjen Clayworth bor utanför Dereham i ett större hus på tre våningar i sten. De håller sig utanför staden eftersom dem inte vill beblandas så mycket med mugglare, men trivs ändå i dessa områden då huset gått i arv från far till son i familjen Clayworth.
Runt den stora tomten finns både höga häckar och ett staket för att hålla smuts, pack och objudna gäster utanför. Mrs Clayworth har sin egen örtträdgård då hon själv är väldigt intresserad av örter. Vilket båda av syskonen till Catherine ser som en tråkig och oanvändbar hobby.

Båda Catherines syskon föredrar Försvar mot Svartkonster. Dock så är det kanske inte just försvaret mot svartkonsterna som är det intressanta utan själva svartkonsterna. Hon är själv intresserad av vad som lär bli hennes favorit ämne eftersom det finns så mycket hon är intresserad av.

Catherine längtar tills hon får börja skolan. Det sista året hemma i Dereham tillsammans med sin mamma – som inte har något jobb utan lever på sin mans inkomster och sköter hem och familj – börjat bli riktigt långtråkigt. Hon har aldrig något att göra. Hon får inte leka med de andra barnen i Dereham. Inte för att hon skulle ha lust till det när det bara är mugglare. Och dessutom så får hon ju knappt lämna familjens ägor utan någon äldres sällskap. Mrs Clayworth har alltid varit extra beskyddande och ser helst inte att hennes yngsta dotter alls ska ta risker och vandra utanför ägorna där dottern egentligen inte har något att göra.

Catherine är ganska så slug av sig och hon kan vara väldigt självisk. Kan vara allt från att vilja ha mest dricka eller störst pumpapajbit till att sätta sig själv i första hand när det gäller tyngre saker dock kan hon uppoffra sig. Hon är ju inte helt kall. Hon är mänsklig. Är Catherine medbrottsling till något är hon den första att skylla ifrån sig allt på någon annan. Hon blir lätt skadeglad av andras misslyckande. Dock gäller det inte hennes familj och vänner. Men Catherine är en god vän till sina nära och hon försöker vara så hjälpsam som hon kan förmå sig vara. Hon har humor och hon får oftast människor att skratta, vare sig de är på humör eller inte.

Catherine har dessutom en ovana att ljuga när hon känner sig pressad eller konfronterad över något hon gjort.
Catherine har aldrig känt rädsla för något mer än mugglare. Hon litar inte på dem någonstans. Men hon har ju heller inte blivit utsatt för något som skulle kunna sätta henne på prov. Hon älskar att vara ute i naturen. Hon vill bli stor och ha ett eget liv utanför hemmet och den vakande modern.

Catherine är dessutom ganska tävlingsinriktad och envis. Hon vill gärna vinna utmaningar hon får och förlorar hon blir hon rätt sur. Allt som kan vara negativt hos Catherine är för att hon är rätt bortskämd och får för det mesta vad hon vill ha. Det har givit henne ett lite dummare yttre men vem vet. Hon kanske förändras desto äldre hon blir. Blir en egen person med egna åsikter. Just nu är hon ju väldigt påverkad av sina föräldrar i den ålder och fas hon är i. Hon kan vara manipulativ när hon får sin mamma göra vad som helst. Men hon förstår nog inte ens själv vad hon gör. Hon bara gör som hon gör. När den elvaåriga Catherine dessutom lägger manken till framhävs hennes otroligt ambitiösa sida som ibland undanhålls av hennes barnsliga sätt och reaktioner.

Catherine har ett flertal intressen. Hon är mycket intresserad av Quidditch och en av hennes många drömmar är att bli jagare i Falmouth Falcons eller Holyhead Harpies. Anledning till varför båda var för att hon fått se när hennes pappa tog med hela familjen på olika matcher. Catherine hade blivit förälskad i sporten och dem båda lagen. Holyhead Harpies för att det var ett lag av bara tjejer. Det gillade hon. Dessutom hade dem fina klädnader. Falmouth Falcons för att dem var tuffa och hårda. Hon kunde till och med klubbens mott utantill. ”åt oss vinna, men om det är omöjligt, låt oss då slå in några skallar”. Dessutom följer hela familjen Clayworth Falmouth Falcons. Hon drömmer om att hyllas för vilken fantastisk jagare hon skulle vara.

Catherine tycker dessutom om att läsa – vilket hon är rätt duktig på eftersom hennes moder tyckte det var mycket viktigt att hon redan kunde läsa när hon skulle komma till Hogwarts. Men det beror dock helt på vad boken handlar om. Hon intresseras sig för spännande äventyr och även mäktig magi hon ens kunde drömma om. Inte tråkiga saker om örter eller historia. Det intresserar henne inte för ett öre.

Locked